На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Момичета, включвам се в темата много набързо, защото в момента нямам възможност да пиша напоително. Simple Smile

Кажете, моля, кои са забележителностите на Скопелос, които си заслужава да бъдат видени? Имам предвид интересни неща за разглеждане или правене, различни от плажове?

Благодаря предварително! bouquet

# 61
Аз сигурно съм най-големият кърък на света! То не беше контузия,  и други неприятности днес, за които не ми се говори, ами и стачка..
Имаме билети утре за Sea Jet Наксос - Санторини и трябва да напуснем хотела до обяд.
Агенцията от която купих билетите, от 2 часа не вдига телефона. Sad

# 62
  • Пловдив
Дано не си карък до край и да се придвижите безпроблемно.

# 63
  • София
Никакъв кораб не е напуснал Рафина досега, дебна ги от плажа по-нагоре. Неприятна работа.
На малкия пък медуза му нашари краката, докторите казаха три дни мазила и никакво море, един ден спази забраната 😆 но шести ден е като жигосан с червени линии.

# 64
Момичета, наближава втората ми почивка в Гърция.Юни месец бяхме на Пелион и останах очарована.Магическо място!Ако някой има въпроси,съм насреща.Не че не е изписано много по темата.В Петък тръгваме към Парга.Имаме нощувки в Луца и Амудия.Набелязала съм повечето плажове,за които четох тук-Валтос,Крионери,Лихнос,Саракинико.Мисля да се качим на лодка до Паксос.Ще отидем и до Али Паша.Въпреки,че ще имаме дъждовни дни следващата седмица и може да не ни стигне времето за всичко, някой знае ли и други малки плажчета,които са по малко известни и няма хора.Търся чиста вода и евентуално възможност за шнорхелинг.Също,до Бела Врака може ли пеша,или се стига с лодка?

# 65
Пеш се ходи до Бела Врака, оставят се колите горе в Сивота (паркоместата в непосредствена близост до плажа са малко!), слиза се няколко минути пеша по хълм и се преджапва лагуната - на 5-годишно дете е до кълките примерно.
Иначе край бреговете на Сивота има повече малки острови и може да се наеме лодка или каяк да се обикалят.

Със стачката - това е положението на пристанището в Пирея в момента
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/piraeus/piraeus.html
Дано днес разрешат спора за заплатите, защото вчерашното спиране на фериботите е планирано от месеци и компаниите не са продавали билети общо взето, докато 4-и си е ден с редовни курсове и много туристи и местни ще хартисат.
Стискам палци на всички, които имат плавания в програмата!

# 66
Не пътуват фериботи от и към континента. Не съм чак такъв карък значи Simple Smile От зор да спестя някой лев, още като дойдохме купих билетите за Андрос джет, който пътува 4 часа до Санторини и е единственият, който пътува днес от Наксос, заедно с още един, който е за Миконос. Днес вече няма билети. Фериботите между островите се движат по график.
Радвам се, че тук в аптеките не искат рецепти, оказа се че съм забравила втория блистер с лекарството си, нямаше го в аптеките, дадоха ми заместител без рецепта.

# 67
# 68
Здравейте, имам следното питане. Тръгваме към Гърция с чужда кола (на майка ми). По определени причини, нямам пълномощно за колата от нея. Досега при влизане в Гърция, освен лични карти друго не са проверявали, но ми е малко притеснено дали няма да стане проблем. Второто ми питане е следното: застраховката Гражданска отговорност на същата тази кола изтича на 11.09.2018 г., а ние планираме връщане на 09.09.2018 г., т.е. два дни по-рано. Ще ми се да я платя след като се върнем, но не знам дали няма някакво изискване за определен срок на валидност при влизане в Гърция.
Благодаря!  Hug

# 69
Здравейте! Ще ми препоръчате ли спокойно място в Гърция с чист плаж и хотел на ниски цени, близо до границата с България?

# 70
  • Sofia
Може ли малко повече инфо за плажове около Агиос Йоанис - кои са без много камъни във водата. Бяхме на Хорефто - всичко е камъняк. Плака е разкошен, особено в частта към Еден. В него се влюбихме. Та нещо такова да ни препоръчате? Милопотамос как е? Просто с тия големи камъни малкия не може да влиза без обувки, а и на нас не ни е много приятно. Агиос Саранта как е?

# 71
Здравейте, имам следното питане. Тръгваме към Гърция с чужда кола (на майка ми). По определени причини, нямам пълномощно за колата от нея. Досега при влизане в Гърция, освен лични карти друго не са проверявали, но ми е малко притеснено дали няма да стане проблем. Второто ми питане е следното: застраховката Гражданска отговорност на същата тази кола изтича на 11.09.2018 г., а ние планираме връщане на 09.09.2018 г., т.е. два дни по-рано. Ще ми се да я платя след като се върнем, но не знам дали няма някакво изискване за определен срок на валидност при влизане в Гърция.
Благодаря!  Hug

Никакъв проблем няма да имаш нито за едното, нито за другото.

# 72
Ами аз навсякъде щапурках с аква обувки,защото ми е много удобно.На Милопотамос е чакъл на плажа,но във водата има камъни.Не е страшно,а и плажа е разкошен.Идете по рано обаче,защото около обяд става пренаселено.Самотен плаж е Факистра,защото се слиза до него по нещо като екопътека.Не е много дълга но си е усилие.В началото на Юли бяхме абсолютно сами там.Не съм забелязала да е с много камъни.На Потистика ми се струва беше най дребен чакъла на плажа и в морето.Той е голям и извън пика на сезона,също е почти празен.

# 73
Плажа на Микоро изглеждаше с пясък,но не знам в морето как е,не успях да вляза.

# 74
Малко инфо за Керамоти.Там има ли лунапарк за деца? Бяхме в Офринио миналия месец и дъщеря ми е впечатлена от улицата с детски забавления, всъщност въпроса ми е има ли  и в Керамоти такава улица , както в Офринио?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт