На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 985
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте,
Някой може ли да препоръча добра таверна в Неа Потидеа. Или заведение с добра кухня. Моля

# 76
Здравейте, имам следното питане. Тръгваме към Гърция с чужда кола (на майка ми). По определени причини, нямам пълномощно за колата от нея. Досега при влизане в Гърция, освен лични карти друго не са проверявали, но ми е малко притеснено дали няма да стане проблем. Второто ми питане е следното: застраховката Гражданска отговорност на същата тази кола изтича на 11.09.2018 г., а ние планираме връщане на 09.09.2018 г., т.е. два дни по-рано. Ще ми се да я платя след като се върнем, но не знам дали няма някакво изискване за определен срок на валидност при влизане в Гърция.
Благодаря!  Hug

Никакъв проблем няма да имаш нито за едното, нито за другото.

Благодаря!  bouquet

# 77
Малко инфо за Керамоти.Там има ли лунапарк за деца? Бяхме в Офринио миналия месец и дъщеря ми е впечатлена от улицата с детски забавления, всъщност въпроса ми е има ли  и в Керамоти такава улица , както в Офринио?Благодаря!
Няма никакви атракциони за деца.
Моля те би ши споделила за хубави таверни в Офринио, ние утре пътуваме за там?

# 78
Малко инфо за Керамоти.Там има ли лунапарк за деца? Бяхме в Офринио миналия месец и дъщеря ми е впечатлена от улицата с детски забавления, всъщност въпроса ми е има ли  и в Керамоти такава улица , както в Офринио?Благодаря!
Няма никакви атракциони за деца.
Моля те би ши споделила за хубави таверни в Офринио, ние утре пътуваме за там?
Оооо, имена не помня, дори и не съм ги разчела:smiles:
Уличката, както ние й казваме "весела" е пълна с кръчми, пицарии, таверни , барове и много игри и забавления за деца. В много от заведенията има и меню на български.

# 79
Меню на български? УжасТ!

# 80
Може ли малко повече инфо за плажове около Агиос Йоанис - кои са без много камъни във водата. Бяхме на Хорефто - всичко е камъняк. Плака е разкошен, особено в частта към Еден. В него се влюбихме. Та нещо такова да ни препоръчате? Милопотамос как е? Просто с тия големи камъни малкия не може да влиза без обувки, а и на нас не ни е много приятно. Агиос Саранта как е?
Самоцитирам си мнението за Пелион от старата тема, в случай, че за някого е полезно:
http://old.bg-mamma.com/?topic=1048271.msg37226651#msg37226651
Накратко, отседнахме в Афисос, основно ни харесаха плажовете на източната част от полуострова.

За мен аква обувките са задължителни като защита от морски дракони, таралежи и камъни. На Пелион видяхме много морски дракони в плитчините, най-много около Дамухари, но почти всеки ден срещнахме поне по един. Та не бих рискувала да вляза боса дори на пясъчен плаж.

# 81

Аз вчера прерових старата тема, за да намеря точно твоето мнение, защото помнех, че е много подробно😀 Ако знаех, че ще се самоцитираш щях да си го супестя😀.
Благодаря за информацията поне за мен е много полезно. Ние тръгваме в петък, дават, че времето няма да е много добро, но може и да имаме късмет и прогнозата да е не точна.😀

# 82
  • Sofia
Макарон, аз помня твоя пост и по него правих програмата, ни някои от плажовете се оказаха много неподходящи за малкия. И ние харесваме  диви и закътани плажове, но той иска и сам да влиза в морето, а като е с едри камъни цялото дъно не му е ок. Бях пропуснала частта с морските дракони. Ще го имам предвид. Папа Неро се оказа доста приятен плаж - широк, пясъчен, пясъчно дъно. Утре ще сме там. Милопотамос и Домухари най-вероятно ще останат в програмата. На западния бряг ни беше много приятно на Хирон и Олив бей. И двата са между Хорто и Милина. Бяха чисти, закътани, идеални за плуване. Но са малки, уютни заливчета, не са УаУ Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 00:57 от Monadirs

# 83
Ние там не сме ходили, следващия път ще ги посетим. Simple Smile Приятно прекарване!

# 84

Аз вчера прерових старата тема, за да намеря точно твоето мнение, защото помнех, че е много подробно😀 Ако знаех, че ще се самоцитираш щях да си го супестя😀.
Благодаря за информацията поне за мен е много полезно. Ние тръгваме в петък, дават, че времето няма да е много добро, но може и да имаме късмет и прогнозата да е не точна.😀

И аз дебна времето за следващата седмица.Всеки ден се променя 😁

# 85
  • София
На Илинден опашката започва от тунела, температурата в 7 часа бе 11 градуса.

# 86
Всички в Гърция пак Simple Smile)))

# 87
Още се колебаем през Илинден или Кулата да минем.
Змия, колко е далеч този тунел от КПП?

# 88
На плаж Влихада на Санторини има ли съблекални?. Сега тръгваме от хотела към музеите във Фира, да знам да се връщаме ли в хотела или там има къде да се преоблече.

# 89
  • София
Още се колебаем през Илинден или Кулата да минем.
Змия, колко е далеч този тунел от КПП?
Тунелът е между българската и гръцката граница. Между него и пункта са 100-150 метра, опашката върви бързо, но никога не съм виждала толкова коли на това място.
Снощи минахме след 01:00 и естествено нямаше никого. Спахме там, добре че си пътуваме с къщата.
Сега сме се запътили към Гьола на Тасос.

Общи условия

Активация на акаунт