На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 86 421
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Защо си решила Родос през Турция или искаш две в едно? Най-чисто и просто е със самолет от Солун за мен.

Пелопонес е магия, след два Пелопонеса м.г. и аз не съм напелопонесена достатъчно и пак поглеждам натам Laughing

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 09:19 от evhen

# 301
  • София
защото пътуваме с кемпер и от където и да е в Гърция ще трябва да платим колкото половин нов кемпер Wink

Може и някой друг остров да посетим с фери от Турция.

# 302
Препоръчвам ти Хиос вместо Родос. Доста по-нетуристически. Има фери от Чешме. Когато ние бяхме малкото туристи, които имаше бяха интелигентни турци. Когато си тръгвахме започна да се усеща малко повече туристопоток. Преди това беше много лежерно. До Хиос нямаше линии на големите туроператори, което не може да се каже за Родос. Това и променя типа туристи.

# 303
  • Варна
А и Лезбос , Кос и Родос има доста проблеми с бежанците .

# 304
Турците возят ли кемпери, проверила ли си цените? Приинципно са високи техните цени до гръцките острови.

# 305
  • София
возят, не всички, но от Чешме до Хиос може
210 евро е цената за кемпера за двете посоки
http://www.erturk.com.tr/en/

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 10:22 от змия

# 306
Чудесни са плановете на змия, наистина.
Ако заменим Гърция следващото лято, то ще я заменим единствено и само с Италия 😄😄
И все пак, ако догодина отново се спрем на южната ни съседка, смятам това да е района на Волос. Четох много добри отзиви тук, в темичката, и ме запалихте.
И няколко от обещаните снимки.
Тази година бяхме на остров Амулиани. Има информация за него в темата, но ще споделя и моето мнение. Островчето е изключително малко, вероятно това беше и причината да го избера за почивката ни. Има само едно градче - отново Амулиани. Обикаляхме пеша, напълно възможно е, по този начин посетихме всички плажове на острова от страната на третия ръкав на Халкидики - Света гора. Другата страна на острова, тази към Ситония, е по-дива, трудно е там да се посети пеша. Предлага се и обиколка на островчето с корабче, което тръгва от пристанището. Препоръчвам го, с него може да посетите и островите Дрения или т. нар. Магарешки острови.
Всяка вечер бяхме в различни таверни и всичките ни харесаха.
Островчето е идеално за спокойна почивка с малки деца, единственият, до известна степен, минус е, че се посещава и от много българи Smirk Smile

# 307
  • В.Търново
Има ли вече излязли оферти за ранни резервации за Гърция?Евентуално Катерини?
Мислех си за Турция, но от първите цени, които излизат сега за сезон 2019г. има осезаемо увеличение на цените. Sad
За това ми се иска да разгледам хотелите в района на Паралия Катерини, Неи Пори или от другата страна на Солун като Кавала.Не знам българите къде предпочитат, но искам да разгледам по на север.Не ми се слиза много на юг.

Предпочитам ол инклузив, но може и НВ, в краен случай някой апартамент на брега на морето също става.

# 308
Не разбрах всъщност какво питаш?

# 309
  • някъде ... тук ...
Щом апартаментът е в краен случай, мисля, че тази тема ще ти е по-полезна.

# 310
  • В.Търново
Щом апартаментът е в краен случай, мисля, че тази тема ще ти е по-полезна.
Много благодаря! Simple Smile

# 311
Поради популярността на Пилио в темата тая година, да пусна едно хубаво филмче от дрон, който каквото е пропуснал да си набележи Simple Smile Аз след 4 посещения още доста пропуски имам (две от тях не са били през лятото).
https://www.youtube.com/watch?v=haf4tVGxZuU

# 312
  • Sofia
Май само аз ще се окажа единствената не чак толкова голяма фенка на този регион. Laughing

# 313
А, и на мен други места ми харесват повече Simple Smile но е удобен за кратки пътувания (до повечето места, които ме привличат, се пътува девет дена с камили), а и за аванпост към Спорадите, всеки от които е супер. Предполагам, че близостта му е причина и за популярността в темата.
Иначе планинските селца са ми по-приятни от плажните - оттам и посещенията през зимата и пролетта. Честно казано, плажовете не струват много-много в сравнение с други региони на Гърция, с 1-2 изключения.
Но полуостровът има други качества - вкусна храна, запазена природа, пищна зеленина (не е характерно за толкова много места надолу на юг), и съответно си има и почитатели.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 22:55 от Параход

# 314
  • Sofia
Честно казано, плажовете не струват много-много в сравнение с други региони на Гърция, с 1-2 изключения.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт