Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 55 540
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 11 478
На каква програма, Савина?
Днес направих идеалното пиле с прясно зеле, по-вкусно не съм яла през живота си Grinning

# 211
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
На Bake по рецепта от книжката на кукъра. Хем това беше на стария кукър (някакъв Neo, много прост). На новия не съм пробвала, че не ядем кексове вече.

# 212
  • Мнения: 28 492
На каква програма, Савина?
Днес направих идеалното пиле с прясно зеле, по-вкусно не съм яла през живота си Grinning
Момеее, кукърите ви със Савина са на съвсем различен принцип, новият на Савина и старият не са херметици и имат програма бейк! Твоят нали е херметик, не зная дали има проглама бейк, моят ИП няма и в него никога не съм пекла кекс!

# 213
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Така е, не са херметици моите. А тази херметична функция не може ли да се отваря и затваря?  newsm78 Щото при печене водата трябва да се изпарява някъде.

# 214
  • Мнения: 28 492
Така е, не са херметици моите. А тази херметична функция не може ли да се отваря и затваря?  newsm78 Щото при печене водата трябва да се изпарява някъде.
Моят въобще няма  програма печене!

# 215
  • София
  • Мнения: 2 411
Така е, не са херметици моите. А тази херметична функция не може ли да се отваря и затваря?  newsm78 Щото при печене водата трябва да се изпарява някъде.

Пекла съм кекс и питка в херметик и стават без грешка. Дори не се е налагало да ги обръщам за запичане. Пробвах с отворен и затворен клапан и май със затворен се изпекоха по-добре въпреки съмненията и страховете ми, къде ще отиде водата. Отскоро имам халогенка, та може да пробвам дозапичането да е с халогенката. Тъкмо после ще споделя

# 216
  • Мнения: 162
Може ли рецептата за вкусното зеле?

# 217
  • Мнения: 28 492
Така е, не са херметици моите. А тази херметична функция не може ли да се отваря и затваря?  newsm78 Щото при печене водата трябва да се изпарява някъде.

Пекла съм кекс и питка в херметик и стават без грешка. Дори не се е налагало да ги обръщам за запичане. Пробвах с отворен и затворен клапан и май със затворен се изпекоха по-добре въпреки съмненията и страховете ми, къде ще отиде водата. Отскоро имам халогенка, та може да пробвам дозапичането да е с халогенката. Тъкмо после ще споделя
Аз пък искам рецепта за кекса в херметик, и аз имам халогенка и ще дозапеча отгоре!

# 218
  • Мнения: 11 478
Именно затова и аз попитах, подозирах, че има разлика в моделите. Моят изобщо няма функция Бейк.
А тези халогенни капаци бихте ли ми дали малко повече подробности - с всеки модел кукър ли са съвместими, откъде мога да закупя? Пуснах лупата в олх, но нямаше резултати.

# 219
  • Мнения: 11 478
За кекса може да се ползва всяка една рецепта за кекс, няма нещо специално. Аз ползвам една за постен кекс с компот, ако искате ще я напиша подробно.
Зелето - Запържих в мас на програма Saute пилешка пържола бут, нарязана на хапки. Добавих нарязаното зеле с 1 морков, да се задуши, малко домат и червена чушка. Нарязах 2 скилидки чесън. Подправки – сол, дафинов лист, чубрица, червен пипер, кимион. Добавих малко вода и затворих на  програма Poultry за 20 минути.
Днес пък правя кисело мляко в кукъра, утре ще докладвам.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 17:58 от Mometo*

# 220
  • Мнения: 87
Така е, не са херметици моите. А тази херметична функция не може ли да се отваря и затваря?  newsm78 Щото при печене водата трябва да се изпарява някъде.

Пекла съм кекс и питка в херметик и стават без грешка. Дори не се е налагало да ги обръщам за запичане. Пробвах с отворен и затворен клапан и май със затворен се изпекоха по-добре въпреки съмненията и страховете ми, къде ще отиде водата. Отскоро имам халогенка, та може да пробвам дозапичането да е с халогенката. Тъкмо после ще споделя
Аз пък искам рецепта за кекса в херметик, и аз имам халогенка и ще дозапеча отгоре!

Мими, единият от моите ИП има програма за Кейк, но голяма разлика няма с Манюала. Предназначена е за кейкове, но от тези, които стоят по-плътни и влажни. Не излизат като нашите обикновени кексове и както мултикукър без пара ще опече (което пече по-скоро на принципа на хлебопекарната). Ето някои линкове за кейкове, които съм си запазила. Изпробвала съм досега първите 3 (лава кейка и чийзкейка излязоха невероятни, с нищо не отстъпващи на ресторант!), другите чакат. Дано съм била полезна.

https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-cheesecake-new-york/
https://www.adventuresofanurse.com/2017/01/31/instant-pot-better … colate-lava-cake/
https://thisoldgal.com/pressure-cooker-grandma-mills-banana-nut-bread/ (за този нямах такава форма с дупка, която да се събира в пота, та действах в такава без дупка - от тези, които отстрани се откопчават)

http://www.thispilgrimlife.com/instant-pot-carrot-cake/
https://www.cookwithmanali.com/instant-pot-berry-vanilla-cake/
https://www.carveyourcraving.com/best-vegan-chocolate-cake-in-in … re-cooker-baking/

# 221
  • Мнения: 28 492
Paulca мерси, ще пробвам някой!

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 13:06 от mimi.7299

# 222
  • Мнения: 11 478
Киселото мляко е добре на вкус, въпреки че може да е една идея по-гъсто - другия път ще сложа повече закваска. И стои малко на бучици, не е еднородно.

# 223
  • Мнения: 28 492
Киселото мляко е добре на вкус, въпреки че може да е една идея по-гъсто - другия път ще сложа повече закваска. И стои малко на бучици, не е еднородно.
След приключване на програмата аз го слагам веднага в хладилника! И става доста гъсто....!

# 224
  • Мнения: 11 478
И аз така направих. А колко с.л. закваска слагаш на 1 л. мляко?

Общи условия

Активация на акаунт