Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 62 637
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Може ли някой да даде мнение за този мултикукукър - Saturn ST-MC9203 Inox
https://www.emag.bg/multikukyr-saturn-st-mc9203-inox/pd/D3SCTHBB … 4254525b17455ba3f
Впечатлих се от многото зададени програми. Не разбрах чие производство е. Някой има ли такъв?
Имах Делимано 50в1, обаче се развали капачето му и от Кауфланд ми върнаха парите. Позвах го малко повече от 2г и бях доволна от него. Сега се чудя дали не си взема пак същият, или да е друг. Спрях се на този. Моля за съвет.
Марката е чешка. Аз си избрах "златния" модел, защото при него могат да се променят градусите и времето и най-вероятно другата седмица ще го поръчам. Купите им са с двойно керамично покритие. Минусът им е, че капакът не се сваля, което затруднява почистването и купата няма дръжки.

# 106
Mimi, благодаря още веднъж и тук Simple Smile
Кристи, с какво ИП е по-добър от Крок пота? Като характеристики гледам, че са сходни, а цената на ИП е по-висока.

# 107
Mimi, благодаря още веднъж и тук Simple Smile
Кристи, с какво ИП е по-добър от Крок пота? Като характеристики гледам, че са сходни, а цената на ИП е по-висока.
С нищо, освен с купата, която на ИП е стомана! Няма белене, драскане, не бъркай с метална лъжица.... Доживотна демек Joy Joy За здравословното хранене обаче това е важно!
Скрит текст:
Healthy, stainless steel (18/8) inner cooking pot made from food grade 304, no chemical coating, 3-ply bottom for even heat distribution, fully sealed environment traps the flavours, nutrients and aromas within the food
Марката Крок пот е също една от най реномираните в САЩ, произвеждат хубави качествени уреди, имала съм слоукукър на тази марка и съм много доволна! Иначе и Крок пот и ИП са произведени в Китай! Wink

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 16:33 от mimi.7299

# 108
Ясноо, благодаря още веднъж Simple Smile Прекалено голяма е разликата в цената обаче, за да избера ИП само заради купата. Така или иначе бъркам с дървена лъжица всяко ядене, така и ще си продължа Grinning
Само че сега забелязавам, че липсва функция Cake/Bake, т.е. няма да мога да пека кексове в него. Не че е голяма драма, имам си фурна все пак, но ще поразровя още малко за някой друг уред, имащ И тази функция.

# 109
  • София
Ето какво открих в Амазон, ако някой се интересува:
https://www.amazon.co.uk/Tefal-CY505E40-Electric-Pressure-Stainl … ant+pot&psc=1

Аз докато не си разреша сагата с Фърст-а няма да бързам с друг кукър или ще взема едно Амбиано

# 110
  • София
Амбиано пуснаха ли го вече?

# 111
  • Sofia
А кой от всичките модели на Instant Pot препоръчвате?
Не бях запозната с тази марка, погледнах сайта им, но има голямо разнообразие от модели и малко се обърках.
Също, откъде ги купувате? В английския Amazon намирам само един-единствен модел.

# 112
Аз имам ИП седем в едно, сега има по нови модели, не ги познавам? newsm78
Моят е от Английския Амазон, започва своята трета година при мен!

# 113
  • Sofia
mimi.7299, благодаря ти! Аз, точно защото ти писа малко по-назад, се заинтересувах от марката. Peace

А те ли се водят едни от най-добрите мултикукъри на пазара? Ясно е, че ти си много доволна от твоя, но има ли и други марки, които да включват толкова много функции? Аз искам възможно най-добрия и качествен продукт, който се предлага на пазара, без оглед на цената. Но всеки препоръчва нещо различно и вече се обърках...

# 114
Загледах го Тефала от линка по-горе, тъкмо се бях засилила, и видях, че капакът му не може да се сваля и измива, а почистването става само чрез забърсване. Отказах се - не ми се струва достатъчно хигиенично. Цял ден ровя из амазон, засега си оставам на Крок пот-а.
До какви изводи стигнах за мен - много важно ми е да има херметическо готвене, както и slow cook, да бъде поне 1000 W и над 5,5 л., да се маха изцяло капака, не мога да реша кое предпочитам - незалепващо покритие или неръждаема стомана, хубаво би било да има програми Yogurt, Bake/Dessert.

# 115
Загледах го Тефала от линка по-горе, тъкмо се бях засилила, и видях, че капакът му не може да се сваля и измива, а почистването става само чрез забърсване. Отказах се - не ми се струва достатъчно хигиенично. Цял ден ровя из амазон, засега си оставам на Крок пот-а.
До какви изводи стигнах за мен - много важно ми е да има херметическо готвене, както и slow cook, да бъде поне 1000 W и над 5,5 л., да се маха изцяло капака, не мога да реша кое предпочитам - незалепващо покритие или неръждаема стомана, хубаво би било да има програми Yogurt, Bake/Dessert.
Във фейсбук групите коментираха, че капакът му се сваля.

# 116
Странно, аз четох отзивите на потребители от амазон, които твърдяха, че не се сваля, и само се забърсвал със салфетка.

# 117
mimi.7299, благодаря ти! Аз, точно защото ти писа малко по-назад, се заинтересувах от марката. Peace

А те ли се водят едни от най-добрите мултикукъри на пазара? Ясно е, че ти си много доволна от твоя, но има ли и други марки, които да включват толкова много функции? Аз искам възможно най-добрия и качествен продукт, който се предлага на пазара, без оглед на цената. Но всеки препоръчва нещо различно и вече се обърках...
Те много нашумяха заради металната купа, иначе не мога да кажа, че е нещо нечувано, всички останали херметици имат подобни функции и действат не по малко лошо....майка ми дори има Фърст от България и пак е доволна! Определено марките Крок Пот, Тефал, Инстант пот държат на реномето си и уредите ще са добри! При мен проблемът с купата беше много важен, защото на стария ми Филипс два пъти сменях купа, но аз явно не я щадя, защото има хора които и до сега си ги ползват без да са се обелили!

# 118
Гледам и един не лош според мен мултикукър на Хайнер, и с оглед предстоящия черен петък, се чудя дали да не заложа на бг магазин, вместо на амазон. Какво ще кажете за модела http://www.heinner.com/products/multicooker/hpck-6ix/pressure-co … arte-6ix-hpck-6ix

# 119
  • София /Абсурдистан
Гледам и този модел https://www.amazon.com/Instant-Pot-Multi-Use-Programmable-Pressure/dp/B00FLYWNYQ
и се чудя. Сваля ли се капака? Херметик ли е? На коя програма се правят спагети?

Общи условия

Активация на акаунт