Август си отива вече, хайде идвай мъничко човече!

• 41 556
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Rocket последната година бях като теб - само 2 или 3 пъти засякох О. с тест. Имах месец с киста, имах ануволаторен... И аз за колко шанса съм съжалявала, даже бебетата съм сънувала. Не можеш да върнеш времето назад, гледай напред. Месец след срещата с репр.док. забременях спонтанно, което за мен беше чудо след толкова години. Сега други притеснения са на дневен ред, за които отново не съм подготвена, но се уча в движение.
Ако искаш виж в темата на Денис добавки за О. и МЦ. Аз лично ги вземах 2-3 мес. и след консултация с АГ.

# 706
Europa, стискам палци, всичко да приключи благополучно за теб Animal Hatching Chick
Радвам се, че има истории като твоята, вдъхват ми надежда.
Аз сега приемам една добавка, съдържа фолиева киселина и мио-инозитол. Чакам си изследванията на прогестерона и АМХ следващата седмица и после отивам на среща с ендокринолог. Да видим там какво ще стане и какво ще ми кажат. Искам да се консултирам за добавките, че малко ме е страх без лекарско предписание да смесвам много неща. Simple Smile

# 707
  • Габрово
По темата за годините и изследванията аз съм все още 2 седмици на 30 Grinning
И преди 3г. ФСХ ми беше 9.5 при 12 горна граница , а сега 5.6 ,така пе споко Blush
И аз мислех глупости ама това е от многото инфо което сме изчели  и съдбите на които сме били съпричастни и свидетели.Нормално е мозъка си прави асоциации с нас винаги първо и то в негативен филм ни вкарва.Така че по малко филми щото знаем че сме доата информирани!

# 708
  • София
И аз много се бях отчаяла за годините. След БХ съвсем се сринах и месеци наред не знаех къде се намирам, само по лекари обикалях и правех изследвания. Обвинявах се, че аз съм сбъркала нещо и не съм направила всичко възможно да се получат нещата. Но откакто открих темата, много се успокоих. Много се радвам на положителните тестове и споделените емоции на момичетата, които виждат мечтаните две чертички. Тези моменти ми вдъхват голяма надежда. Пожелавам на всички, а и на себе си, скоро да изживеем и ние този момент и да се засечем в отчетни Hug

Rocket, до колкото знам АМХ и Инхибин Б се пускат на 3ти ден заедно с LH, FSH и Е2. Ти защо ги пускаш в различни дни или аз нещо не съм разбрала?

# 709
Moharet, изобщо не бъркаш Simple Smile На трети ден се пускат реално. Аз пуснах ЛХ, ФСХ и Е2 на 6ти ден, просто това беше единствената възможност. ФСХ излезна 8,6 и малко се шашнах, да не кажа много се шашнах, защото предполагам сама знаеш, че високите стойности говорят за проблем с ЯР. Сега чакам 21ви ден, за са пусна прогестерон и вече да имаме пълна картина. Док каза, ако искам да пусна и АМХ тогава.
Напълно изключих да го питам дали не е по-добре на 3ти ден от следващия цикъл. Но щом той каза, че става и на 21ви ден заедно с прогестерона, сигурно има защо. Така или иначе с моя нервдовен цикъл, където не се знае кога ще ми дойде другия път, предпочитам сега да го пусна. После ендокринолгът ще прецени как да го разчита и дали да го повтаряме.

# 710
  • София
Стискам палци всичко да е наред с изследванията и да откриете правилния подход с твоя доктор Hug

# 711
  • Габрово
Прогестерона защо на 21 ден ще го пускаш.Ову ти е на 14ти засечено ли с тестове или узи или Бт.Ако не е засечена ову изследването няма да даде вярната информация както и хормоните пуснати на 6ти ден .И най много да се филмираш излишно отново.

# 712
  • Сливен
Здравейте. Снощи цъфнах като по часовник. 4 месеца опити и нищо. Бях ходила на преглед преди опитите, но май пак ще отида. Ову ми се пада по празниците и отиваме на почивка. Моля, дайте ми съвет, кога какво да направя, доки да ме види и да ми засече Ову, защото на тези тестове не вярвам. Как се казваха тези изследвания?

# 713
Казва се фоликулометрия, но 100 процента гаранция няма за нищо. Може да ти види прекрасен фоликул и овулация и пак да не се получат нещата...

# 714
Danger Scorpion, нямам доказано Ову този месец. Тя е малко сложна при мен, защото гинекологът ми е от друг град и няма как да ме следи всеки или през ден. Каза ми м/у 19ти и 22ри ден да пусна прогестерон. А за другите ми каза м/у 3ти и 7ми.
Трябва да си намеря лекар и тук в Стара Загора, но съм много резервирана. Засега дебна Ову с тестове. Ако не даде резултат до Нова Година, вече ще търся специалист за фоликулометрия и в града

# 715
Moharet, изобщо не бъркаш Simple Smile На трети ден се пускат реално. Аз пуснах ЛХ, ФСХ и Е2 на 6ти ден, просто това беше единствената възможност. ФСХ излезна 8,6 и малко се шашнах, да не кажа много се шашнах, защото предполагам сама знаеш, че високите стойности говорят за проблем с ЯР. Сега чакам 21ви ден, за са пусна прогестерон и вече да имаме пълна картина. Док каза, ако искам да пусна и АМХ тогава.
Напълно изключих да го питам дали не е по-добре на 3ти ден от следващия цикъл. Но щом той каза, че става и на 21ви ден заедно с прогестерона, сигурно има защо. Така или иначе с моя нервдовен цикъл, където не се знае кога ще ми дойде другия път, предпочитам сега да го пусна. После ендокринолгът ще прецени как да го разчита и дали да го повтаряме.
Ракетке, става АМХ всеки ден, без значение е кога. Аз като отидох на репродуктивен преглед в клиника (Англия), и ми казаха, че АМХ е най-важен за тях и че на първо време няма смисъл да се изследват ЛХ и ФСХ, само ако има проблем със стойностите на АМХ.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 12:58 от Анонимен

# 716
Мерси за информацията Julliana.
При всяко положение съм решила да го пускам другата седмица, че няма да ми издържи нервата да чакам повече Grinning

# 717
АМХ сам по себе си не е показателен.Тълкува се заедно с Инхибин Б,който задължително се изследва на 3-ти ден.Препоръчително и желателно е да се видят АФ,също на трети ден.Затова е по-удачно АМХ да се пусне на 3-ти ден.

# 718
  • София
Rocket, дано борбата и за двете ни, а и за всички надяващи се бъдещи мами, да се увенчае с успех и пухкави бебенца накрая Heart

didka-moni, благодаря за полезната информация. Само АФ не съм изследвала, може да го пусна на следващия цикъл, който чакам да НЕ дойде.

За сега си пия витамините и фолиевата киселина, следя овулацията, а довечера мисля да си взема МВИ и Омега-3, със сигурност няма да навредят. Може би и инозитол, за всеки случай.

Ако още 2 месеца няма резултати, вече ще се замисля сериозно за репродуктивен специалист и спермограмата на ММ, за сега още няма да мрънкам Grinning

# 719
  • София
Момичета, изследване на яйчников резерв (АМХ, инхибин Б и преброяване на АФ) има смисъл да се прави,  ако предстои стимулация на яйчниците с цел инвитро, инсеминация или предизвикване на овулация , за да се предвиди реакцията и предцени какъв да е типа на стимулацията.
Да изследвате АМХ само защото сте на 30+ може само да ви стресира излишно. След 3-4-6 месечни опити , първите стъпки са - полови и щитовидни хормони, спермограма на партньора и цветна снимка. Всичките в репродуктивна клиника. По нататък според плана, който си съставите със следящия лекар.
(Каква точно би била ползата от стойността на АМХ, ако се окаже , че тръбите са непроходими или че има мъжки фактор).
И за да не си мислите , че ви говоря празни приказки, аз съм на 35г, преди 6м изледвах АМХ. Беше по-малко от 0,1 . ФСХ - 23 . Изплаках си очите, че на 35г. трябва да мисля за донорска яйцеклетка. Същия месец забременях спонтанно и сега съм в 5 месец. Съжалявам, че го изследвах. Така, че хайде да не си слагаме присъди, тялото не е швейцарски часовник. (Ами си изръчкайте мъжете да се изследват, не ги жалете, не е голяма работа Joy )

Син прашец за всички желаещи и най-вече за по-отдавна задържалите се в темата
babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 17:41 от huligankata

Общи условия

Активация на акаунт