Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

• 95 418
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро, тук човек не трябва за влиза гладен Flowers Hibiscus
Една разкошна питка видях, спагети разни, яхнийки, пресно зеленце, а пък кекса на Тайна го хапвам и без формата Nerd. Идеи за тиквички, че тъкмо имам два кг. - но какво каже чадото Smiley
Ние вчера се мъдрихме на един джолан (пак от подстрекатели от тук); таратор, салатка и грозде за десерт.

Приятни почивни дни приятели Tropical Drink

Ето ти моите тиквички по гръцки, често ги правя. Малко повече време отнема, но си заслужава!
Режеш на ленти с белачката, шокираш в ледена вода, подсушаваш и овалваш в царевично брашно смесено с галета и обикновенно брашно с сол и черен пипер. След това пържиш малко по малко. Стават невероятни, ако комбинираш с сос от кисело мляко,майонеза,чесън и копър!! 😊

# 451
Друг вариант, при който мазнината остава кристално чиста. Разтваряш нишесте във вода (рядка каша), топиш нарязаните на пръчки тиквички и пържиш. Стават хрупкави, пръстите да си оближеш. А хем аз не обичам тиквички, но тези са страхотни. После топваш в сос от мляко, майонеза, копър и чесън.

# 452
sem, виж тук:
Торта от тиквички
https://www.bonapeti.bg/recepti/torta-ot-tikvichki/
Фалшив пататник по Дюкански
http://www.bg-mamma.com/?topic=135084.870
Кюфтета /котлети/ от булгур и тиквички
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/07/blog-post_24.html
Запечени рулца от тиквички с кайма
http://www.cookwithasmile.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0% … 0%B9%D0%BC%D0%B0/

За днес:
Рататуй

Мляко с ориз

# 453
  • DE
Едно торте с мързелешки крем като при Сем и вишни. Последните замразени, че ги опапахме набързо.
Догодина ще сложа повече във фризера

# 454
  • София
Дърпана баница с праз и сирене.Исках нудълси да дърпам, ама пак не стана, та минах на вариант баница.

И нещастните нудълси, тънки станаха, а като се свариха се надуха.
Скрит текст:

# 455
хайде от мен огретен за вечеря с вкусно къри.

# 456
Леле...спрете се,де хора...покапах си телефона  Winkот толкоз вкусотии
Боб чорбичка
"почти "
Пепчовите "бутчета по гръцки"(вместо бира,малко червено вино)

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 21:43 от denyil

# 457
  • Den Haag
Пици от вчера:

Тази вечер сме на салати:

салатка от рулца от раци, благодаря за рецептата pip4i🌸

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 18:55 от diana lobodova

# 458

Залепнах за пиците, страхотно изглеждат! Heart Eyes  bouquet  Как пък все на тесто налитам..... ooooh!

Щракнах си само баничката, че се получи една красавица ненагледна, и вкусна, де! Simple Smile

# 459
добро утро с вкусните ми кренвиршки!😊

# 460
Здравейте, отдавна ви чета, някой ден и аз ще се включа с някоя гозба Simple Smile, макар и не така изпипани като вашите. Тези кренвиршки ще ги мисля цял ден, ако може рецепта Simple Smile

# 461
Здравейте, отдавна ви чета, някой ден и аз ще се включа с някоя гозба Simple Smile, макар и не така изпипани като вашите. Тези кренвиршки ще ги мисля цял ден, ако може рецепта Simple Smile
Правя ги с моето вълшебно тесто, което по нагоре дадох. Винаги се получава с него. за повече вкус и малко лютеничка в кренвиршките. 😊

# 462
  • София
Първи опит за тирамису , оказа се супер лесно за правене . Heart Eyes
Благодаря за рецептите .

# 463
  • Варна
Част от собствения улов за вечеря. Карагьоз, чернокоп, един заблуден сафрид, дроб от паламуд с баварска картофена салата леееко побългарена с магданоз и лук.

# 464
Тук както винаги - много вкусно
Джоланчета, пици, риби, мням
От мен:
Яйцата върху картофено пюре на Лабрекс...благодаря, много вкусно се получи, ще си правя като ми остане пюре Grinning, малко изтървах яйцата, че се заприказвах по тел с ММ Blush, другия път ще внимавам повече
Пиле на бутилка
Баница
Хек пане
Свински бут с манатарки, сметана, пармезан...намерих му най-накрая мястото на този пармезан Joy

И за неядящите сметана - свински бут с царевица и изтървано броколи, дребния пак го хареса, въпреки разсеяността на майка му

Общи условия

Активация на акаунт