Аблация на сърцето - 9

• 53 163
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм с неприемлива синусова тахикардия. След направен холтер, лекарят ми каза, че няма засечени аритмии, макс. сърдечен ритъм е засякъл 159, средния е 88. Ако не ми пречи на мен самата, имам ли нужда да се подлагам на аблация, или да приемам медикаменти? Лекарят нищо не ми каза, спомена за едни хапчета, но само ако искам и в случай на някакъв пристъп на сърцебиене.

Не.
Нали не е постоянно така?

badprince, Къде беше твоята аблация?
Не е, някои дни нямам никакво сърцебиене, други се появява още като стана от леглото. Започнах фитнеса отново и ми е леко некомфортно докато тренирам. Гледам да не го мисля.

# 181

badprince, Къде беше твоята аблация?
[/quote]

И двата пъти се доверих на проф. Ангелков от Сити клиник. Въпреки, че д-р Марчов от Токуда ми е личен приятел, самият той призна, че техниката там е най-добрата и модерна в БГ. Разбира се, всяко нещо си има цена, но в случая това изобщо не е било фактор за вземането на решение. Не знам как е при вас, но аз буквално се чувствам като прероден.
Моите излизания от ритъм не бяха обикновенни сърцебиения, пулсът ми никога не е надвишавал 130-140, но ме обземаха някакви паники, изпотявания, замайвания, задължително трябваше да легна и да се успокоя.
И сега чакам да се случи нещо такова, обаче няма - физически усилия, натоварване, всичко е в норма.
Лично за мен това е най-доброто нещо, което съм направил за здравето си, въпреки рисковете.

# 182
Здравейте,при нас всичко започна преди два месеца.Дъщеря ми е на 22 г,една вечер се почувства зле ,дойде бърза помощ, спешното и там казаха ,че е излязла от ритъм /около два часа/.След това се започна холтер,хормони ,ехограф ,ТЕЕ и се установи вроден ПФО,надкамерна тахикардия -пристъпна с пулс до 159  ,камерна екстрасистолия -куплетна.До този момент не е имала почти никакви здравословни проблеми.Вчера имахме консултация с проф.Балабански и той предложи аблация,въпреки че както каза не  е сигурно, че като влезе ще  може да се унищожат всички увредени участъци.Ние така се притеснихме,че не можахме да  вземем решение за назначаване на дата.Лошото е ,че не става ясно от какво се получава това състояние. Прочетох тук доста мнения ,но не знам дали е добре да се подложи на тази процедура.Знам ,че никой не може да реши вместо нас,но като ви чета не се чувствам сама в това изпитание.
Желая ви здраве  и дано за всеки нещата се решат по най-добрият начин.

# 183
Тези дефекти са вродени. При някои хора не се проявяват, при други да, на различна възраст.
Не се притеснявайте, решават се проблемите.
Слава Богу, че я има тази технология. bouquet

# 184
Да, вродено е. При мен се е проявило на 4 годинки или поне тогава е станало ясно... Възможно е и преди това да съм излизала от ритъм. А пък съм разговаряла с хора, които едва на 30 са разбрали за проблема.

Имам и аз въпрос. По принцип ВПВ-то не се предава наследствено според лекарите, но... Дъщеря ми е на 6 месеца вече и често се замислям дали е възможно и при нея да има нещо такова. Confused

# 185
Здравейте!При нас- ново развитие на нещата.Мъжа ми има стойност на TSH хормона ,която е доста над нормата.4 е нормално,той има14!Възможно ли е сърцебиенето толкова години да се дължи на проблем с щитовидна жлеза, а не сърце?!!

# 186
Здравейте!При нас- ново развитие на нещата.Мъжа ми има стойност на TSH хормона ,която е доста над нормата.4 е нормално,той има14!Възможно ли е сърцебиенето толкова години да се дължи на проблем с щитовидна жлеза, а не сърце?!!

Мисля, че с такава стойност би трябвало да е с хипофункция и бавен пулс.
Но аз за пръв път виждам такава стойност.
Направете пълни изследвания на хормоните и антителата.

# 187
След една седмица е моята аблация.Става ми все по-страшно и тревожно.

# 188
С теб сме! Няма страшно! Hug Hug Hug
Аз скоро отбелязах 4 години от моята.
Да са живи и здрави д-р Трайков, д-р Марчов и екипа им! bouquet

# 189
След една седмица е моята аблация.Става ми все по-страшно и тревожно.
 Аз я очаквах с нетърпение . Не се притеснявай ,за добро е ! С Дева по едно и също време ни аблираха .
Впр . С нов профил съм . Пак съм си Таня .

# 190
Славея, как мина аблацията? Каква беше диагнозата ти?

# 191
Здравейте на всички! Да ни е жива и здрава рожденничката "DeVa" ! Желая и много здраве и нека бъде все така позитивна Simple Smile
Някой в началото на темата спомена за Apple Watch 4, аз съм с него и постоянно ми измерва пулса. Може да прави и ЕКГ, но за съжаление не е налично в други страни, освен в САЩ. Аз съм си го закупил от Сингапур и се надявам съвсем скоро и там да бъде одобрен от Асоциацията на Кардиолозите и да може и аз да си го ползвам. Има доста отзиви от хората използвали приложението на часовника, чрез който са успяли да открият, че нещо не е наред със сърчицата им и в последствие да се лекуват при кариолозите си.
На всички от групата препоръчвам да си купят, ако не Apple Watch, то поне от тези гривни, които измерват сърдечният пулс Simple Smile

# 192
  • София
Аз бях, и съм с 2ка, след 2 седмици ще си купя 4-ката, от Щатите. Обикновено телефона ми е сетнат на САЩ, заради разнообразието от приложения в Apple Store (което липсва при сетване на "България" като основна локация), така че връзването едва ли ще е проблем.

Днес писаха, че IHR (Irregular Heart Beat)  ще може да се инсталира и на всички по-ниски версии Apple Watch без т.нар. нулева (най-първата). 4ката е и с ЕКГ.

# 193
Жорко, благодаря ти и тук! Heart Eyes Hug Flowers Four Leaf Clover

# 194
Смених си телефона с нова версия и часовникът,гад мръсна , не ще да се върже ! Но аз само пулс мерих , старая се да не го мисля сърцето . Писна ми, оставила съм го да прави каквото си иска .
Хубава вечер и чакаме новини за предстоящата аблация .

Общи условия

Активация на акаунт