Аблация на сърцето - 9

• 53 166
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
На мен обаче също ми казват, без аблация да не забременявам. Те една краткотрайна венозна упойка едва се навиха да ми сложат. Може би наистина зависи от състоянието.

# 166
Хайде бе! Аблации се правят отскоро.
Чак пък и упойка да не искат, несериозна работа. Crazy
Който не иска аблация, какво?
А няма гаранция, че и с аблация няма да се получи рецидив. И такива случаи има.

Интересното е, че дори повечето кардиолози, старите,  не я препоръчват.
А АГ-тата да настояват, странно ми се вижда.

# 167
не, електрофизиолозите и кардиолозите казват да не забременявам в това състояние Simple Smile А вече като вляза в Токуда съм онази, дето отказва лечение (защото не се наемам на аблация)!

# 168
Момичета, не са настоявали в АГ ето. Съветват ме да не рискувам, защото може и да се случи може и да не се случи пристъп по време на бременноста, но ако се случи е опасно за бебето тъй като ако остане по-дълго без кислород е опасно за развитието му. Ходила съм при др Протич, той ми е казвал съшото, че с оглед на една евентуална бременност е добре да се направи аблация преди това. Иначе аз съм с много редки пристъпи два пъти годишно ми се получават. Имам допълнителна проводна връзка, без мъждеене. Но и мен самата ме е страх да рискувам.Отгоре на всичко развих и някакви страхове свързани с това да не ми стане някъде лошо, аз често пътувам извън Бг и все съм под напрежение да не ми излезе от ритъм сърцето. Може ли някой да ме насочи към координати на др. Протич за София?

# 169
Някой беше писал, че работи в Св.Анна.

Момичета, нито ви агитирам, нито ви спирам за аблация.
Вие си решете.
При 2 пристъпа годишно, аз не бих си правила.

# 170
Силвия, писах ти на лично съобщение по-рано

DeVa®, а аз до сега не съм имала пристъпи и не си усещам екстрасистолите като цяло, но в най-лошия си брой са 25% от пулса на денонощие. За това какво мислиш? Ти защо си направи аблация?

# 171
  • Пловдив
За Протич съм. Работи в Ст. Загора и в Св. Ана в София.
Здравей!На 10.12 ще ходя на аблация при д-р Протич в ,,Св.Анна,,Ти минала ли си по тоя път?Какво се случва?
Само на прегледи сме ходили. Но е безкрайно внимателен и чете и обяснява....в сравнение с Трайков от който съм разочарована.

# 172
Силвия, писах ти на лично съобщение по-рано

DeVa®, а аз до сега не съм имала пристъпи и не си усещам екстрасистолите като цяло, но в най-лошия си брой са 25% от пулса на денонощие. За това какво мислиш? Ти защо си направи аблация?

Аз излизах от ритъм. Екстрасистоли почти нямах, много рядко.

# 173
Здравейте да попитам. На някои ставалимое още по зле от  кордарона и ритмонорм

Майка ми пи дълго време кордарон , не се чувстваше много добре ,но лекарите й казваха да не го спира . Преди аблацията , ритмонорм спря да ми действа и почти всички странични действия ,описани в листовката ,ми се стовариха на главата . След аблацията , няколко пъти при екстрасистолии,съм го взимала и вече го уважавам безкрайно .

# 174
Здравейте на всички. В крайна сметка реших и аз да споделя своите 5ст. по темата, тъй като изчетох почти всичко от последните 4 тома насам Simple Smile Вашите мнения, препоръки, съвети и подкрепа ми помогнаха да се преборя и с това предизвикателство в живота ми.
При мен прескачанията започнаха преди около 3 години, в началото на няколко месеца веднъж, на втората година започнах с 2.5 мг Конкор и така, докато не заминах за САЩ и си казах, че съм добре и оставих на своя глава всички лекарства.
Да, ама не. След няколкомесечен престой и връщане в БГ започнах да се чувствам по-често зле, докато в началото на Март тази година излязох от ритъм и в продължение на 2 седмици не успяха да ме вкарат медикаментозно с Ритмонорм. Стартирах отново Конкора + Eликвис. В края на м. Март ми направиха електрокардиоверзия и нормализираха ритъма. Обаче, въпреки лекарствата, прескачанията и излизанията от ритъм станаха ежедневие.
Тогава започнах да ви чета и обсъдих с лекарите какви са вариантите.
При мен, за късмет, си имах регистрирани и предсърдно мъждене и предсърдно трептене.
И така, една Събота, отново бях в епизод на трептене и отидох на преглед и се разбрахме за първата възможна дата за аблация - Понеделник. Изобщо не съм го мислил по отношение на рискове. Знаех, че не мога да продължавам така. 
Аблацията ми беше само с местна упойка, усещанията при изгарянията наистина са неприятни, но се издържат. Като продължителност - цялата процедура отне около 60 минути. Усложнения нямаше, лекарите казаха, че на 99 % тази аритмия никога няма да се върне в живота ми.
Засега наистина е така, но усещах че мъжденето не си е отишло и въпреки, че епизодите не бяха чак толкова чести, след един месец направо си записах час за втората аблация - крио аблация за изолация на 4 белодробни вени, този път с пълна упойка. Много кратка, щадяща и ефективна е този тип процедура, но доплащането е факт и не се покрива изцяло от НЗОК.
Вече почти месец след това, няма абсолютно никакви симптоми. Чувствам се прероден. Продължавам на минимална медикаментозна терапия, но след първия холтер, надявам се, че ще прекратя и нея.
Има някакъв минимален шанс да са пропуснати някакви точки при втората аблация, но със сигурност не бих се поколебал и за трета процедура. При положение, че вече има такива техники и методи, ви съветвам - не отлагайте, докато не е твърде късно. Сърцето ми е стурктурно здраво, нямам никакви други заболявания, кръвната картина е като по учебник, но с времето при тези аритмии, започват да се дилатира лявото предсърдие, клапи да се увреждат и се стига до кардиохирургията.......
Успех на всички и още веднъж благодаря за подкрепата, която намерих тук и ми вдъхна кураж Simple Smile

# 175
Какво е усещането при излизане от ритъм?

# 176
Ами... сърцебиене.

# 177
Аз съм с неприемлива синусова тахикардия. След направен холтер, лекарят ми каза, че няма засечени аритмии, макс. сърдечен ритъм е засякъл 159, средния е 88. Ако не ми пречи на мен самата, имам ли нужда да се подлагам на аблация, или да приемам медикаменти? Лекарят нищо не ми каза, спомена за едни хапчета, но само ако искам и в случай на някакъв пристъп на сърцебиене.

# 178
Аз съм с неприемлива синусова тахикардия. След направен холтер, лекарят ми каза, че няма засечени аритмии, макс. сърдечен ритъм е засякъл 159, средния е 88. Ако не ми пречи на мен самата, имам ли нужда да се подлагам на аблация, или да приемам медикаменти? Лекарят нищо не ми каза, спомена за едни хапчета, но само ако искам и в случай на някакъв пристъп на сърцебиене.
Какви са хапчетата?

# 179

Не.
Нали не е постоянно така?

badprince, Къде беше твоята аблация?

Общи условия

Активация на акаунт