Аблация на сърцето - 9

• 53 000
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте от СВ. Анна.
Мина и моето ЕФИ. Аз бях без точна диагноза , никога не ми е хващан пристъп на ЕКГ или Холтер.  Успяха да ми го предизвикат и пулсът ми беше над 200. Казаха ми диагнозата , ще я напиша точно като видя епикризата . Спомням си AV възел , бавен път и риентри като термини.
Надявам се аблацията е успешна , след нея мисля , че се опитваха да я предизвикат пак .не успяха .
Др Протич пускаше импулсите а др Бонев на катетрите . Страхотни лекари .

# 661
Поздравления, Reyna!
Радвам се за теб.
Желая ти бързо възстановяване и спокоен живот от тук нататък! Simple Smile

# 662
Честито!
И моята диагноза беше такава.
АВ Риентри тахикардия, аблация на бавния път.
Бързо възстановяване!

# 663
Благодаря Bella и DeVa Simple Smile,

От катетрите нищо не усетих , но бърникането в сърцето и търсенето на проблема си беше неприятно . Но се издържа . След като предизвикаха пристъпа, др Протич каза “ Доста яка тахикардия”, а Бонев -“ добре , че дойде “.
Питаха в началото, знаеш ли какво ще ти правим ? Аз казах - да, чела съм .
И те : БГ Мама нали и се смеят 😄.

Ако някой кардиолог ме беше насочил за това изследване , щях й по- рано да го направя. Но всички казваха , че ми няма нищо и съм просто по- емоционална и с времето ще се успокоят нещата ..😐

# 664
Reyna и на мен кардиолозите ми казваха, че е от емоции и даже на психиатър ме пращаха. Единственото за което съжалявам е, че аз изгубих 5 години в лутане, защото ми казваха, че аблацията не е нужна. Живеех в голям кошмар наистина и до ден днешен смятам, че вече аз съм толкова стресирана точно заради този период преди аблацията.
Вече 7 години след аблация аз нямам пристъпи, но продължавам да се ослушвам като гърмян заек как ми е прескочило сърцето и как ми се е ускорил пулса. Луда работа..
Благодаря на доктор Протич! Чудесен специалист и човек! За няколкото пъти в които съм го виждала за консултации през годините ми е вдъхвал такова спокойствие, което само той може да направи. Аз вече смятам, че само специалистите в тази област могат да дадат адекватно решение.

# 665
  • София
Браво Рейна, чудесна новина, сега смело напред.

# 666
Той и д-р Трайков знае за нашата тема в БГ Мамма. Simple Smile

# 667
Здравейте и ЧНГ 2020! Дано да донесе здраве на всички. Нова съм в темата. Престраших се да пиша.Четях ви цяло лято, но чак сега ще споделя и моята история. От 3-4 години започнах да се изморявам много бързо, разтрепервах се, разтрисах се. Невролозите ми изписваха антидепресанти, които избягвах да пия. При третата си хистероскопия преди година и половина, кардиоложката ми откри екстрасистоли и много се чуди дали да ме допусне до операция. В крайна сметка всичко мина добре и благодарение на доц.Стойков след дълги години се отървах от кръвоизливите си. Посетих кардиолог, който ми откри пролапс първа степен и миксоматозно задно митрално платно, а екстрасистолите си бумкаха все така. Три месеца посещавах редовно този кардиолог, но той ми изписваше само магнезий, който изобщо не ми помагаше. Преди 9 месеца посетих друг кардиолог- той поне ми направи холтер и след резултата от него само вдигна рамене и каза, че не знае какво да направи за мен, освен да ми изпише Ритмонорм. А резултатът беше 36 660 камерни, 12 325 надкамерни и още някакви други екстрасистоли, които бяха около 65 %. Пулсът ми нощем пада на 38. Ритмонорм не ми повлия, а и аз се задушавах от него и го спрях. След като втория кардиолог ме отпрати, посетих друг- в областния град, който каза, че всичко е на нервна почва вероятно и да ида на екскурзия в Рио. Реших, да не обръщам внимание на екстрасистолите (ЕС). Но в жегите състоянието ми се влошаваше и аз посетих НКБ-София. Докторът не можа да ми направи нормална дълга ЕКГ, защото хартията му свърши, но заяви, че съм за аблация.  Не трябва да съм с температура и в цикъл по време на процедурата. Насрочихме ден и в седмицата преди аблацията вдигнах температура и мензисът ми дойде, вероятно от притеснение.Тази температура не падна с месеци. Обадих се в НКБ, че няма да отида-така е било писано. ЕС обаче ме тресяха, Нощем пулсът ми падаше на 34 и аз не смеех да заспя, правех гимнастика, ядях шоколад и така осъмвах. Бутна ми се нервната система. През деня пулсът също беше нисък. Четях какви изследвания трябва да направя за аритмията- направих ги. С тях заминах за "Сърце и мозък" . Там ми бе направен обстоен преглед и предвид температурата, която поддържах ме приеха за изследване - хемокултурите ми бяха отрицателни, ЕС не спираха, стрестест-нормално и се чудеха какво да ме правят. Попитах лекуващият лекар за катетърна аблация, но според него това било рисковано и ако не чуствам ЕС, да се спирам.Изписаха ми пропранолол, който пих около 2 месеца без резултат. В моя град ми бе направен втори холтер- пулс 42 мин/120 макс, десетки хиляди ЕС-28 470 бигеминии, около 8000 тригиминии, спиране на сърцето за 4 сек. И тази кардиоложка вдигна рамене и каза, че вероятно това ще прерастне в предсърдно мъждене. Тя нямала за толкова години такъв пациент. Между другото си бях записала и час за д-р Трайков, но 2 месеца чаканее....Д-р Трайков беше много сърдит, прегледа ми набързо всички изследвания, които носех и направената в Токуда ЕКГ и каза:"Предсърдна бигимения. Ако искате може да направим аблация. Тя може да помогне, но може и да не помогне. Може да пробваме с Амаритон"- и срещата ни продължи около 5 мин. Пих Амаритона, не помага. Сега не знам какво да правя. Като теглих калема накрая 2000 лв съм похарчила за изследвания, лекарства, път и доктори, а никакъв ефект. Личната лекарка казва, че може в годината да ми дава само едно направлени за кардиолог. Давайте съвет, аз нямам тахикардични кризи (за сега) и какво значи, че аблацията няма да помогне? А мен така ме е страх, аз с нервите напоследък хич не съм добре, не мога и 5 мин да седя на едно място, а как толкова часове. да лежа..и то пък може и да няма резултат....И мисълта  за най-лошото ме убива.

Здравейте, като на пътво място искам да ви кажа, да не мислите за най-лошото, като минал по този път Ви го казвам, защото благодарение на тези проблемчета отключих и паническо разтройство, още го преодолявам. Иначе д-р Трайков и при мен претупа доста нещата, но няма как да го виним, изключително натоварен е. Все пак и не е едиснтвеният занимаващ се с ритъмни нарушения. Аз също бях с изключотелно много PVC, но след аблацията изчезнаха, иначе д-р Трайков ми каза същото. Имайте предвид, че може би съм и с две десетилетия по-млад, малко анамнезата ми е на 70 годинеш, а не на 22. Аз също не ги усещах бяха хиляди, сега вече усещам и малкото които получа. Честно казано му учудва, че още не са ви вкарали за коронарография, че си си я правят като видят подобно състояние.

# 668
Привет, чета темата от може би 2 часа и видях , че има ужасно много хора с различни проблеми ,  някой от които са премахнали,  на други те първа им предстои. Както всички останали да споделя и аз моя проблем: от доста години усещам може би така наречените екстрасистоли (ес) , имам периоди да речем.... усещам ги всеки ден в продължение на 3 до 5 дни  , след това рядко в месеца по 1 път в продължение на 2 , 3 месеца , след това отново ми се отключват за няколко дни и пак отшумяват. Както всички други обиколих 1000 доктора , всички казват: стрес , нерви,  не се шашкай! Знаете , че е трудно да не се шашкаш. Забравих да спомена  , че когато усещам екстрасистоли (ес) - усещам спиране на сърцето за секунда , лек задух последвано от силен удар на сърцето (също така и ускорен пулс за няколко секунди след това и неравномерен). Преди точно един месец , след няколко последователни такива ситуации , реших да ида в спешния център ( Искам да вметна , че живея в Белгия и всичко се случва тук) , но екстрасистолите са ми от Бг 😊. След като отидох в спешния , докато чакам да ме приемат пулса ми се качи над 200 , опитваха се с  някакви инжекции да го свалят , но в продължение може би ма повече от 30 мин не успяха , чух , че искат да ми спрат сърцето и да използват дефубрилатор ( един вид да ме рестартират) , което много ме изплаши и вдигнах още повече пулса , след това не мога да кажа нищо ,  събудих се 15 мин по-късно , слава богу вече с нормален пулс. Докторите ми казаха на другия ден , след като ме приеха късно вечерта в болница, че имам WPW синдром. Трябваше да се подложа на Аблация , 2 дни след това. Аблацията мина , казаха че е успешна, но трябва да се подложа на още  една на 11.02.20 , казах разбира се Да! След Аблацията се чувствам добре , като изключим,  че рядко усещам екстрасистоли, да речем 1 до 5  на ден. Днес странно малко повече, може би 20 30 за 2 , 3 часа които усещам доста неприятно. Та съжалявам , че така подробно описах упасенята си и случката 😊 , въпроса ми е , това нормално ли е?
Ако има хора които ги интересува , втората аблация ще ми я правят,  защото това което ми обясниха съм получил  не 1 , а 2 аритмии едновременно (тогава усещах и екстрасистоли) може би ги смятат като 2ра аритмия,  не съм сигурен и ми казаха , че едната е премахната , но не са успели да възбудят втората и трябва да ми направят още една Аблация от ляво,  понеже първата ми беше в дясно. Благодаря
Пожелавам на всички здраве и повече усмивки! 😊😊😊

# 669
  • в джунглата
И аз бях с  ВПВ синдром и доколкото знам това е състояние при което аблацията дава 98% успеваемост. Нормално е известно време след аблация да се усещат екстрасистоли,, не се притеснявай всичко ще е наред и с втората аблация . Успех!

# 670
Благодаря ,
Забравих да спомена,  че в повечето случаи които усещам екстрасистоли всъщност ги усещам когато се чувствам  настинал с хрема, 🤔 доста странно,  но наистина когато лепна някоя настинка с хрема и започват 😁

# 671
И при мен беше така, когато бях по-малка. Лепна ли вирус, задължително се отразяваше. Сега ме тормози само студът.

# 672
И при мен е така.
Топлото не ми пречи, но студът да.

# 673
Не съм сигурен,  че разбрах правилно. Искате да кажете , че когато е топло не усещате екстрасистоли,  а само когато ви е студено или когато е по-принцип студено 😁 , не знам дали се изясних правилно , а имате ли направена катетърна аблация?
Поздрави.

# 674
Аз нямам правена аблация.
Когато времето е студено времето, тогава усещам прескачания. Ако ми е студено просто в стаята, не е проблем. Но като съм навън и е около 0 градуса, никак не ми е ок.
Лятото съм супер, противно на всички очаквания Grinning

Общи условия

Активация на акаунт