Аблация на сърцето - 9

• 53 011
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Леки притупвания да, особено в началото. Но за секунди, тези 5 мин. ми се виждат много.

# 646
Ще станат скоро три години от аблацията. Пулса ми беше около 160-170. Дали е възможно да е било паник атака?Аз много се страхувам от прескачанията и нищо чудно да съм развила и такава екстра при мен вече.

# 647
Wendy,
Това е нещото, което ме провокира да пиша тук. Това аз усещам на моменти, но когато отида на лекар и ме прегледат казват, че няма данни сърцето да е излизало от ритъм. Съответно имам ускорен пулс, защото ме е страх и го мисля какво е било, защо ми се е случило, провокирала ли съм го с нещо...
Случва ми се когато съм седнала примерно.  Усещането е изведнъж сякаш започва пристъп, след секунди е преминало, но аз вече съм се разтревожила и кръгът е завъртян. Консултирала съм се и с д-р Протич, според него са прескачания и те са нормални за всеки човек, просто ние ги усещаме, защото сме съсредоточени в това.

# 648
Като допълнение съм споделяла и това дали е възможно да са паник атаки и отговорът беше, че често хората преминали по нашия път се питат това, но реално щом няма доказан пристъп и няма нещо, което се вижда на екг при прегледа, тогава всичко е наред.
И паник атаки да са, те не са страшни Simple Smile

# 649
И при мен е така от време на време прескачания за секумни плюс екстрасистули почти всики ден за разкош. Нищо хванато на кардиограма или холтер.Дано при всички проблемите да отшумяват. Да ви кажа утре правя една година от последната аблация!Да ми е честита!

# 650
Ще станат скоро три години от аблацията. Пулса ми беше около 160-170.

Аз имам такъв кратък епизод дори на холтер, когато имах много ЕС. След като пих Амаритон, не съм получавала, значи 2 години.

Честито,  JULI 08! И без инциденти занапред! bouquet

# 651
Благодаря! И аз пия Амаритон и съм много обнадеждена ,че всичко върви към  по- добро благодарение на теб,Дева.От това, което си споделяла за това лекарство си давам кураж,че и при мен екстрасистулите ще отшумят.

# 652
На мен ми казаха да пия , амаритон само при нужда, т.е като вече стане нетърпимо положението. Иначе и аз мислех да си го пия постоянно,но като ме наплашиха,че после може да спре да ми действа и сега не знам кое е по-добре.
Дева ти продължаваш ли да го пиеш сега ?

# 653
Не, пих го 1 година, имах холтер само с 5 ЕС и го спрях. Вече цяла година карам без него.

Джули, иска се по-дълъг период, за да действа. Ще стане и при теб, търпение. Hug

# 654
  • София
Аз да имам и сега леки пристъпи. Може да от стрес да се получат - при мен така става, но 5 минути не са били. Кратки имам и сега, но доктора каза, че е нормално, защото не минават над 120 и са единични. Не е лошо все пак да отидете на лекар, дори и за консултация. Поне вие да сте спокойна.

# 655
Да,но при мен до сега не са хващани на холтер и всички лекари казват ,че нищо не може да се направи. На екг винаги всичко е наред. И вече съм в една такава фаза на която съм се оставила по течението. Просто виждам че нищо не помага и няма смисъл да обикалям по лекари вече.

# 656
  • София
Да,но при мен до сега не са хващани на холтер и всички лекари казват ,че нищо не може да се направи. На екг винаги всичко е наред. И вече съм в една такава фаза на която съм се оставила по течението. Просто виждам че нищо не помага и няма смисъл да обикалям по лекари вече.
Да, обикалянето по доктори също натоварва психически. А обърна ли внимание кога се появяват? В смисъл след спорт, може да е от преумора? Давам насоки, ако се случват тогава е нещо нормално.
Усещам ги и сега, но не им обръщам внимание, защото доктора казва всичко е наред и здравите хора получават такива пристъпи поянкога.

# 657
Не смея да спортувам страхувам се . Иначе няма някаква закономерност,получават се и докато си седя спокойно,докато се смея,пия вода,докато се храня. По всяко време. Дори и вечер се събуждам понякога от тях ,и се чудя дали е било просто сън.

# 658
Не смея да спортувам страхувам се . Иначе няма някаква закономерност,получават се и докато си седя спокойно,докато се смея,пия вода,докато се храня. По всяко време. Дори и вечер се събуждам понякога от тях ,и се чудя дали е било просто сън.
момичета , никой не е казал ,че трябва да вдигаме щанги,да играем футбол или да се боксираме . Но да се откажем от спорта е груба грешка . Всеки според възрастта и физическата си култура , трябва да прави нещо. Само за настроение и тонус да е, пак по—добре от нищо . Пет км бърз ход на ден се брои за спорт . А и в покой щом претупва сърчицето , няма да е движението причината .

# 659
При спорт моят пулс достига до 160, но тогава усещането не е така неприятно, вероятно защото съм в движение.
Когато съм в покой и усетя учестен пулс 100-110 ставам адски напрегната. Не мога да стоя нито седнала, нито легнала. Не знам дали това се нарича пристъп. Взимам валидол и преминава.
Но аз изпитвам преди всичко голям страх от сърцето си. Когато се отпусна и си кажа, че вече всичко е минало, ще си живея живота и се случва така, че усещам прескачане, което ме връща към лошите мисли. Това води разтреперване, изпотяване и безсилие да се справя със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт