Аблация на сърцето - 9

• 53 016
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Има живот и след това, да знам страха не е малък, но си струва. Боли, но е малко и е много търпимо, повярвайте ми. Д-р Протич ми направи първата аблация, много внимателен и страхотен професионалист, в добри ръце ще сте.

# 631
Мен не ме беше страх, чаках я с нетърпение аблацията.
И не ме болеше, само малко от катетрите, че не ме хвана упойката.
Успех ти пожелавам и леко да мине!

# 632
Аз също чаках аблацията с нетърпение, очаквах я, защото вярвах, че в този ден ще се премахне най-голямата пречка в живота ми. Мен също не ме боля. Екипът с мен бяха много внимателни. Страхувах се от усещанията в сърцето, защото те ме бяха травмирани с години, но със сигурност мога да кажа, че усещанията по време на пристъп в ежедневието бяха хиляди пъти по-неприятни и плашещи, отколкото в залата сред лекарите.

# 633
  • Пловдив
Здравейте, момичета! От стрес преди 7-8 години за първи път усетих екстрасистоли, които се появяваха всяка вечер, докато заспивам. Отминаха сами, но от 1 година насам ги имам много често. Пак от стрес ми се отключиха, като февруари месец 2019-та имах ден, в който 9 часа ми прескачаше сърцето на всеки 2-ри удар. Мислех, че ще умра. Освен това често имам сърцебиене, от което ми прималява и ми прилошава. Ходила съм на кардиолог доста пъти, правили са ми ехокардиография и ЕКГ, имам пролапси на митрална и трикуспидална клапа, които се водят козметични дефекти и според лекарите са много малки. Отделно имам Хашимото. Обаче това сърцебиене и тези екстрасистоли ме ужасяват. Според вас има ли от какво да се притеснявам?

# 634
Благодаря ви за куража, момичета. И аз чакам с нетърпение да мине и да започна нов живот , без толкова страхове. От самата интервенция не се притеснявам толкова, минала съм няколко операции досега, единствено, от усещането когато предизвикат сърцебиенето, но както казвате, когато не си сам вкъщи, а сред добри лекари, няма да е същото. Simple Smile

Ще пиша как е минало. Simple Smile

# 635
Здравейте, след много четене и притеснения. Реших да се включа и аз. На 22г съм. Имам пролапс на митрална клапа 1ви стадий, на 15г разбрах за нея Проследявам се всяка година. Аритмия имах рядко. При стрес винаги се започва сърцебиене, болка вляво, задух, понякога дори завиване на свят и прескачане от време на време. Пия си бета блоквр от три години или повече. Сега съм на Конкор четвърт. Иначе от по високи дози ми пада кръвното. Уж поддържах нещата, но сега от две седмици, заради пак стрес..нямам споменатите по горе симптоми, Ами супер често прескачане. По минимум 3/4 пъти на ден. За мен това е много, предвид преди. Обикновено спират, обаче сега две седмици няма промяна. Записала съм си час за холтер и отново преглед при проследяващия ми лекар, но...притеснено ми е.. особено коментарите на познати.."млада си да имаш такива проблеми". Знам...ама какво да направя като ги има.

# 636
3-4 прескачания на ден ти се виждат много?!
До 300 е нормално.

# 637
Ами толкова са,които усещам. Уау, това с до 300 дори не мога да си го представя. Сигурно е нещо ужасно

# 638
  • София
Няма значение дали сте млада или не, за там ред няма. Аз ви разбирам, защото беше същото и с мен, но на лекар отново. Да 3 кризи, но ако са с дълга трайност, не е добре.

# 639
Аз разбирам, че има прескачания, единични, не излизане от ритъм.
Затова казах, че 3-4 са нищо.

# 640
Не мога да разбера каква е точно разликата? Усещам го като претупване много бързо няколко пъти. И след това си продължава нормално.

# 641
Прескачанията - екстрасистоли, са когато сърцето прави кратка пауза, пропуска удар, но веднага следват 1-2 по-бързи, за да навакса. И после си бие равномерно.
А сърцебиене = висок пулс е когато сърцето бие много бързо, за по-дълъг период от време. не за секунда-две. Може и с часове да продължи.
При теб какво е?

# 642
Да, значи екстрасистоли със сигурност.

# 643
Нямаш основание за тревога тогава. Правилно съм те разбрала. 3-4 прескачания са съвсем нормални за всички.

# 644
Въпроса ми е към хората с аблация.
Получава ли ли сте леки пристъпи на тахикардии след нея. На мен вече за трети път ми се случва ей така от нищото за няколко секунди,като единия път си беше за около 5 мин. Много се страхувам ,че и това ще се върне. Сякаш не ми стигат всекидневните екстрасистоли...

Общи условия

Активация на акаунт