Аблация на сърцето - 9

• 52 955
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Ако ритъмът няма нарушения и е правилен (синусов) е голяма вероятността да е от напрежение , стрес , преумора и много други. За да сте по-спккойна консултирате се с кардиолог за WPW синдром. Въпреки , че ако нямате аритмия,  предсърдно междене и рядко усещате екстрасистоли от скоро , не мисля, че има мотив за притеснение , но все пак е хубаво да всеки да си прави годишно профилактика. Ехограф или Холгер са добри варианти. Успех и по-спккойно 😊😊😊

# 721
Всяка година ходя на профилактични прегледи, никога не е имало какъвто и да е проблем в кардиограмата, последната беше ноември.
Абсолютно съм убедена, че всичко идва от стрес и хормони, но като почне да претупва, може да ви звучи смешно, но имам усещането , че всеки момент ще спре. И това доста ме притеснява и плаши. Затова се чудех , доколко опасни са тези проявления.
Успокоихте ме, да не изпадам в паника🤗.

# 722
Здравейте и от мен, нещо съм се стресирала тези дни, по принцип лекувам тревожно разстройство... благодарение на него края на 2018-та ми се появиха екстрасистули... Покрай това тревожно разстройство видях какво ли не от собствения си организъм... пристъпи на сърцебиене след ядене на въглехидрати, постоянно ускорен пулс 90-95... в покой и т.н. ЕС са изчезвали за по месец, но после пак се появяват... има моменти, в който са много силни, и такива в които го усещам, като пърхане на крила на пеперуда.
Ходила съм да ми слагат Холтер няколко пъти, спри последния път седях с холтера 6 последователни дни, за да съм сигурна, че е засякъл всичко - казаха, ме излизат само единични екстрасистули и малко ускорен пулс. За пулса започнах да пия конкор, ама сега съм на най - минималната доза - 1.25 мг, един път на ден - вечер.. пусла вече се нормализира, сега в покой е около 75-85 в тези диапазони... Но, ЕС много се учестиха и започвам да се плаша, последните дни ги усещам много силно и постоянно. Максимум хотела е засичал към 200 за денонощие - камерни и надкамерна... Бих искала да ви питам - вие усещате ли ги ? Дали подлагането на аблация би помогнало да изчезнат? Дали смятате, че е удачно да си запазя час при кардиофизиолог - изчетох в темите, че препоръчвате др Протич и др Трайков ... Съжалявам, ако поста ми не е подходящ за групата, но от прометеното установявам, че всички тук са с ЕС - на мен ми пречат доста и започвам да се страхувам много от тях, онзи ден в рамките на час сърцето ми танцуваше все едно ... до сега не съм излизала от ритъм ( така мисля)... вдигала съм пулс в покой до 120 ( обичайно след като съм препушили и пила алкохол) и често ми се случва, след като съм била на салса парти вечерта да не мога да заспя от висок пулс .. тогава го поддържам към 90-95 ... не знам защо става така Sad

# 723
Здравей,
ако екстрасистулите са само единични, не би трябвало да те притесняват. Явно при теб са на нервна почва - може да помислиш да пиеш глог, мента и валериан, симпатил или нещо друго подобно.
Аз когато спрях да мисля за моите екстрасистули, тогава спрях и да ги усещам.
И един (непоискан) съвет - спри цигарите. Когато съм ходила на кардиолог, първият въпрос винаги е бил Пушите ли? Това е предпоставка за екстрасистулите.

# 724
Мерси много за съвета. Реших, че ги спирам Simple Smile Днес ми е първи ден без цигара...
А в крайна сметка - успя ли да не ги усещаш ? Т.е спряла си изцяло ..? На мен това ми се вижда химера направо... а така ме мъчат Sad Казват, че са единични, но последните дни според мен са над 500 на ден... виждат ми се много и ги чувствам много силно, не знам защо е така, но се плаша доста. За това и изчетох доста ит темите за аблация - чета, че има хора с хиляди систули ( по 20-30 хлд), ако чувстват не знам как живеят, за мен това е ужасно усещане Sad
Поради това и реших да попитам и тук в групата, защото хората ми се виждат много компетентни и минали вече през доста неща..

# 725
Не си изобщо за аблация.
Всеки има ЕС, до 400 е нормата.
Всичко ти е на нервна почва.
И аз си усещам ЕС, но изобщо не се плаша.
А ти се плашиш. Това ти е прблемът, страха.
Овладей страха и ще си добре.
Пулсът също не ти е висок. До 90 е нормата.

# 726
Така е, затова ти казвам - ако доказано (след консултация с лекар) са единични и не са опасни, просто не мисли за тях. От написаното от теб разбирам, че е така.
Вземи нещо на билкова основа (отново питай лекар, аз пих Симпатил).
Не се притеснявай излишно - това само ги увеличава.

# 727
Много ви благодаря хора! Пия лекарства, от година деанксид и атаракс ( вече съм на минимална доза и от двете). В общи линии от всички гадости, които ми докара тоя нервен срив ( а те са много: скок на КЗ  - и начална форма на ИР, сърцебиене след ядене на въглехидрати, ускорен пулс, драматично безсъние, неврологични схващания и болки в единия крак, пристъпи на паник, разстройство и какво ли още не...) реално най - гадни са ми тия ЕС и в общи линии само те и проблема с КЗ ми остана, като наследство от тежките моменти преди година и нещо...
Искрено е надавам, да спра да ги усещам... щом 400 е нормата за нормалност, би трябвало, аз да влизам в нея... Т.е да разбирам, че почти всеки човек ги има тези ЕС, просто една част ги усещат, докато другата част от хората ги имат без да ги усещат...? ( реално това зависи от чувствителността на всеки опредлеението индивид...? )

# 728
Просто не всички хора се страхуват от ЕС. Усещат ги, даже и да не са всички. Но не ги е страх от това.
Мен например ме дразнят, но не мисля че ще умра и не треперя като ги получа.
Сърцебиенето след ядене на въглехидрати е от скока на инсулина. Има решение, спираш въглехидратите. Simple Smile

# 729
Ами да, при мен се получава някаква много странна реакция, отново на нервна почва, заради тревожността - всъщност много ми скача КЗ след прием на вгх - и от там и инсулина скача, за да свали високата КЗ ... Вече от 5-6 месеца не получавам сърцебиене след ядене на вгх, това премина, както и ускорения пулс... но все още вдигам повече КЗ след като ям вгх, за това и ги избягвам ...
Явно при мен се получава по - лош ефект от екстрасистулите, защото мен ме дразнят и си ме е страх от тях... а като зачестят съвсем се панирам Sad Мога ли с нещо да си помогна, за да намалеят - някакви добавки да пия .. билки...?

# 730
Пробвай със Симпатил, livrena. В твоя случай може да се повлияеш добре. За съня също.
Ако можеш да ги махнеш тези психотропни, ще е много добре.
С тях се омотаваш още повече.
Мислиш ги за патерица, но реално ти пречат.

# 731
Ами аз съм на финала вече - в момента пия по една таблетка сутрин деанксид и 1/2 таблетка атаракс... би трябвало след пролетта да ги спра изцяло. Сега ще проверя за симпатила и може да ае пробван по - рано да ги заместя. Отделно съм си взела за събя дормиплант - билкова с маточина - нали и тя е за сърцето..

# 732
Здравейте, някой знае ли при диагноза Пристъпна надкамерна тахикардия имаш ли право на ТЕЛК ?

# 733
# 734
Хммм... мислех, че дават.

Общи условия

Активация на акаунт