Аблация на сърцето - 9

• 54 143
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Това не е нещо, което не се контролира.
Даже се отстранява с аблация.

# 736
Групичка, водим ли с рискови за актуалния вирус? Аз се надявам да не...

# 737
Не мисля.
Пожелавам на всички здраве и да не губим надежда! Flowers Four Leaf Clover

# 738
Здравейте, приемате ли нови?
След много четене попаднах на темата ви. Накратко, от двадесетина дни живея под властта на ускорения ми пулс. Вдигам и кръвното.
От три години пия сутрин Теветен, с който до сега се справях, но вече не става. ЕКГ преди 10 дни - ок. С личната се чухме, препоръча Бизогама от 5 мг по половинка сутрин.
Надявам се на промяна, защото наистина се измъчих от притеснения, не смея да изляза поне за малко, преобладаващо лежа.

# 739
  • София
Здравейте, не се водим рискова група, аз даже ходя и на работа.   Novinka  добре дошли, не се залежавай не е добре за вас. Може новото лекарство да е по добре. Точно сега ще ви е трудно да идете на лекар, отлагат всичко което не е спешно. Какви други симптоми имате, само това ли приемате в момента.

# 740
Дидолина, от 2 дни започнах да пия 2.5 мг бизогама, след като започнах ежедневно да имам сърцебиене. От години пия сутрин Теветен и половинка Сероксат и с тях кръвно и пулс бяха наред.
В интерес на истината, от два дни пулса ми е спокоен с бизогамата, но не спира да ме притеснява това, че е бета блокер /не че съм много наясно/  и че не съм била на кардиолог. Иначе преди 10-14 дни имам правени две ЕКГ, ок са. Реших, че ще се доверя на ЛЛ, нямам избор.
Та ще ми е полезно да чуя мнения по моя случай, доколко притесненията ми са основателни.

# 741
Аз не разбрах в какво се изразява сърцебиенето - сърдечна честота/продължителност?

# 742
Започва изведнъж, усещам си сърцето в ушите, корема и къде ли не. Минава 100 и почвам да се побърквам. Като продължителност не мога да кажа, защото общо взето реагирам с хапче или само валидоли. Все си мисля, че е следствие на ПА, но след като няколко дни не станах от леглото, реших че няма как да продължавам така и се чух с ЛЛ.

# 743
Явно е от ПА, 100 не е толкова много.
До 90 е нормално.
Аз имам кардиограма с 240. Simple Smile
Но без твоите усещания.

# 744
Благодаря ти, Дева! Засега ще карам с добавка половинката Бизогама сутрин, защото иначе дори само от мисли се побърквам и ме е страх да изляза до магазина.Ти, както и другите пишещи в темата, ми действате успокояващо, ще си чета тук и ще споделям.

# 745
Няма от какво да те е страх, сърцето ти очевидно е здраво. Simple Smile

# 746
Здравейте! Имам едно питане- има ли сред вас човек или знаете за някой,който е излязъл от ритъм (предсърдно мъждене) само веднъж и това повече не се е случило ?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:09 от okeano

# 747
  • София
Novinka не се притеснявайте засега, според мен всичко  е наред.  И аз мисля като Девичка, че сте си здрава, може да е от кг, от времето от всичко, мозъка често ни създава повече проблеми отколкото са всъщност.
Okeano на всеки може да се случи да сте с пулс над 100-това ако сте извършили тежък физически труд, спорт и т.н. Обяснете какво ви се е случило, как сте излезли от ритъм?

# 748
Novinka не се притеснявайте засега, според мен всичко  е наред.  И аз мисля като Девичка, че сте си здрава, може да е от кг, от времето от всичко, мозъка често ни създава повече проблеми отколкото са всъщност.
Okeano на всеки може да се случи да сте с пулс над 100-това ако сте извършили тежък физически труд, спорт и т.н. Обяснете какво ви се е случило, как сте излезли от ритъм?
Да здравейте,...ами случи се около 5 ч. през нощта( сутринта).Събудих се и ми беше лошо,като нещо ми трепереше в стомаха.Помислих си,че ми е високо кръвното,защото не бях пил хапчетата си за кръвно едно денонощие,просто бях ги забравил в друг град.Отидох към 9ч. при л.лекар на децата,измери ми кръвното-беше ОК,но реши да ми направи кардиограма-веднага ме заведе при кардиолог(на същия етаж ),нов преглед-кардиограма,който отреди извън ритъм и трябваше да вляза веднага в интензивното.Там прегледи,кръв,ехокардио.....пулса ми беше около 160 мисля...- и медикаментозно ме вкараха в ритъм.Изписан след 26 часа -по каса.Това е,бяха ми сменили хапчетата за кръвното,имах ритмонорм,който и сега продължава и за един месец ксарелто за разреждане на кръвта.Това се случи  последните дни на януари 2020

# 749
  • София
Ясно, това ви е за пръв път, може да не се провяи повече, а може и да се появи.
Дъщеря ми е на 14 тя точно по коледните празници ми направи една криза такава. Доктора каза на 6 месеца просто преглед, за да я следят.
Явно и вие ще сте така, засега не се притеснявайте излишно, само това мога да ви посъветвам.

Общи условия

Активация на акаунт