Аблация на сърцето - 9

• 53 011
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Да, но захарта пада, когато има висок инсулин, който да я смъкне.

# 586
  • София
Да, но захарта пада, когато има висок инсулин, който да я смъкне.
Да, права си, аз просто съм шокирана и не мисля. Търся причини защо припада, докторите също. Чета всякакви неща в Интернет сега, но мисля че е лоша идея в момента. Съжалявам, че ви се оплаквам точно на Коледа, но наистина съм уплашена, тя сега е весела, плаче само за телефона. Вчера при падането го е счупила, обещах и нов, майната му на телефона, само да е здрава, другите неща са били кахъри

# 587
Припаднала е от ниската КЗ.
Хипогликемия.
Затова ти насочвам вниманието към висок инсулин.
Пиши като направите изследвания.
И не се вкарвай във филми предварително! Hug

# 588
  • София
Припаднала е от ниската КЗ.
Хипогликемия.
Затова ти насочвам вниманието към висок инсулин.
Пиши като направите изследвания.
И не се вкарвай във филми предварително! Hug
сега нагъна цял шоколад 🙊 гледам я и мълча, а добре обядва. Явно много бързо изгаря всичко, това е от панкреаса, наясно съм. Гледаме я всички и мълчим, след малко пак ще и премеря захарта, за да видя след цяллл шоколад как ще е. Записвсм всички стойности, така се разбрахме с доктора. Да видим какво ще излезе накрая

# 589
Didolinna,всичко минава и отминава,но майчино сърце за всичко трепери.Колко съм се притеснявала за големия ми син,че имаше шум на сърцето като малък, но го израстна и изчезна напълно.
Сега тревогата ми е в малкия.Периодично казва,че му става лошо.По физическо госпожата ги накарвала да прескачат там нещо си и цял следобед лежа,че се преуморил и пак това лошо.Иначе е най- едрото дете в класа.Не е пълен,но много набит.Абсурд да го ограничим откъм ядене.Вечно гладен.
Ето сега преди малко отново.Като каже лошо ми е  и пак съм в ужас.
Правихме изследвания и CRP му пусна ЛЛ,всичко наред.Водих го и на детски кардиолог.Нищо му нямало.
Но само на слушалка го чу + ЕКГ.Не видях видеозон в кабинета и сега се чудя,достатъчен ли беше този преглед.
Мисля в Пловдив да го прегледам още веднъж. Някой ако знае  добър детски кардиолог за там.

# 590
Д-р Чочкова я хвалят, аз нямам лични впечатления.

# 591
Здравейте и ЧНГ 2020! Дано да донесе здраве на всички. Нова съм в темата. Престраших се да пиша.Четях ви цяло лято, но чак сега ще споделя и моята история. От 3-4 години започнах да се изморявам много бързо, разтрепервах се, разтрисах се. Невролозите ми изписваха антидепресанти, които избягвах да пия. При третата си хистероскопия преди година и половина, кардиоложката ми откри екстрасистоли и много се чуди дали да ме допусне до операция. В крайна сметка всичко мина добре и благодарение на доц.Стойков след дълги години се отървах от кръвоизливите си. Посетих кардиолог, който ми откри пролапс първа степен и миксоматозно задно митрално платно, а екстрасистолите си бумкаха все така. Три месеца посещавах редовно този кардиолог, но той ми изписваше само магнезий, който изобщо не ми помагаше. Преди 9 месеца посетих друг кардиолог- той поне ми направи холтер и след резултата от него само вдигна рамене и каза, че не знае какво да направи за мен, освен да ми изпише Ритмонорм. А резултатът беше 36 660 камерни, 12 325 надкамерни и още някакви други екстрасистоли, които бяха около 65 %. Пулсът ми нощем пада на 38. Ритмонорм не ми повлия, а и аз се задушавах от него и го спрях. След като втория кардиолог ме отпрати, посетих друг- в областния град, който каза, че всичко е на нервна почва вероятно и да ида на екскурзия в Рио. Реших, да не обръщам внимание на екстрасистолите (ЕС). Но в жегите състоянието ми се влошаваше и аз посетих НКБ-София. Докторът не можа да ми направи нормална дълга ЕКГ, защото хартията му свърши, но заяви, че съм за аблация.  Не трябва да съм с температура и в цикъл по време на процедурата. Насрочихме ден и в седмицата преди аблацията вдигнах температура и мензисът ми дойде, вероятно от притеснение.Тази температура не падна с месеци. Обадих се в НКБ, че няма да отида-така е било писано. ЕС обаче ме тресяха, Нощем пулсът ми падаше на 34 и аз не смеех да заспя, правех гимнастика, ядях шоколад и така осъмвах. Бутна ми се нервната система. През деня пулсът също беше нисък. Четях какви изследвания трябва да направя за аритмията- направих ги. С тях заминах за "Сърце и мозък" . Там ми бе направен обстоен преглед и предвид температурата, която поддържах ме приеха за изследване - хемокултурите ми бяха отрицателни, ЕС не спираха, стрестест-нормално и се чудеха какво да ме правят. Попитах лекуващият лекар за катетърна аблация, но според него това било рисковано и ако не чуствам ЕС, да се спирам.Изписаха ми пропранолол, който пих около 2 месеца без резултат. В моя град ми бе направен втори холтер- пулс 42 мин/120 макс, десетки хиляди ЕС-28 470 бигеминии, около 8000 тригиминии, спиране на сърцето за 4 сек. И тази кардиоложка вдигна рамене и каза, че вероятно това ще прерастне в предсърдно мъждене. Тя нямала за толкова години такъв пациент. Между другото си бях записала и час за д-р Трайков, но 2 месеца чаканее....Д-р Трайков беше много сърдит, прегледа ми набързо всички изследвания, които носех и направената в Токуда ЕКГ и каза:"Предсърдна бигимения. Ако искате може да направим аблация. Тя може да помогне, но може и да не помогне. Може да пробваме с Амаритон"- и срещата ни продължи около 5 мин. Пих Амаритона, не помага. Сега не знам какво да правя. Като теглих калема накрая 2000 лв съм похарчила за изследвания, лекарства, път и доктори, а никакъв ефект. Личната лекарка казва, че може в годината да ми дава само едно направлени за кардиолог. Давайте съвет, аз нямам тахикардични кризи (за сега) и какво значи, че аблацията няма да помогне? А мен така ме е страх, аз с нервите напоследък хич не съм добре, не мога и 5 мин да седя на едно място, а как толкова часове. да лежа..и то пък може и да няма резултат....И мисълта  за най-лошото ме убива.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 21:47 от Vesito71

# 592
Веси, много съжалявам за твоите проблеми. Tired
Нямаме досега такъв случай като твоя и не знам какво да те посъветвам.
Д-р Трайков и той се е застраховал, явно е нещо рядко срещано.
Помисли си и реши дали да поемеш риск, а може би полза от аблация. Hug

# 593
  • София
Здравейте и за много години,  Веси видях поста ви и не знам какво да ви посъветвам. По принцип прооранолол и ритмонора са по слаби, явно някъде другаде има проблем. Но толкова нисък пулс... защо не искат аблация, какво точно ги притеснява. Защо не ви обясниха, плюсове и минуси, вие да решите в случая какво да правите. Самата аз съм с две аблации, с първата не успяха да се справят с проблемите. Но всичко ми обясниха преди това. И седях мирно доста време.. Да всичко е скъпо за съжаление, но няма начин понякога.  А защо държите температура, тялото ви показва възпаление някъде... Няма друго обяснение, а ако все още я държите не е нормално, почнете от там. Как  ви е щитовидната жлеза, има ли изследвания за нея? Карам по пътя на логиката, затова ви разпитвам.

# 594
Здравейте, момичета. Благодаря ви, че се включихте така бързо и ми обърнахте внимание. Ще помисля за аблацията, записала съм си час за една кардиоложка в Плевен, ще се консултирам и с нея след две седмици. Плевен ми е по-близо, а и пътуването за мен е проблем, че все не се чувствам добре. Хормоните на щитовидната жлеза са ми в норма, TAT, MAT са в норма, но имам възел около 2 см, за който ендокриноложката казва, че няма нужда от лекарства. Панорамна снимка на зъбите не показа проблем, рентгените на бял дроб са добре, много нисък В12, хемоглобин 100. Днес ходих в Рамус да си ги пусна отново, за да видя дали има подобрени, но още не са излезли. ПКК беше добре. Ехография на коремни органи-освен камъче в бъбреците и прегъната жлъчка, няма други находки. За температурата си пуснах и токсоплазмоза( стара и нова), тъй като имам котки-всичко е наред, хеликобактерът е отрицателен, фолиевата и витамин Д са добре. И така "теоретично" се подготвих с тези изследвания и започнах да обикалям кардиолозите. Не съм се изследвала за отрови в организма...  Wink Пропуснах да кажа, че нощем екстрасистолите са по-редки, както според холтерите, така и като гледам показанията на пулсоксиметъра. Трябва да ви кажа, че това устройство така добре ми показва бигеминиите и тригиминиите, че долу- горе си виждам ЕКГ в положителния полупериод.
Още веднъж ви благодаря, че писахте. Това за мен е много ценно, подкрепа е, освен това ако се реша, ще ви тормозя с въпроси за аблацията. А д-р Трайков нищо не обясни, явно не му беше ден, бързаше, предния ден ми се обадиха да отида два часа по- рано. Така направих, и все пак чаках около три часа за преглед. Не че не сме свикнали, но явно е имало проблем в отделението,той доде видимо разтревожен...и за бързо. Хубава и топла вечер ви пожелавам!

# 595
Честита Нова Година - всички да сме здрави и ритмични пожелавам! Веси , аз имам три аблации и ако не друго процедурата дава шанс нещата да се подобрят!Никога няма 100 процента гаранция за успех , но е вариант за подобряване качеството на живот.Доктор Трайков е един от най-добрите електрофизиолози в България и може да му се доверите.

# 596
  • София
Веси интересно ми стана зс твоя случай, питах за щитовидната защото при мен започнаха от там. Добре си се подготвила с изследвания, всичко е в норма поне видимо... Не сме лекари, но сме тук да си помагаме, така че пиши какво става, ние ще те подкрепяме  поне. Виж какво ще кажат в Плевен, може да не се налага аблация, а да се контролира с лекарства.

# 597
  • София
Привет и Честита Нова Година на всички!

Не знам дали питането ми е за тук, но ще си позволя да го направя.

Вчера бях на преглед при кардиолог, мерене на кръвно, преслушване със слушалка обстойно, опипване на корем и крайници и ЕКГ.
Малка промяна в досегашната терапия, иначе всичко е ОК.
Прибирайки се вкъщи реших да си разгледам кардиограмата, не че нещо ще разбера, но...отдолу пише:

"Интерпретация:

"Възможен стар антеросептален инфаркт на миокарда с неустановена давност"."

Сега на кого да вярвам, на машината или на лекаря?

Моля, ако някой е минал през нещо подобно и има становище, да го сподели!
Предварителни Благодарности!

# 598
Здравейте, и за много години! Сега по последният пост. На мен на поаследната кардиограма при личният лекар. Бях със ужасна аритмия ми излезе ,,преден миокарден ингаркт,, Едва се добрах до кардиолог и тои ме прегледа с ехокардиограв и заключи че кардиограмата нее направелна правилно.Изпаднах в още по силна аритмия

# 599
Ох, аз толкова се ангажирах емоционално с проблемите на Веси, че не честитих Новата Година!
На всички пожелавам здраве и много късмет! Hug Kissing Heart
Също така възможно най-малко срещи с доктори. Simple Smile
Веси, колко е В12?
При тежък дефицит и анемия сърцето много страда и са възможни всякакви аритмии.

За инфаркт не съм компетентна.

Общи условия

Активация на акаунт