АПРИЛКИ вече чуха сърчице, някои даже и по две! ТЕМА 2

• 54 191
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
  • София, България

, но се замислих кога влизам в 4месец? От първия ли ден на 14г.с,или като 14+6дни?

В моментна, в кой минеш 12+6, от следващия ден навършва 13-та и започваш да караш 14-та седмица се водиш в 4 месец. Simple Smile демек когато започнеш 14-тата седмица. Аз виж какво си направих за да ми е по-лесно, че и аз един ден се взирах сигурно половин час в календара на телефона и пак не ми излизаше:

Скрит текст:

# 661

, но се замислих кога влизам в 4месец? От първия ли ден на 14г.с,или като 14+6дни?

В моментна, в кой минеш 12+6, от следващия ден навършва 13-та и започваш да караш 14-та седмица се водиш в 4 месец. Simple Smile демек когато започнеш 14-тата седмица. Аз виж какво си направих за да ми е по-лесно, че и аз един ден се взирах сигурно половин час в календара на телефона и пак не ми излизаше:

Скрит текст:

Т.е. 3, 6 и 8месец са по 3 седмици. Значи след седмица влизам  4ти 😀

# 662
  • София, България
Нее Simple Smile 3,6,8, и 9 са по 5 седмици. Simple Smile по цветове съм ги разделила. Simple Smile объркващо е много, за това съветът ми е изобщо да не гледаш "месеци". Simple Smile Карай си на седмици и това е. Иначе конкретно на въпросът ти, когато си 13г.с.+1ден вече си в четвърти месец.

# 663
  • София
Скрит текст:
Момичета, относно токсоплазмозата. Аз съм от майската тема,но ще ви напиша, това което знам. Понеже съм учила и паразитология.
Дори домашният любимец някога да се е заразил с токсоплазмозата, той отделя паразита само 20 дни с изпражненията. След това развива имунитет до живот и спира да го отделя. Домашна обезпаразитяване котка,която не излиза навън и не се храни навън почти няма шанс да се зарази.
Изследванията,която всяка бременна трябва да направи са IgG и IgM. Първият имуноглобулин показва дали имате имунитет, ако е положителен, вие няма от какво да се притеснявате.
Вторият имуноглобулин е много важен,тъй като показва дали имате текуща инфекция.
80% от населението има имунитет.
Уви аз съм от останалите 20%.
Ако и вие нямате имунитет на всеки 2 месеца от бременността е нужно да си пускате и 2те антитела. Избягвайте да се храните навън, старателно измивайте плодове и зеленчуци. Изпичайте много добре месото. Не галете улични котки. Мийте си добре ръцете.
Надявам се да съм била полезна.
Успех на всички и лека бременност.

Благодаря ти много за отговора! Подобни неща прочетох и аз в нета. Лошото е, че в началото на бременността ядохме салати по заведения и на няколко пъти си купувах фрешове навън. Изобщо не съобразих, че рискът с немити плодове и зеленчуци е доста голям. Другата седмица ще си направя изследването в Националния център по заразни и паразитни болести.

Като говорим за плодове и зеленчуци, знам, че всички доста ги консумираме. Вие какво разбирате под "добре измити"? Аз мия всичко с вода, понякога и с мек течен сапун, но зелени салати например ме мързи да мия със сапун. Може би е добре поне да ги накисвам в сапунен разтвор. Питам, защото ми се струва някак несигурно паразитите да се махат само с вода.

# 664
Казахте ли вече на шефовете си? Аз още не съм 😄
То шефа и без това в последната година се ме пита кога ще се замислим за второ, направо към 4месец и половина ще му кажа  .

# 665
AlegraA, аз от миналата ми неуспешна бременност разбрах,че нямам имунитет за тиксо, въпреки,че цял живот общувам с котки и ям от дете плодове и зеленчуци от на баба градината. Като дете къде миеш,къде не..
Преди да забременея 2рия път се изследвах пак, пак нямам имунитет. Сега преди седмица пак, пак нямам ( което в случая е добре, понеже ако сега се заразя ще е фатално).
Относно миенето на плодове и зеленчуци - просто ги мия по-продължително. Беля това,което може да се бели. Листните салати и магданоза съм ги изключила, понеже не съм сигурна,че мога да ги измия както трябва.
Сега като си спомням баба като ми е дробила зелена салата,даже е хрупала от пясък... И нямам имунитет.
Не се притеснявай, най-вероятно имаш имунитет.

# 666
Момичета,  за съжаление ще напусна групичката. Днес на 10.с и 4 дни видяхме, че сърчицето е спряло. В понеделник ме викат за планов кюртаж.Много е тежко! Желая успех на всички ви!

# 667
Момичета,  за съжаление ще напусна групичката. Днес на 10.с и 4 дни видяхме, че сърчицето е спряло. В понеделник ме викат за планов кюртаж.Много е тежко! Желая успех на всички ви!

Ехх,Гери много съжалявам 😟 горе главата ще видиш че до няколко месеца ще се похвалиш с нови две чертички и ти го пожелавам най искренно.Прегръщам те и те целувам.💋

# 668
  • София, България
И във фейсбук писах, но и тук отново ти стискам силно палци следващия път да е успешно! Бъди много силна и ще се получат нещата. Heart

# 669
Gerryka искрено съжалявам и вярвам, че следващия път ще е до края Heart

# 670
Gerryka, много съжалявам! Бъди силна и съвсем скоро пак да си тук! Пращам ти прегръдки :*

# 671
  • София

Съжалявам много...Прегръщам те...

# 672
Момичета, имам леко неудобен въпрос, но все пак срам не срам ще ви питам. Пия 2 таблетки утрогестан и също така и поставям по 2 вагинално всяка вечер.. Да обаче от няколко дни изтича много повече от преди. Изтича си цял ден и даже вечер преди да сложа новите две ми се случва да изтече почти цялата предишна таблетка. Въпроса ми е при вас дали е така. Знам, че е нормално да изтича, но все пак малко се притеснявам. Има ли вариант организма да се насища с прогестерона, или просто изтичат помощните вещества? Съжалявам за дългия пост и предварително благодаря за отговорите..

# 673
Момичета, имам леко неудобен въпрос, но все пак срам не срам ще ви питам. Пия 2 таблетки утрогестан и също така и поставям по 2 вагинално всяка вечер.. Да обаче от няколко дни изтича много повече от преди. Изтича си цял ден и даже вечер преди да сложа новите две ми се случва да изтече почти цялата предишна таблетка. Въпроса ми е при вас дали е така. Знам, че е нормално да изтича, но все пак малко се притеснявам. Има ли вариант организма да се насища с прогестерона, или просто изтичат помощните вещества? Съжалявам за дългия пост и предварително благодаря за отговорите..

Аз от утрогестана вагинално получих доста силно течение, сигурна ли си, че е таблетката, а не е течение? Лекарката ми каза, че е възможно да е от него.

# 674

Аз от утрогестана вагинално получих доста силно течение, сигурна ли си, че е таблетката, а не е течение? Лекарката ми каза, че е възможно да е от него.
Да сигурна съм, защото единия път си беше почти цялата таблетка на хартията..

Общи условия

Активация на акаунт