АПРИЛКИ вече чуха сърчице, някои даже и по две! ТЕМА 2

• 54 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Да, чакаме 2 бебока Heart Eyes. Имама и една кака на почти 5 Wink и тя беше много шавлива от рано
Хахах на мен ми е първа бременност и съм още в шок, че са близнаци 😁 Знаете ли пола ?

# 646
  • Sofia
Привет и от мен! Аз вчера бях при Карагьозова. Доста неща обясни, беше внимателна и отдели доста време на скрининга. Хубавата новина е, че каза, че май клони към момиче( при друга докторка се привидя момче). Мен тооооолкова ми се иска момиче, че направо се нахилих до ушите. Дано така да остане;) и да няма изненади

# 647
Да споделя една случка точно с кучетата,в къщи имаме 3(мини пекинез,кокер шпаниол,и джак ръсел).Когато бях бременна първия път кокер шпаниола налиташе да ме хапе,а мини пекинеза вечерта преди да вляза в болницата цял ден ми се умилкваше и плачеше държеше си главата на стомаха ми,когато малкия не риташе побутваше с муцунка корема и скимтеше, а когато почне да рита се скъсваше да ме ближе,мята опашка и не даваше на никой да ме пипне по корема.Имате предвид че кучетата много усещат,едни може да са гальовни други по агресивни като моя кокер шпаниол.Сега не се доближавам до животни каквито и да било.
Ах...и аз имам кокер. Много хора съм чула да казват , че са своенравни и странни по характер. Моя пък не знам защо е толкова мил..ама той по принципно е досадно лигав, нагъл за ласки, реве на всеки да го лигавят , но не е лаком ( типично  за тях до колкото знам). Немога да живея без него а и за сега не виждам да е различен - пак толкова скимти за прегръдки и гледа жално ако няма бисквидка Joy
А как ще "оцелея" с бебе и куче, но без помощта на  баби ...не знам Joy

# 648
LaughingLaughingОххх ние си имаме едно супер "досадно" и лигаво йорки . Даже в wc е с мен, сутрин като тръгна на работа седи пред вратата и само чака да си събуя пантофите и ги носи в къщата си. Още явно не е разбрала, че съм бременна и често си полягва на корема ми . Обаче тя има един навик, които лежи на леглото да не дава да го пипат и все си представям, как ако оставя бебетата на леглото после няма да мога да си ги взема хахаха. Обаче тя е нашето първо бебе, изгледахме и нейните бебета та не и се сърдя на маймунката Laughing

# 649
Само да вмъкна и аз , че няма да ползвам Фейсбук групата, понеже временно съм го закрила. Може би по-нататък... Simple Smile

# 650
  • София, България
И моят редовно решава, че може да мине на пряко през корема ми, но го спирам Simple Smile страшно диване е и ме е страх да не реши рязко да тръгне през мен към кухнята например...

Голям "гуру" е този Папукчиев. Simple Smile Като гледам какъв наплив е. Аз имам една приятелка преди 3 години беше при него на следене, казваше, че е мазало от народ. Сигурна съм, че като ѝ кажа, че съм бременна, веднага ще ми го препоръча Grinning

# 651
  • София
Здравейте,
Аз днес започнах ЖК при Павлина Геловска от МЦ Лора. Силно препоръчвам! Беше много мила, обясняваща и склонна да пуска всякакви болнични и изследвания. По време на прегледа и се обадиха две момичета, тя много търпеливо им отговаряше и като цяло насърчава да и се обаждаш и питаш, когато имаш притеснение. Пусна ми началните изследвания, като урината я дадох в стерилна чашка, за което се радвам. Нямаше бактерии и левкоцити, но за съжаление имаше кръв и еритроцити доста над нормата. Аз от малка си имам песъчинки в бъбреците, и съм се лекувала в миналото, но сега съжалих, че не съм предприела по-сериозни мерки преди забременяването. Може и от песъчинки да ми е била болката вляво, за която си мислех, че е яйчникът. Ще коментирам с нея в понеделник.

Другото ми притеснение на дневен ред е токсоплазмозата. Имаме 2 котки вкъщи, не излизат навън, но все пак имат достъп до обувки. Лекарката ми каза, че за изследването за токсо е рано, правело се към 20та седмица. Някои от вас май бяха писали във ФБ групата, че са им го правили по-рано? Сигурно няма да издържа и ще се изследвам самосиндикално.

# 652
Алегра,  аз съм правила изследване за токсоплазмоза в 10 г.с.

# 653
Аз имам лабрадорка на 1г.и 4 месеца. Още не е разбрала нищо, но мисля, че ще успеем да я социализираме с бебето. Аз във вторник съм на преглед и ще попитам кога се прави изследването за токсоплазмоза и ще ви пиша. Simple Smile

# 654
Ние имаме голдънка на 6 месеца, много е палава и расте с часове. Все още едва ли усеща нещо . Тя е нашето бебе сега и тъкмо ще поотрасне и ще дойде следващото. Heart Eyes Преди няколко дни я кастрирахме и казват, че стават по уравноврсени, но според мен си е до кучето. Ще видим какво ще стане. Радвам се, че от една страна ще растат заедно с бебето Flushed

# 655
  • Пловдив
Здравейте,
Аз днес започнах ЖК при Павлина Геловска от МЦ Лора. Силно препоръчвам! Беше много мила, обясняваща и склонна да пуска всякакви болнични и изследвания. По време на прегледа и се обадиха две момичета, тя много търпеливо им отговаряше и като цяло насърчава да и се обаждаш и питаш, когато имаш притеснение. Пусна ми началните изследвания, като урината я дадох в стерилна чашка, за което се радвам. Нямаше бактерии и левкоцити, но за съжаление имаше кръв и еритроцити доста над нормата. Аз от малка си имам песъчинки в бъбреците, и съм се лекувала в миналото, но сега съжалих, че не съм предприела по-сериозни мерки преди забременяването. Може и от песъчинки да ми е била болката вляво, за която си мислех, че е яйчникът. Ще коментирам с нея в понеделник.

Другото ми притеснение на дневен ред е токсоплазмозата. Имаме 2 котки вкъщи, не излизат навън, но все пак имат достъп до обувки. Лекарката ми каза, че за изследването за токсо е рано, правело се към 20та седмица. Някои от вас май бяха писали във ФБ групата, че са им го правили по-рано? Сигурно няма да издържа и ще се изследвам самосиндикално.
В 12+ ми го правиха и аз съм с котка вкъщи не се притеснявай пусни за настояща инфекция за прекарана не ти трябва 🙂

# 656
Добро утро на всички!
Вчера бях на преглед и май ще ми изместят термина напред заради късия цикъл+това че бебето си върви напред със седмица. Ще го уточняваме, ама за сега е 11-15.04.
Сега се водя по ехограф 13+1ден.
Лекарят вчера беше сам, сестрата я нямаше и не можах да си задам всички въпроси, но се замислих кога влизам в 4месец? От първия ли ден на 14г.с,или като 14+6дни?
За резултата от БХС за възрастовия риск , който ми е 1на 490 каза да не се притеснявам. Днес имам консултация и с генетик де. Да видим какво ще кажат.
За сега ми каза само ФК да пия, а според кръвните ще преценим дали ще взимам друго.

# 657
  • София
Добро утро на всички!
Вчера бях на преглед и май ще ми изместят термина напред заради късия цикъл+това че бебето си върви напред със седмица. Ще го уточняваме, ама за сега е 11-15.04.
Сега се водя по ехограф 13+1ден.
Лекарят вчера беше сам, сестрата я нямаше и не можах да си задам всички въпроси, но се замислих кога влизам в 4месец? От първия ли ден на 14г.с,или като 14+6дни?
За резултата от БХС за възрастовия риск , който ми е 1на 490 каза да не се притеснявам. Днес имам консултация и с генетик де. Да видим какво ще кажат.
За сега ми каза само ФК да пия, а според кръвните ще преценим дали ще взимам друго.

А колко ти е комбинирания риск и биохимичния риск ?

# 658
Момичета, относно токсоплазмозата. Аз съм от майската тема,но ще ви напиша, това което знам. Понеже съм учила и паразитология.
Дори домашният любимец някога да се е заразил с токсоплазмозата, той отделя паразита само 20 дни с изпражненията. След това развива имунитет до живот и спира да го отделя. Домашна обезпаразитяване котка,която не излиза навън и не се храни навън почти няма шанс да се зарази.
Изследванията,която всяка бременна трябва да направи са IgG и IgM. Първият имуноглобулин показва дали имате имунитет, ако е положителен, вие няма от какво да се притеснявате.
Вторият имуноглобулин е много важен,тъй като показва дали имате текуща инфекция.
80% от населението има имунитет.
Уви аз съм от останалите 20%.
Ако и вие нямате имунитет на всеки 2 месеца от бременността е нужно да си пускате и 2те антитела. Избягвайте да се храните навън, старателно измивайте плодове и зеленчуци. Изпичайте много добре месото. Не галете улични котки. Мийте си добре ръцете.
Надявам се да съм била полезна.
Успех на всички и лека бременност.

# 659

Общи условия

Активация на акаунт