Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

• 13 994
  • 167
  •   1
Отговори
# 135
Дъщеря ми много обича да чете. За да я подготвя за света на книгите, започнах да ѝ чета още от раждането. Създавах приятна обстановка, гушкахме се и ѝ четях, продължаваме така и до днес, нищо че вече може да чете сама. Книгите присъстват като подарък на всеки празник. На 2.5 години я записах в детска библиотека, имаше своя собствена карта със снимка и беше много горда. Създадохме си навика всяка събота сутрин да посещаваме библиотеката и да избираме книжки за четене, а след това съчетаваме с приятна разходка в централната част на града и вкусотии в любимата ни сладкарница. Също така, обичаме да посещаваме книжарници, да разглеждаме, избираме и откриваме интересни книги, както и да набелязваме бъдещи покупки, напр. по-луксозни или скъпи издания.
Живи и здрави, със сина ми вървим по същите стъпки.

# 136
  • добрич
Моята дъщеря сега ще е трети клас. Често се случва да мърмори когато и кажа да чете, но пък за сметка на това ако не и кажа сама си взима книгата и чете. В момента четем индийски приказки.

# 137
Дъщеря ми чете, но откакто стана по-голяма. Като по-малка имаше "принуда" от типа "Преди да поискаш, кажи какво си дал". Постепенно и стана интересно и сега има по няколко чакащи книги. В един момент повечето разбираме, че четенето дава богата обща култура. Много е важен и подходът на родителите.

# 138
  • София
Детето ми, не може да чете все още, но много обича аз да му чета приказки. Поддържам интереса му като всяка вечер  четем приказки, преди лягане.

# 139
Синът ми, за разлика от дъщеря ми обича да чете. Много ме радва, когато без да искам съм свидел как се подхилква на нещо смешно, което чете в момента. Много му се радвам, че сам ми разказва какво е прочел. Опитах се да стимулирам дъщеря ми с книга не от задължителните четива за лятната ваканция но още не я почнала.

# 140
Синът ми се научи да чете миналата година и това лято откри удоволствието от самостоятелното четене. Засега чете по-кратки текстове с илюстрации и виждам че много му харесва. В момента го стимулирам, като му купувам нови книжки, които събуждат любопитството му да разбере какво се случва в тях. От малък харесва както книги с приключения, така и енциклопедии, и обича да разказва какво е научил от тях на околните. Слушаме го с интерес и виждам че четенето наистина се отразява добре на изказа му. Надявам да продължи да обича четенето.

# 141
  • Elhovo
Момченцето ми обича да чете -вече е в 6 клас.Като беше малък му четях винаги като лягаше да спи, харесваше му . А момиченцето ми е на две годинки и още не и чета приказки, но пък и разказвам и ме слуша с интерес .Предполагам ,че и тя ще заобича книгите. Добре е да се чете на децата и да им се възпитава любов към книгите от ранна възраст.

# 142
  • Русе
Детето ми още не може да чете, но слуша приказки с удоволствие.

# 143
Детенцето ми е на 2.8 год. Чета му всеки ден, откакто стана на 1 месец. Сега вече сам избира какво да четем за лека нощ и много си обича книжките. Вярвам, че любовта към четенето и книгите се възпитава, и колкото по-рано, толкова по-добре.

# 144

Синът ми на 10 г. обича да чете, дори сега през ваканцията на обед 2 часа си чете !
Не ми се налага  да го мотивирам, защото сам проявява желание.

# 145
При нас влияние върху желанието за четене оказва компанията,приятелите с които излиза.
Преди,в старото училище излизаше и обикаляха с децата улиците,говореха си празни приказки.....голям зор да прочете нещо,нямало с кой да го коментира прочетеното.
Сега компанията е друга ,коментират се книги,препоръчват си заглавия и автори.Това лято купих 4 книги(много се радвам,)разменят си ги.Има още 2 книги от списъка да прочете,но прочете и книги извън него.

# 146
Моята дъщера не обича да чете. Трудно се справяме със задължителните книжки от списъка за през лятото. За да и помогна сядаме заедно и аз прочитам едно изречение, а тя следващото и така се редуваме до края на приказката.

# 147
  • София
Обича да му чета и има немалка собствена библиотека за скромните си три годинки Simple Smile Надявам се да продължи да се вълнува все така от книжки и да чете с желание в бъдеще Simple Smile

# 148
  • Варна
Да, моите деца обичат да четат. Стимулирам тази тяхна страст, като им купувам красиво оформени, добре написани, занимателни и поучителни книги. Предпочитаме четива, от които може да се научи нещо ново и полезно. Flowers Cherry Blossom 

# 149
От малки съм възпитала децата ми да обичат книгите. Обичат да четат, но понякога се изкушават да стоят пред компютъра вместо да вземат книжка и да почетат.

Общи условия

Активация на акаунт