Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

• 13 996
  • 167
  •   1
Отговори
# 120
Проявява голям интерес към книжките.Обича да чете детски книжки.

# 121
  • София
Моето дете все още не може да чете, но обича книжки с приказки, които аз му чета вечер. Интересни са му и комикси, които са ми доста трудни за четене, особено вечер.

# 122
Дъщеря ми все още е твърде малка, за да може да чете, но пък много обича да й чета книжки с цветни странички, а тя да ги разглежда.

Когато дойде на възраст, в която ще е способма да чете - ще я стимулирам с много цветни и забавни, в същото време и леки, привличащи вниманието й.

# 123
  • offshore & overseas
И трите ни деца обожават книжките и четенето. Може би защото със съпруга ми сме филолози (израснали в семейства на лекари и учени) и вкъщи като цяло аЦки много се чете и Книгата с главно К е поставена на пиедестал.

Голямата се научи да чете на 4 г., и сега вече, на 11 и половина, поглъща всичко, което ѝ попадне пред очите, но най-много обича фантастични и приказни сюжети. Харесва също и хумористични разкази като тези за малкия Никола.

Малката, на 8 и половина, все още се захласва по приказки и истории за животни (любима ѝ е поредицата за приютяването на бездомни котенца от Холи Уеб). Тя откри четенето на доста по-късен етап от сестра си, но е не по-малко запален и страстен читател.

Малчун, на 4 и половина, също обича да чете, само че с гласа на мама или друг възрастен, защото още не може сам. Избира книжките, които желае да чуе, и слуша внимателно и търпеливо, задава въпроси, прекъсва, повтаря, разяснява, както си му е редът. Обича и занимателни книжки със стикери, с картинки за оцветяване и задачки. Любими са му енциклопедиите на каките (а най, най-любима сред тях е „Знаете ли как?“).

Ми, това е, при нас като че ли няма необходимост от кой знае какво стимулиране на четенето. Даже се налага да се удържам и възпирам в купуването на много книги (на всички, които бих искала), защото има опасност да се разорим. В тази връзка малко ни облекчи записването в читалищната библиотека, защото се оказа, че там все още поддържат (донякъде) актуален книжен фонд.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 18:57 от Мяуче

# 124
Моето бебе е на 8 м още, но мечта ми е да успея да го въведа в света на книгите и да заобича четенето като мен. Вече има 2 книжки с приказки, една музикална и две от плат и са от предпочитаните му играчки.

# 125
  • Вече в моята си приказка...
Синът ми чете. Той е в тийнейджърска възраст и в момента се интересува от романи на историческа тематика. Най-любими са му книгите за Третата световна война. Дъщеря ми по-трудно я стимулирам да чете. Най-добрият пример, който аз като майка мога да дам, е да показвам на децата си, че аз самата чета. Говоря често какво могат книгите да ни дадат, разискваме интересна книга често с тях. Мисля, че личният пример е най-доброто оръжие за стимулиране на децата да посегнат към книгата.

# 126
Подбирам и предлагам книжки, които на мен са ми допаднали в дадената възраст. Мисля, че детето само ще прояви интерес, когато му дойде времето и желанието отвътре.

# 127
Стимулирам детето си да чете, като подбирам картинни енциклопедии като Ларус и веселяшки кратки книжки, като любимия ни Малкия Никола Blush Също така, чете сам списание Майнкрафт и Нейшънал Г. Кидс. Тоест, следвам интересите му, обича да чете определено.

# 128
Опитвам се да възпитавам интерес към книгите и засега успявам - детето ми обича да му чета приказки, а то - да разглежда картинките, да преразказва по картинките, да разпознава букви (на 3,5 г.е).
Водим борба с дигиталните устройства, но така или иначе не са взаимозаменяеми с книгите.
Вкъщи имаме почти всички новоиздадени книги за Малкия Никола, гаранция за подобряване на настроението са. Подарявала съм такава на 10-годишно дете, макар да не съм сигурна доколко схваща хумора, затова ще ми е интересно да видя адаптирана та версия.

# 129
Дъщеря ми обожава да чете книги. В началото на лятната ваканция, условието е да прочете първо задължителната литература и после започваме да купуваме книги, който буквално прочита на един дъх.
Синът ми ще е първокласник тази година. Все още се учим да четем. Ще се опитаме да възпитаме любов към книгата и у него.

# 130
Малкия чете повече от батко си; старая се да му предлагам интересни за възрастта му книжки, от които сам да избере какво да прочете Simple Smile

# 131
  • Лясковец
Ние все още не можем да четем,но познаваме буквите и умеем да смятаме доста добре,като тръгнем сега в 1 клас предполагам че ще му е интересно да се научи да чете.

# 132
  • София
Голямата ми дъщеря обича да чете, макар че не го прави достатъчно редовно. Интересните за нея книги изчита бързо, но тези които не я грабнат - не довършва. Малката тази година ще е 1 клас и като се понаучи да чете се надявам да запаля и нейния интерес към книгите Simple Smile

# 133
Дъщеря ми проявава интерес към дадени книги, които харесва в книжарница или обсъждат приятелки в училище. Не й ги отказвам - желанието й да чете е важно, така че купувам това, за което ми е споменала. Иначе много съм разговаряла с нея на тема ползата от четенето.
Синът ми ще е първи клас, но вече чете Роалд Дал. Wink При първите му книжки избирах забавни истории с интересни картинки (Петсън и Финдъс) и той искаше да разбере какво се случва . Сега стимулът е малък подарък, който ще получи в края на книгата. Но и тя му стана интересна, така че се надявам скоро сам да поиска следващата.

# 134
  • Кюстендил
Големият ми син много обича да чете, с удоволствие прочете всички необходими му за следващата учебна година книги. Малкият не може да чете, но много обича да оцветява и да разпознава различни предмети и животни, да назовава с коя буква започват и вече имаме няколко такива, които прелиства всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт