Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

• 14 000
  • 167
  •   1
Отговори
# 105
  • in Wonderland
С дъщеря юи сме в процес на учене да чете. Чета ѝ постоянно и ѝ разказвам какво богатство и наслада са книгите.

# 106
Синът ми е на 9 години и обича да чете. Стимулирам като ходим заедно в книжарница и сам си избира книги. Никога не съм отказвала да му купя книга.

# 107
  • София
Големият ми син трудно сяда да чете ако книгата не му е интересна. За нова година му подариха книга в училище и я прочете за един ден. После от библиотеката си взе останалите части и ги прочете на един дъх. Малкият ми син все още не може да чете, но обича книгите.

# 108
  • Монтана
Дъщеря ми обича да чете на глас и да ни разказва какво е прочела.От малка обича книжките!!!

# 109
Дъщеря ми обича да й четат, особено ако книжката е с някой от любимите й герои и хубави картинки.

# 110
  • Sofia
За да научиш детето си да заобича четенето , трябва да му предложиш правилната за него и възрастта му книга .
Моят син обожава да чете .

# 111
  • Русе
Моят син е на 7. От известно време почна да срича, но определено проявява интерес. Как го стимулирам? В днешно време с тези телефони, таблети, игри.... Аз чета! Много и постоянно! Той вижда това и всеки път ме пита и разпитва за какво чета сега, как чета толкова бързо, кога съм се научила... разказвайки му за моето детство, което преминаваше в библиотеката и колко ми беше забавно да се запознавам с номи герои, истории, да мечтая с тях, да плача с тях... той беше много впечатлен и очарован. Естествено не може да чете добре още за това от малък почнахме със списания и книжки за любими герои от филмчетата му, които аз или татко му, или баба му четяхме, а той слушаше в захлас. После с приказки / най-любимата му се оказа - Приказки страшни за деца безстрашни/. Четем за лека нощ по малко /на мен ми е изключително приятно да се върна в света на приказките/. Една вечер четях моя книга, която ми беше изключително интересна и никак не ми се оставяше. Той обаче искаше приказка и аз все отговарях "ей сега, ей сега", по едно време чувам "т, о, в, а - това, с, е - се, с, л, у, ч, и, л, о - мамооооо тази дума ми е трудна Simple Smile
Така се помъчи малко, помогнах му, после прочетохме цялата приказка.
Чакаме бебе съвсем скоро и съм решила в безсънните нощи, които ни предстоят да започнем още по от рано с приказките. На синът ми му пеех песнички, но сега мисля, че ще е четенето Simple Smile
Важен е примера, който даваме на децата си. 

# 112
Понякога синът ми се инати докато седне да чете, но всъщност виждам, че много обича книжки и енциклопедии. Естествено, по-лесно е да се гледа детско или да се играе на таблета, но той вече знае, че това ще стане след като е прочел поне 10 страници от книжката, която чете в момента.

# 113
Моите деца обичат приказките. Аз им чета като разигравам ролите на героите. Така им е интересно и забавно. Харесва им книжките да са с много илюстрации, за да ги разглеждат.

# 114
Обичаме да четем , когато книжката е интересна всичко е много лесно .

# 115
Синът ми като малък много четеше, сега по-трудно сяда. Дъщеря ми чете само книги, които тя си избира и купува.

# 116
  • Бг
Моето момче много обича да му чета приказки. Аз чета, т. к. той (на 3.8 г.) все още не може да чете.

# 117
  • На брега на морето
Като малък баткото обожаваше да му четем, слушаше в захлас по няколко приказки една след друга, сега чете, но с подбутвания.......малкия обича да му се чете, но все още бързо загубва интерес.

# 118
И моето дете не може да чете, защото е доста малко, но когато му чета, докато то разглежда цветните картинки, мята с ръчички и издава интересни звуци..

# 119
Не е най-големия почитател, но го провокирам с интересни заглавия, които знам, че ще събудят интереса му и се получава!

Общи условия

Активация на акаунт