Детските книжки ни учат, че няма по-ценна красота от добротата

• 14 001
  • 167
  •   1
Отговори
# 90
Децата ми обичат да четат книги, които те са си избрали - в книжарницата или в библиотеката. Задължителната литература - обикновено с  нежелание.

# 91
  • София
Моите деца още не могат да четат сами, но обожават аз да им чета всяка вечер. Много от показаните книги ги имаме вече. "ПУК" на Валери Петров я имаме, много е красива, с прекрасни илюстрации. Ще се ррадваме да спечелим и "Копче за сън".
А иначе ги стимулирам да четат като им давм личен пример. Купувам си много книги, чета пред тях. На тях също им купувам доста често книжки, старая се да са качествени. С хубава корица, хувави листа и красиви илюстрации. И разбира се, съобразени с възраста им и интересите им.

# 92
Моето дете е още малко и не може да чете, но обожава книжките. Разглежда ги с интерес и много обича да и чета, тогава е най- голямата тишина вкъщи. Надявам се този интерес да остане и като се научи да чете.

# 93
С нежелание сяда да чете. Начина ми да го накарам да чете е като обещая някоя награда - обикновено е свързано с разходки и забавления. Така и двамата сме удовлетворени.

# 94
Детето ми все още неможе да чете само, но обожава аз да го правя, въпреки че е само на 2 има любими приказки, а някоо си ги преразказва на играчките си.
Стимулирам я като и купувам различни книжки винаги когато имам възможност.

# 95
Моята дъщеря все още не може да чете сама, но задължително четем поне по една приказка преди лягане. Обожава този малък ритуал Simple Smile

# 96
Моят син първоначално не обичаше много да чете, предпочиташе да му чета аз, но с течение на времето, след като разбра, че след всяка прочетена книжка получава нова по негов избор, не мога да го спра и вече имаме колекция в къщи, което ме радва изключително много.

# 97
  • Пловдив
Голямата ни дъщеря (19г.) от няколко години започна да чете доброволно и с интерес. Малките (близнаци, момче и момиче на 8г.) са много различни. Младежът обожава да рисува и чете само защото и което трябва, по списък. Малката, обаче, е винаги с книжка в ръце. Вечер заспива с книжка, сутрин, като отвори очи, веднага я грабва.  Това лято прочете мнооого книжки. Малките за ден, по-дебелите, за два-три дни и ги е "погълнала" Simple Smile Нашият тати чете толкова много. И се радваме, че от 3 деца, поне едно е наследило тази страст към книгите! Искрено се надяваме да запази любовта към тях през годините!

# 98
Дъщеря ми обожава да "чете" и да й четем, въпреки че е на 2 г. И половина. Не я стимулираме да чете, а си купуваме книжки с хубави илюстрации и приказки.

# 99
Независимо, че е още малък, синът ми обожава книжките. Обича да ги разглеждаме и да му обяснявам по картинките кое какво е, а за заспиване четем приказки.

# 100
  • Стара Загора
Моето дете е доста трудно в това отношение. Четенето на ваканционните книжки обаче не ни създава проблем, понеже в нашето семейство се опитваме да създаваме ред и дисциплина. Един от най-ефикасните начини да го накарам да чете книжките е да поставим условия. Днес чете 10 странички от книгата , а след това получава всеки ден различно забавление като приключи работния ден : разходка в парка на детска площадка, на гости на братовчедите му, детски кът докато аз изпия кафе там с приятелка, игра на компютър 1 час, като последната естествено му е любима.  Confounded Book

# 101
Моите деца много обичат книгите. Най-голямата чете във всяка свободна минута. На малките ние им четем - стараем се да е поне по малко всеки ден. Често купуваме нови книги или взимаме от библиотека. Ограничаваме времето пред екраните.

# 102
Дъщеря и е 6 години и се научи да чете, когато беше на почти 4.Много обича книжки и всякакви енциклопедии. Миналата година участва в конкурс за детска приказка и спечели публикация в книжка. Не ми се е налагало да я стимулирам, защото тя го прави и без моя намеса.

# 103
Чудесна инициатива, адмирации! Моето дете ще бъде първокласник, но самичък се научи да чете преди около година и половина и много обича книжките. Шегуваме се, че е от малкото деца, които обича да получава книги за подарък, предпочитайки ги пред други играчки, непрекъснато обогатяваме библиотеката си. Радвам се, че от ранна детска възраст запалих в него любов към книгите - започнах да му чета приказки още когато стана на една годинка. Дано тази любов не угасне никога, книгите са прозорец към света, както ни казвай едно време.

# 104
Повече обича аз да му чета, но и той се опитва. Надявам се, че в първи клас ще се научи да чете гладко и ще му е още по-приятно.

Общи условия

Активация на акаунт