Удължаване на косата, тема 13

• 67 294
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз вече няколко пъти писах, че от капсите, косата ми беше цялата накъсана и 1/3 от нея просто липсваше.
Не си заслужава рискът. 2 години по-късно - още съм с къси кичури из главата.

Здравей,
Аз още преди четох твои постове. Нали ти беше сложила снимка на прекълцано кучурче?
Сега без екстеншъни ли си?
Моята коса не е в състояние да ходя без тях. Не знам кой метод да избера? Ти как мислиш?
С шноли/щипки не ми се занимава. За мен трайното поставяне е в пъти по-удобно. Даже се чудя как съм издържала няколко години да се занимавам всеки ден с тях Simple Smile)))
Аз бях, да.
Без екстеншъни съм вече втора година.
То и моята не беше за без тях, но ги махнах, защото иначе нищо нямаше да ми остане на главата.
Нямам как да дам съвет за кой начин е най-добър.

# 331
А какво ще кажете за тези кичури на стикери, които се лепят? Щадят ли косата? Падат ли лесно?

# 332
Аз съм била винаги на щипки, никога бе ни е била зле косата Слагах я когато излизам .За мен лично това е най щадящо

# 333
Да, и аз помня тази снимка с късите кичурчета  Sad

Но аз пак да питам нали всеки път на различно място ги закачат, как точно се получава прекълцването?
Или то е от еднократно поставяне, ако са стиснали повече?

Закопчават ги където дойде. Дори да не съвпадат местата на закачването, половината кичур си заминава. Където са минали клещите - прошка няма! Simple Smile)))

The Joykiller,
Ти носила ли си треси с щипки? Ако е да - имаше ли поражения по косата?

Някой има ли опит с този метод?

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 09:59 от bubanka

# 334
  • София
The Joykiller,
Ти носила ли си треси с щипки? Ако е да - имаше ли поражения по косата?
Не съм, защото съм забелязвала как се виждат щипките и не ми харесва.
Отделно, за да се закачат, косата трябва да се тупира, което също я накъсва.

# 335
Това за тупирането е вярно. Аз 4г. носих коса на щипки и съм на същото мнение. И с щипките не е щадящо, а и е много ангажиращо и досадно с това слагане и махане.

# 336
Аз съм носила треси почти винаги с щипки. Никога не съм си тупирала косата,  не ми е падала,  закачах я за две минути и без да гледам,  но и този метод не е щадящ. На местата,  на които се падат клипсите,  косата се накъсва от тежестта на тресата. Няма щадящ метод за удължаване. Винаги има поражения върху собствената коса.

# 337
Добре де, някои жени ги носят с години, много години - голяма част са в медийното пространство, но има и други обикновени момичета .... все трябва да има начин това да се случва с минимум поражения  Thinking

# 338
Добре де, някои жени ги носят с години, много години - голяма част са в медийното пространство, но има и други обикновени момичета .... все трябва да има начин това да се случва с минимум поражения  Thinking

Те имат поражения също,  не свалят екстеншъните повечето. А и вероятно поддръжката на собствената им коса е друга - винаги ги правят фризьори,  те ги мият,  те им правят силни маски,  ходят на мезотерапии и лазери... Знам ли...

То и с преса като си изпече човек косата му изглежда лъскава,  но знаете при продължително използвяне каква метла е всъщност....

# 339
Някой има ли опит с този метод?

Аз съм с този метод и бях писала по-назад за него.
Това е най-щадящият метод за удължение. Всъщност, според мен е дори изцяло безвреден, защото просто ти се наплита плитка и реда се зашива за нея и игла и конец. Няма дърпане, скубане, накъсване на коса и т.н - все едно си си наплел плитка и ходиш с нея един месец. Да не говорим и че за мен е единственият метод, с който не се забелязва удължението, защото преди, като бях с капси, редът "надуваше" под моята коса, сега изобщо не личи, даже и вятър да духне.
Аз я слагам при една фризьорка в София, около Центъра и като цяло, много малко фризьори работят с този метод вече.

Да добавя и, че след като започнах да си шия косата, моята порасна много на дължина и се сгъсти, но вероятно имат пръст и терапиите, които правя.

# 340
Здравей Artyst,
Аз преди видях твоя пост (писах ти и на лично съобщение). Всъщност ти ме вдъхнови да търся информация за този метод. Намерих снимки в инстаграм и сега събирам повече инфо.
Благодарим ти за споделеното мнение.
Ако имаш възможност, пиши как са нещата след следващата подръжка.

# 341
bonibon_ 1500 лв за 100 грама ли?

moonsand радвам се, че съм те вдъхновила Simple Smile Иначе аз съм с този метод вече почти година и откакто съм с него и ходя при тази фризьорка, косата ми се сгъсти и порасна до кръста, а преди дълго време стоеше само една дължина и не мърдаше. Никакво увреждане нямам, дори напротив.
Сега си търся нов екстеншън, защото стария вече ми е къс.

# 342
bonibon_ 1500 лв за 100 грама ли?

moonsand радвам се, че съм те вдъхновила Simple Smile Иначе аз съм с този метод вече почти година и откакто съм с него и ходя при тази фризьорка, косата ми се сгъсти и порасна до кръста, а преди дълго време стоеше само една дължина и не мърдаше. Никакво увреждане нямам, дори напротив.
Сега си търся нов екстеншън, защото стария вече ми е къс.

Супер! Направо ме успокои, защото бях загубила надежда, че ще намеря метод, който да не уврежда косата и да може поне малко да се повъзстанови.

# 343
Artyst,
Ето какво бяха писали преди година на моя фр за цените:

Тъмните коси са на цена 1300 лв за метър ширина, светлите-1400, а тези с дължина 70 см-1500 лв. Преходните редове, до 40 см са 1000 лв за метър ширина. Като грамаж метър ширина варира между 180 и 240 грама-зависи от конкретната коса.

При калкулиране на цената на грамаж, ако ви е по-лесно да си го представите, се получава следното: цената на 100 грама тъмна коса е 650 лв, а на светлите-700 лв. За 70 см-750 лв. 

# 344
Ами те затова са толкова скъпи, защото е 300 грама коса. Това е мноого коса и не е полезно за скалпа, косата и всичко, независимо с какъв метод е поставена.

650 лв за 100 грама хубава коса са нормално. Лично за мен, коси под 500 лв на 100 грама, са боклуци.
А сигурно ли е качеството им на тези в Ladies Point? Аз гледах и едни в някакъв салон в студентски KS Beauty май беше - руски уж, пак около 600 лева. Някой да има отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт