Удължаване на косата, тема 13

• 65 204
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
КРР, много си красивааа😘! Все се каня да почна тази терапия и аз , може ли координати на фризьорката?

# 586
Sagapo92, страхотна е косата! От къде си я купила? Изглежда ли пръхнала, ако не е изправяна с преса?
От колко време си с плитки и колко броя са?

# 587
Записвам се да Ви следя, момичета! Ще се връщам и да чета от началото.
Наумила съм си за лятото и аз да си удължа косата, моята е малко под раменете, но винаги съм искала дълга коса, пък в един момент спира да расте... И страшно се изнервям... Спряла съм се на косите на ladies point, обаче все се чудя как да си определя колко грама ще са ми нужни. Косата ми е редичка, тънка, но се страхувам, ако поръчам повече грамаж да не изглежда комично, както и обратния вариант.. Също се чудя и къде в Пловдив да отида да ми я сложат, за момента съм се спряла на метода с плитката, но съм все още в търсене на добър фризьор и ще се радвам, ако се включи някой с препоръки за града.

# 588
Записвам се да Ви следя, момичета! Ще се връщам и да чета от началото.
Наумила съм си за лятото и аз да си удължа косата, моята е малко под раменете, но винаги съм искала дълга коса, пък в един момент спира да расте... И страшно се изнервям... Спряла съм се на косите на ladies point, обаче все се чудя как да си определя колко грама ще са ми нужни. Косата ми е редичка, тънка, но се страхувам, ако поръчам повече грамаж да не изглежда комично, както и обратния вариант.. Също се чудя и къде в Пловдив да отида да ми я сложат, за момента съм се спряла на метода с плитката, но съм все още в търсене на добър фризьор и ще се радвам, ако се включи някой с препоръки за града.

Здравей,
Ако искаш да стои добре и екстеншъните да не личат, по-добре не слагай дължина, която да е много драстична от твоята. Все пак нали целим да изглежда естествено. По-късата коса ще изглежда и по-плътна, т.е. няма да е нужно да взимаш голям грамаж и да утежняваш твоята щом е крехка.
И още нещо, не рискувай със случайни фризьори. Методът “проба-грешка” е пагубен за косата. От опит го казвам.
Ако не намериш препоръчан фризьор в Пловдив, по-добре отдели време и отиди до София. По-напред в темата сме коментирали кои са “изпитани”.

# 589
  • Варна
Sagapo92, страхотна е косата! От къде си я купила? Изглежда ли пръхнала, ако не е изправяна с преса?
От колко време си с плитки и колко броя са?

Купувана е от фризьорка в Пловдив, детска коса от 12 год. Момиче, 1550лв за 70см, 150 грама(вече не е 70 см, тъй като ми беше дълга, аз съм миньон и я скъсихме до 60см мисля).
А иначе мисля, че съм на 2 плитки.
Косата не пръхва.

# 590
moonsand, да, ясно ми е, че трябва да избера оптимален вариант, където хем да ме удовлетворява дължината, хем да изглежда добре. Аз на снимки само съм виждала момичета с много къса коса, над раменете, примерно, сложили доста дълга коса. Не изглежда зле, но все пак на снимка може всичко да се нагоди, а на живо да е съвсем различно..
Мислила съм вариант да отида до София, но като цяло ми се искаше да открия някъде в Пловдив някой, който си разбира от работата. Ще го мисля, има време.
А само да попитам нещо - колко време горе - долу трае процедурата по поставянето на косата с метода с плитката ?
Ако се наложи да го правя в Сф да съм подготвена.

# 591
  • Варна
moonsand, да, ясно ми е, че трябва да избера оптимален вариант, където хем да ме удовлетворява дължината, хем да изглежда добре. Аз на снимки само съм виждала момичета с много къса коса, над раменете, примерно, сложили доста дълга коса. Не изглежда зле, но все пак на снимка може всичко да се нагоди, а на живо да е съвсем различно..
Мислила съм вариант да отида до София, но като цяло ми се искаше да открия някъде в Пловдив някой, който си разбира от работата. Ще го мисля, има време.
А само да попитам нещо - колко време горе - долу трае процедурата по поставянето на косата с метода с плитката ?
Ако се наложи да го правя в Сф да съм подготвена.

Мисля, че зависи от фризьорката, която я поставя, при мен е траело някога час, друг път час и половина, особено, ако се прави нещо допълнително, като подстригване на коса, изправяне. Но да кажем час.

# 592
Кенди, благодаря ти и ти си прекрасна Heart

Иначе фризьорката е Мариана. Това и е номера 0885809064
Това и е страницата https://www.facebook.com/Hairdresser-Mariana-608706259239390/

Моята коса е 60 грама и беше 60 см. Цената ли излезе към 350 лв

# 593
Здравейте, от къде да си купя опашка от естествена коса?

# 594
Здравейте, от къде да си купя опашка от естествена коса?

Здравей,
Аз съм купувала опашка от Ванет, коса - също. Не ти ги препоръчвам, ужасни са.

# 595
Поръчах си един крем, след като ми излизаше няколко пъти рекламата на марката във фейсбук и съм доволна. По принцип не вярвам на такива възхваляващи коментари под реклами от уж закупили продукта, но крема е хубав. Определено оставя косата ми мека и не се заплита вече. Времето за сушене също е доста по-кратко. Някой да е ползвал и други продукти от марката?
И въпрос към момичетата с трайно удължена коса на плитка. При поддръжка разплита ли се плитката, ако се плете нова, на същото място ли е?
https://miamantehair.bg/products/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80% … gtmvrqtrklHhYrucI

# 596
  • Варна
Моите плитки като ги разплитат, реже се нещо, май някакво възелче , взима ножица и така “освобождават” плитката и самата коса, където е била направена плитката, е мнооого къдрава, почти като афро-къдрици, защото тая плитка стои с месеци все пак. Сплитат с ВАШАТА собствена коса, така че това ВАШАТА коса, която е къдрава.
При мен тя слага плитките различно всеки път, съответно и екстеншъните ми са на различно място.

Така изглежда.
А ходила съм и при чернокожа жена да ми слага екстеншъните с този метод - не, не, не може, имам чувството, че тя прави само една плитка и слага трите ми треси върху нея - беше станало толкова дебело и толкова нагоре ги сложила, че екстеншъните ми от 60см, изглеждат сякаш имам 40 см коса + самата ми глава изглежда по-голяма.😳

# 597
Момичета,
А тези плитки които ви сплитат при слагането на екстеншъните не ви ли опъват, гледам доста пристегнати седят? И другито което ме интересува, като миете косата, там където е сплетено успявате ли да измиете, не остава ли продукт там?
Аз много се колебая дали да пробвам този метод, защото капсите са ужасни, косата се къса от корен с тях особено при свалянето....

# 598
  • Варна
Момичета,
А тези плитки които ви сплитат при слагането на екстеншъните не ви ли опъват, гледам доста пристегнати седят? И другито което ме интересува, като миете косата, там където е сплетено успявате ли да измиете, не остава ли продукт там?
Аз много се колебая дали да пробвам този метод, защото капсите са ужасни, косата се къса от корен с тях особено при свалянето....

Значи, когато Ви я плетат тази плитка, много е стегнато, но с всяко нещо се свиква. Както слагате коса на щипки и дразни, така и този метод. Малко трудно се спи, неудобно е, но е така първите дни - после се свиква.
Правят плитките, след това взимат ето такава игла: И зашиват много стегнато тресата за плитката

Но много е важно и при кого отивате. Бях споделила опит с една чернокожа жена, отидох при нея, защото не можех да се докопам до моята фризьорка и работата на двете е коренно различна. От Земята до небето. Всеки си има различни начини, но внимавайте да не отидете при някой, който Ви слага всичките треси на ЕДНО. Не е готино.
Колкото до измиването , на мен фризьорката ми каза да изплаквам няколко пъто ако трябва, хубаво да си измия косата, да се уверя, че няма нищо останало между редовете плитки.
Хууубаво се измива с шампиан между редовете.
Но при този метод няма нищо фатално - аз лично ходя на всеки 2 месеца поддръжка, понякога и на 3, но 3 вече е много, защото екстеншъните се смъкват много надолу.
Препоръчвам най-много 2 месеца.

# 599
От цялата тема очите ми останаха в sagapo... уникална  коса браво!

Общи условия

Активация на акаунт