Обсъждане на имотни обяви-5

• 50 494
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
  • София

(Да не отклонявам много темата, но се чудя и още нещо: кое обзавеждане е луксозно? Обикновено в обявите наричат луксозни просто новите мебели и уреди. Кое прави нещата луксозни всъщност?)

Според мен понятието "лукс" предполага отлично местоположение на имота, довършителни работи с високо качество, обзавеждане от висок клас материали, правено по поръчка, цялостен дизайн на апартамента. Лукс е да се помисли за всички неща, до най-дребните, които правят живеенето в този имот максимално приятно, удобно, функционално, уютно и безопасно. Това означава да има предостатъчно бани и тоалетни, сервизни помещения, складови помещения, гардеробни, тераси; различни видове осветление в различните зони; качествени системи за отопление и климатизация; противопожарна система; охранителна система с видеонаблюдение. Но тук бих добавила и още нещо, за което, струва ми се, рядко се мисли: лукс е например (тук имам предвид контретен имот, за който видях обява преди време) при преустройството на апартамент старо строителство в центъра с приличен по размер вестибюл с хол, спалня и кухня, когато превърнеш голямото помещение в дневна с кухненска част, да избереш да направиш от кухнята прекрасна голяма баня с вана и просторна душ кабина, и освен това използвайки коридора към кухнята, който е станал излишен, да разшириш спалнята с гардеробно помещение, а дотогавашната баня да стане на тоалетна за гости и сервизно помещение с пералня и сушилня. Когато това се направи с отличен дизайн, "жертването" на евентуалната втора спалня се оказва всъщност печеливш ход, който повишава цената на имота/наема, като го прехвърля в категорията на луксозните имоти, където се плаща за стандарт и удобство.  

# 76
Този лукс по-горе, е луксът на по-заможните.
За останалите е просто след ремонт с нови мебели, или поне - малко използвани Simple Smile

# 77
Само където не е законно да преправяш сухите помещения в мокри! Не знам кое точно му е лукс на това после да вземат да те съдят съседи, ако ги наводниш и т.н...

# 78
ММ
Не знаех, но благодаря ти. Горе над едната спалня си имаме сериозна по размер баня

# 79
А за какво ползвате терасите? Ако е просто да излезете на въздух, една малка тераска от 2-3-4 кв.м стига, нали така?

(Да не отклонявам много темата, но се чудя и още нещо: кое обзавеждане е луксозно? Обикновено в обявите наричат луксозни просто новите мебели и уреди. Кое прави нещата луксозни всъщност?)
Скрит текст:
Имам ратанови столове и маса, пия си кафе (следобяд защото е изток Laughing), лакирам си ноктите, да не мирише на ацетон вътре, имам сушилник, лятото за половин ден всичко е сухо, зяпам си кой минава Mr. Green, имам кофа за смет на другата тераса, сега лятото е много важно  Wink, има и други ползи. Без тераса не бих живяла.

# 80
To хората имат различна представа за лукс. За някои лукс е просто ново и много лъскаво, към кич, за друг - дизайнерски помислено, удобно и с високо качество. За мен лично ако нещо е с цена от порядъка на това, което аз мога да си позволя (приемам, че съм със средни за Бг доходи), абсурд да мине в графа "лукс" Simple Smile За всичко нагоре - стилно, удобно и висококачествено. И да отговаря на имота - егати лукса, като почнат да пишат по обявите "луксозно в Младост, луксозно в Дружба".

# 81
За мен това е лукс:
https://m.imot.bg/details/1c153173813353456#&gid=1&pid=16
Мраморен под с големи плочки (а не плочки 20-30 лв./кв.м;
Всички мебели са по поръчка, не мога да разпозная нито един артикул от брошурите на ИКЕА, Виденов, Айко, Юск.
Кухнята е вградена стилно,без стърчащи хладилници;
Личи си,че всеки детайл е пипнат-таваните,стените,осветлението (а не е просто един латекс и лампа;

А това е кич, модерен преди 20 години, чак не мога да повярвам как в нова сграда /според описанието/ има такъв стил:
https://m.imot.bg/details/1c153307826731810

# 82
Томева и  Vessela Nickolaeva
са ме разбрали, абсолютно точно Peace

Дълго е, така че може да го прескочите Wink
[/spoiler]

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 23:20 от pinko

# 83
И ние се оглеждаме за ново жилище, ама с тези цени не знам дали да не изчакаме. Старото ни отесня, но много ни харесва местоположението и съседите, та не ни е зор да се изнасяме. Та в този смисъл, ето, нашият случай не е като на Пинко, та няма как да разбера постоянните му пориви за местене. Още повече, че не възнамеряваме да продаваме сегашното си жилище, та един ден като отлетят децата, можем спокойно да си се върнем тук (ако купим ново). Всеки си шета на акъла и си гледа от собствената камбанария.

# 84
Pinko, щом децата са големи, не бих продавала, ако има шанс някое от тях да остане в България. Винаги може да отидете под наем на по-малко, а да отдавате вашето за повече пари. Единствено бих продала при тежко финансово състояние или ако е с цел ъпгрейд, иначе от голямо на малко жилище става “готови пари бързо се харчат”.

# 85
 Аз не бих се местила постоянно. А продаването на голям апартамент и купуването на малък ми е съвсем странна стратегия. Тези деца нищо ли няма да наследяват? Обикновено хората гледат да оставят някакъв имот на децата си. Ако толкова не ви се живеете в големия апартамент, не можете ли да го дадете под наем, вие съответно също да се изнесете под наем, и така хем да си остане големият апартамент, хем да живеете на тясно, щом така повече ви харесва?

# 86
За мен това е лукс:
https://m.imot.bg/details/1c153173813353456#&gid=1&pid=16
Всички мебели са по поръчка, не мога да разпозная нито един артикул от брошурите на ИКЕА, Виденов, Айко, Юск.
Кухнята е вградена стилно,без стърчащи хладилници;
Личи си,че всеки детайл е пипнат-таваните,стените,осветлението (а не е просто един латекс и лампа;

Чудех се как ми е познат, а той е във Варна и е о доста време на пазара. Личи си обаче че пари не са жалени, за нищо.

# 87
  • София
Аргументът наследяване ми е странен. Докато съм жива, ще купувам и продавам, защото съм преценила, че ще ми е изгодно/удобно. Каквото остане след мен да си го делят! Много, малко, това е. Не живея с единствената мисъл да трупам за поколенията. Не мога да се съобразявам отсега с нещо в далечното, надявам се Simple Smile, бъдеще с много неизвестни.
Например по селата и малките градове е пълно с пустеещи големи къщи, строени нарочно за няколко семейства.

# 88

Според мен не са и мраморни плочки, а нещо по-добро - скъп гранитогрес на големи плочи.

# 89
Първият линк е страхотен, втория лукс ме депресира. Особено луксозните тапети от 3,50 ролката в коридора. Едно кафеникаво смотани.

Общи условия

Активация на акаунт