Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 241
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви!
Имам чувството, че не ми се е изчистила добре матката последния път за тия 6 дни, не бяха и обилни, обикновено е обилен Ц., заради миомата, и евентуално нов полип ако е поникнал. И сега покрай Овул. се е активирал процесът...
Сигурно и хормоните не са ми в ред от ЕГН и стрес.

# 166
  • Варна
peneva_a, благодаря за уточнението. Май или грешно съм запомнила, или неразбрала. Разходих му се там на гинеколога по без гащи в поне три стаи - една за събличане, във втора за стандартния гинекологичен преглед, в трета с бъркането из вътре и последно в четвърта, където му е бюрото да обсъдим общото ми състояние от прегледите, да се подпише, да бие печат, препоръки да даде и да ме прати с картона към следващия специалист. Междувременно нищо чудно да ми е поставил някаква упойка и да не съм разбрала. Понеже след дългия престой в тоя кабинет излезнах спокойна и ухилена, но по-късно усетих дискомфорт в интимната област, т.е. упойката май вече ме е била отпуснала. Ще си получа скоро цялата папка с всички възможни резултати като ги пратят на фирмата. Самата фирма ни праща на тези изследвания, тя има сключен договор с клиниката, тя е посредника. Радвам се, че все повече такива работодатели се появяват, които ценят здравето на работниците си. От нас се иска само да си ходим на редовните профилактични прегледи, самите прегледи шефа плаща. Та като си ги получа, там го има всичко вписано подоробно и като методи за диагностика, и като приложени медикаменти, и като резултати.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 10:09 от Spirit Crusher

# 167
Здравейте момичета!
Връщам се от преглед, да споделя резултата.
Положението не е розово. Последно бях м.12.2017г., и се каних след 6 мес., но поради смяна на работа и изпити, отложих. И така днес ми каза АГ, че миомният възел не е един, а са станали общо 4. Това за 9 месеца. Този основният, субсерозният не е голям, под 5 мм., и лекарката каза, че не той ми създава проблемите. А другите 3, които са интрамурални, в стената на матката, и на тях се дължат кръвоизливите. И не само това, ами и киста на яйчника двукамерна. Преписа ми Оргаметрил за 10 дни. Положението е, че нямам кой знае какъв избор, стигне ли се до операция ще махнат цялата матка, така ми каза. Предложи ми хормонална спирала Мирена, за която знам, но не съм избрала досега, заради проблеми с гърдите - кисти и отстранен фиброаденом. И лекарката, която ги следи не ми я препоръчва.
Тя ме успокои, че хормоналната спирала действа локално, излъчва вид прогестерон, и е по-добре от хормони през устата. Защото никой не знае кога ще настъпи менопаузата при мен - може и след  5 години, а ако не взема мерки, тия образувания ще растат. Пред дилема съм. Не зная дали да рискувам с хормонална Мирена. АГ каза, че единствено, може да се наложи да я махнат по-рано. Също ми спомена за таблетки Есмия.

# 168
  • При елфите ...
Препоръчайте ми моля, нещо за енергия и подобряване на паметта... хич мА няма вечИ... Wink 

# 169
  • оттам, откъдето започва България
Явно това са едни от симптомите. Това, че си върша работата по-бавно не е проблем винаги, но липсата на концентрация, спиране по време на разговор и търсене на дума, която искам да кажа, направо ме изумява.
Както се казва: Не бях такава.

# 170
  • При елфите ...
Когато съм уморена започвам да използвам странни думи нямащи нищо общо с думата, която искам да кажа...

# 171
  • София
Aredhel, таковата, той, това...?: )

# 172
Аз правя кисти на гърдите от стрес. Мирената не ми повлиява зле. Нещата са както си бяха преди - появяват се и после изчезват. Когато обаче гинекологията предложи ХЗТ мамоложката каза ч ако приема наистина трябва да ходя при нея всеки два месеца разбрах че едно е Мирена с локално дозирано приложение а друго хормони с орално приложение. Дори трябва да кажа че при мен мирената беше своеобразно спасение от обилните и чести цикли, с нея се родих, вдигна ми се хемоглобина...

# 173
  • При елфите ...
Aredhel, таковата, той, това...?: )

Тези по-нормално звучат... моите са направо измислени... все едно вместо думата самолет да използваш думата крава... Wink пък понякога и такива измислени не ми идват... направо ми "бягат" думите... разбиратИ мА... Wink

# 174
Да, и моята камбанария такива ги измъдря. Не си само ти. За това търся суплементи за акъл сега.

# 175
  • Варна
Колко познато.... ако намерите нещо като лек споделяйте, мили дами.

На мен ми предстои този месец на 17-ти да ходя пак на профилактичен преглед покрай други мои проблеми, които си влачат обаче задължителния климактериум по химичен начин постигнат и поддържан... Та на листче съм си записала всичките си оплаквания...  Laughing щото като нищо съм взела, че забравила какво съм искала да питам или от какво да се оплача Rolling Eyes И тук веднага ще ви се отчета и споделя какво са ме съветвали, поне полза да има от моите "приключения" за някоя от вас или за всички ни. И съветите докторски на листче ще си запиша... баси смеха!? обикновено при доктор се влиза с бонбониера, с усмивка, с поздрав, а мен Съдбата на какво ме научи... с лист и химикал да влизам напред. Grinning

# 176
  • София
Здравейте,
Изчетох темите назад и се престрашавам да се запиша и аз при вас Simple Smile
На 42 съм, с паническо разстройство и тревожност.
Цикъл все още редовен, на 28-30 дни, но вчера получих изненада - дойде ми за 2ри път (според календара ден за овулация). Цикълт от около 2-3 години е много обилен със съсиреци (май? не съм сигурна дали е това). Тежък ПМС, невност, силни болки, главоболие и тн.т.
Скрит текст:
Преди около 2 години получих криза (?!) мислех че умирам, подробности няма да разказвам, че сълго ще стане. Отидохме по спешност във ВМА, след преглед и изследвания ми казаха, че нищо ми няма и да си проверя щитовидната жлеза. И така се започна ходенето ми по мъките. Призля ми пак, отиваме пак на следващия ден и лекаря, който беше на смяна ми каза, цитирам "Момиче, ти си за психиятър!". Разплаках се, изплашена, лошо ми е, сърцето ми ще изхвръкне, разчитам лекар да ме успокои и да ми помоген... Както и да е. Започна се едно ходене от лекар на лекар, Токуда ми беше втори дом, май няма лекар който да не ме е прегледал там с изключение на гинеколог.  През ден в спешния център, системи бром за успокояване на пулса. Кошмар! Разбира се, отидох на психиятър - изписа ми антидепресант и започна да ме "следи" на 2 седмици. Само да отбележа прегледа при прохиятър е платен. 50 лева 2 пъти в месеца за разкош. И тн.т. Дълго е, няма да ви досаждам.
След висчките ми перипетии развих ужасен страх от болници и лекари. Изплашена съм Sad Трябва да отида на гинеколог и незнам как да преодолея този ужас, който изпитвам Sad Мисля да отида пак в Токуда. Ако някой има впечатления от гинеколозите там, моля да сподели. Страхувам се ужасно, не само от самия преглед, но и от резултата. Това е екстра на паничесткото разстройство.
Включвам се тук при вас, знам че ще намеря подкрепа Flowers Rose
Объркан стана поста, но и аз самата съм объркана, извинете ме Sad

# 177
Здравейте,
Изчетох темите назад и се престрашавам да се запиша и аз при вас Simple Smile
На 42 съм, с паническо разстройство и тревожност.
Цикъл все още редовен, на 28-30 дни, но вчера получих изненада - дойде ми за 2ри път (според календара ден за овулация). Цикълт от около 2-3 години е много обилен със съсиреци (май? не съм сигурна дали е това). Тежък ПМС, невност, силни болки, главоболие и тн.т.

Добре дошла в темата.
Какво да ти кажа, това което описваш откъм АГ ми е напълно познато,  освен физическото неразположение, на мен също ми причинява и психологическо, с оглед дискомфорта от евентуално и реално протичане по дрехите, което се е случвало, както и нуждата от често посещение на WC, което невинаги е възможно. И тогава настава ужас. Наскоро бях в командировка и съм слагала по 2бр. от най-големите превръзки на ОЛУЕЙС, за да мога да устискам, и да не ми се стече. Това е адски подтискащо.
Погледни на прегледа при АГ като шанс да ти се помогне и облекчи положението там, тогава и другите ти притеснения ще отпаднат, или поне намалеят. Успех!

_re_ge, аз кистите ги получих от кърменето, запушени канали, и после като спрях да кърмя, не знаех че има и лекарства за постепенно спиране и незадържане на кърма и не съм вземала нищо. А фиброаденомът съм го имала преди това, вероятно от стрес. Сега чета за разни рецепти с невен и свинска мас, и друга с растението дебелец. Смятам да пробвам. Че ако си сложа и спиралата, не се знае там какво ще стане.

# 178
бг.тинарина, съчувствам ти. Дано бързо минават проблемите. Ако имаш гинеколог, при когото си ходила досега и му вярваш, отиди при него. Мисли положително! Hug

# 179
  • Germany
Happy@girl, не се съгласявай да пиеш Есмия! Миналата година и при мен почнаха промени в цикъла, като единият път ми дойде на 16тия ден, с болки и кръвоизлив. Ходихме с мъжа ми до клиниката /живеем в Германия/, където заключиха, че проблема е от миомата, която имам и ми предписаха Есмия. Аз обаче седнах да чета из нета и хич не ми хареса това, което прочетох. Записах си час на частно при много добър специалист, който каза, че проблема не е от миомата, която не е мръднала, като размер последните 4 години и категорично не съм за операция или Есмията. Въобще не я пих. След 6 месеца получих писмо от клиниката, че са установили, че при голям процент от пиещите това лекарство се появяват сериозни проблеми с черният дроб и веднага да си запиша час за изследвания. Уведомих ги, че въобще не съм я пила и се благодарих за мнителността си.

Общи условия

Активация на акаунт