Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 289
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Аз за гърдите - Фемикур - адамовото дърво. Много съм доволна

# 301
Иглика пих, сега почивам (на 3 месеца). Но не съм се изследвала после. Иначе мен не ме болят тия кисти. Понеже се откриха на видеозона, а година преди това не са се видяли. И се чудя дали не са ги довидяли първия път.

# 302
Мен ме болят и горе и долу. На гърдите една от кистите беше на такова място че мамоложката каза че ако не показвам къде боли нямало да я види. Беше почти под мишницата. Отглеждах си я две години. После се стопи.

# 303
За кисти на гърдите чак сега се зачетох, че има и билкови кремове от невен, турта и др. и смятам да ги пробвам, че ме болят, досега все прогестеронов гел са ми преписвали, а преди години пих и Мастофит на д-р Тошков, но не са се махнали.
За тези на яйчника ми изписаха Оргаметрил, дано помогне, успоредно пия чай готов за миома, който пише, че действа и на кисти.
Рецептата на  re_ge  я четох в нета, но понеже тия билки ги има в готовия комплект, който си вземам, само нея отделно не съм пробвала.
Четох за рецепта с дебела мара/дебелец/ + мед, направих си от нея и си я вземам. Дали ще помогне не зная, но опитвам.

# 304
Рецептата е на Димков. Свекърва ми преди 20-ти години ги пиеше и при нея всичко като киста на яйчниците се пукаше и заминаваше . Тя ми я каза и аз викам, пък нека опитам. Последната киста на яйчника преди месец  - направо не можех да седя , аз получавам като спазми, като контракции много болезнени. Но това си ми е специфика на яйчниците от дете. В пубертета са ме водили в болница от болки - овулация , ПМС все съм така. И щерка ми е така. Но от димковата рецепта много ме отпуска , пих десет дена и ми дойде.промаза но явно е било достатъчно. Абе тези яйца няма ли да свършват вече...

# 305
Аз не съм кърмила изобщо, капка кърма не съм имала, а на ехографията се вижда, че каналите ми са останали отворени.
Моята киста се смали след мазане с Прогестогел. Беше 8 мм, стана 4.

# 306
  • Добрич
Знам Шарки, ще го коментирам с гинеколога, като реша да действаме, че при прегледа беше страшна обърквация и какафония в кабинета. Ех, как ми се искаше да не ми се налагат повече такива процедури... Tired
Хистероскопията не се поемаше от касата нали, колко струваше?

Вела, как си ти след абразиото?

Когато ми откриха полипа доста изчетох по темата, и информация и споделен опит. Няма гаранция, че полипът като се махне с хистероскопия, няма да се появи отново. Има и такива случаи.
Помня, че имаше клинична пътека и за хистероскопия, но явно докторите рядко я пишат. Предполагам, че е по-скъпа от абразиото.
Аз имах два цикъла след абразиото. Добре, че обилните кръвотечения и големите съсиреци бяха вечерта...
Днес бях на преглед по друг повод и докторът каза, че според него причина за полипа и миомните възелчета са хормонални нарушения. Препоръча ми чай от турта. А сестрата /съученичка ми е/ в разговор допълни  хомеопатичен препарат.  Решила съм да пробвам и чая и хомеопатията.

# 307
Момичета, снощи изпих 2 хапчета оргаментрил и тази сутрин 2 и кръвотечението чувствително намаля. Предполагам това е добър знак? Значи ли това, че кистите се повлияват от прогестерона?

# 308
На мен ми изписаха Оргаметрила за 3 мес., след първия месец, уж имало намаление с 5 мм., ама пак си беше там.

Вела, ако са ти казали за миомни възелчета/ и на мен ми казаха, че е на хорм.основа от ЕГН/,  почни да пиеш нещо в посока намаление, или поне задържане на тия гадини, от горчив опит ти казвам, че моите за 9 мес. станаха от 1 на 4, и на тях се дължат кръвоизливите. Убеждават за хормонална спирала Мирена, но заради проблема с гърдите, не се решавам. Лекарката ми каза, да не съм се услушвала, че след определен размер, матката се деформирала, и не е сигурно дали ще се задържи спиралата. Ако растат, а докато жената има цикъл, това е напълно вероятно, изходът съвсем не е лек.
 Пробвай каквото си решила, и успех!

# 309
  • София
Да, бе, да, моята матка беше с три големи миоми, диаметър 10 см (равна на тримесечна бременост) и пак изкарах 5 г. с Мирена. Аз не съм фен на спиралите поради друга причина: конецът е отворен канал да внасяне на инфекции в матката.

# 310
Може би зависи от разположението им. Моите само едната е към органите, другите са в стената на матката, може би това е имала предвид лекарката не зная. Аз изчетох цялата тема за тая спирала, на някои жени им е помогнала и са доволни, а други не я понасят, сами я свалят. На трети за жалост им пада още 1-я месец със съсиреците.
То и аз не съм фен, досега не съм си слагала, на кръстопът съм.

# 311
  • София
Имах 3, 3-4 сантиметрови, интрамурални, и една много голяма (8-10 см), между тръбите, от вътрешната страна на матката. Интрамуралните ги отстраниха оперативно, с коремна операция, вътрешната - с хистероскопия, преди 11 г. Не ми се появиха повече.

# 312
  • Добрич
Не искам Мирена. И обикновена спирала не искам. Мирена е хормонална, а предпочитам нехормонални методи. Освен това през целия си съзнателен живот съм с мигрена. Преди да забременея 9 месеца пих таблетки за профилактика на мигрената, защото таблетки за мигрена и бременност... На 10 месеца отбих дъщеря си, пак заради мигрената. В момента най-тежките ми пристъпи са около овулация и менструация. Накратко, определено не искам Мирена.

Според двамата гинеколози миомните възелчета са три и са пръснати. Дано чаят и хомеопатията дадат ефект.

Sharky*, късметлийка си!

# 313
Здравейте! И аз съм за тази тема, но досега само ви четях, без да се намесвам. На 46 съм и от няколко години цикълът ми стана изключително обилен, направо се побърквам 2-3 дни. Иначе е редовен все още. Този месец ми дойде на 12.11 и всичко си беше в реда на нещата. В края на миналата седмица обаче започнах да чувствам парене при уриниране, после и започна зацапване, което първоначално предположих, че идва от това парене. Ходих при ЛЛ, който ми изписа ципрофлоксацин и ме прати на ехограф със съмнения за песъчинки в бъбреците. Според него кървенето можело да е от това. Бях на ехограф, нямам песъчинки, но имам някакво удебеляване на левия бъбрек. Сега ме пращат на уролог. Да обаче в момента имам чувството че отново ми идва цикъла, просто кървенето стана по-обилно. Определено датата не съвпада, но се чудя дали не е М. И сега не зная къде да отида - на уролог или гинеколог първо. Досега не съм ходила на уролог и не ми е ясно в това състояние дали ще може да ме прегледа. Чудя се какво да правя и май пак ще ходя при ЛЛ. Като човек, който си вижда ЛЛ предимно в Джъмбо, а не в лекарския кабинет, направо съм притеснена и ужасена. Зная, че всичко е строго индивидуално, но ми се иска да получа някакъв съвет. Не ми е ясно и дали сега да отида на гинеколог или да изчакам да ми свърши. Съжалявам за дългия пост, но наистина съм притеснена.

# 314
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Уролога най-вероятно ще иска изследване на урина. Бих те посъветвала да изчакаш няколко дни да спре и тогава на гинеколог, после и на уролог. А парене при уриниране и аз съм имала в следствие на отделяне на песъчинки.

Общи условия

Активация на акаунт