Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 169
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм с нови екстри. Като изключим редовната от няколко години насам- обилен цикъл.
От няколко месеца наблюдавам мигренозни пристъпи по време на овулация. Няколко дни. Главоболие, гадене, замайване, нетърпимост към светлина и звук. Душене, нервност. Плюс дърпането в корема, но то не е нова екстра.
И след като свърши овулацията всичко спира. Все едно някой ме е душил през цялото време и изведнъж ме пуска. Преди да започне цикъла пак имам ден-два главоболие. Назад в годините не го е имало.
Понякога имам проблясъци, като скъсен и по-малко обилен цикъл. Още не мога да направя връзката дали е свързано с липсата понякога на  овулация или пък когато я има. Обърквам се, защото естествено забравям. И на мен ми се губят думи, понякога цели разговори. Rolling Eyes

# 556
В последната година ми се случва няколко силно да пъти да ми се гади и да повръщам. Първият път реших, че е вирус, следващият път беше придружено с главоболие, а вчера станах рязко и тръгнах на зиг заг, стаята започна да ми се мести леко, почна и гаденето, а днес ми дойде. Замислих се за отоневролог, но взех да се чудя, дали няма връзка с цикъла, предишният път беше на 4 ден от него.

О да, свързано е с хормоните , аз съм така като пия хормони или съм преди цикъл и в овулация. Съчетано е и с мигрени, но повръщането от мигрена е съвсем друга работа. Аз поне усещам разликата.

Говорете ми за мигрена, говорете ми, наследствена имам  и я имам от ученичка. Като по малка в по- лека форма със епизодични следобедни главоболия. първия адски пристъп на 18 получих.

Сутрешното гадене е свързано с проблеми със стомаха - нервен стомах, рефлукс,хроничен гастрит.

# 557
И аз забравям думи като говоря, или изплясквам други съвсем не на място. И чести мигренозни пристъпи, а уж бяха намалели.

# 558
Е то кой лекар ще те посъветва да пиеш добавка или да е наясно с тях? До сега не съм срещала такъв. Всеки си измива ръцете и да се оправяме. На самите добавки пише да се консултираме с лекар, лекаря казва каквото са писали на опаковката това е. И аз от denis съм си записала на 2-3 месеца, 2 седмици почивка. Така и правя. Но това е за профилактични случаи. За терапевтични не знам дали важи.

# 559
  • София
И аз съм с мигрена от ученичка. Не ме боля главата само по време на бременностите. Simple Smile  Сега от около 4-5 г. почти нямам пристъпи и ако имам не са силни, т.е. със сигурност са хормонални, но с промените преди менопаузата за щастие изглежда, че при мен изчезват.

# 560
И аз съм с мигрена от ученичка. Не ме боля главата само по време на бременностите. Simple Smile  Сега от около 4-5 г. почти нямам пристъпи и ако имам не са силни, т.е. със сигурност са хормонални, но с промените преди менопаузата за щастие изглежда, че при мен изчезват.

Това би означавало само едно, че си в перфектната ситуация да знаеш какво  я предизвиква и да я контролираш. В случая е главоболие е хормонална основа. КазвАт че с менопаузата някои от мигрените намаляват. Късметлийка си. Моите с годините се влошават и менопаузата хич не подобрява положението.

# 561
Здравейте, и аз съм във вашата групичка.Че съм в предменопауза или менопауза,изглежда е така.Допринесе и един емоционален срив,който според мен се засили точно от възрастта ,на 44г. съм.Изпадам в депресии,осъзнавам го,но посоянно  ми се плаче.15 дни пия Рестарта  https://apteka.framar.bg/30040589/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BA%D1%81,уж се подобри малко,но..пак само ми се плаче.Изследвала съм хормоните за щитовидната железа,няма ми нищо,в октомври ми дойде през 12 дни три пъти, и в декемри през 17-18 дни,ходих на гинеколог няма кисти,но с тези депресии не знам как да се справя..какво да пия още,от 5 дни започнах и магнезии..

# 562
  • София

Това би означавало само едно, че си в перфектната ситуация да знаеш какво  я предизвиква и да я контролираш. В случая е главоболие е хормонална основа. КазвАт че с менопаузата някои от мигрените намаляват. Късметлийка си. Моите с годините се влошават и менопаузата хич не подобрява положението.

Да, да... точно това си мислех и аз. Че е на хормонална основа разбрах когато забременях първия път Simple Smile, втория път си го потвърдих. После в годините и промените точно на хормоните взе да намалява... и аз съм много доволна. В моето семейство е наследствена тази мигрена. Ще видим все пак като си навляза в паузата какво ще се случи...

# 563
Преди 28декември, когато започнах втория си опит ин витро, главоболието и болките ниско в корема- в областта на матката бяха чести мои спътници близо половин година. Като добавим и това, че съм с Хашимото и умората е почти постоянен симптом при мен, направо на моменти ревях и чаках да дойде 28 за да започна хормоните, които съпътстват ин витро процедурите. Вече месец пия по схема Естрофем с Утрогестан вагинално и пак си се върна всичко на място. Знам за всички странични ефекти на хормоните, но аз ще ги ползвам докато съм в процедура. Чудя се после..после какво ще правя..А от лятото бях почнала Вечерната иглика, която пия и до днес, не усетих никакъв ефект върху симтомите на пременопаузата.  Бях питала веднъж др Богословова, при която ходих на гинекол.преглед, тя ми отговори, че щом не вреди, значи не пречи. Ще видим ако след ин витрото започнат с нова сила тия главоболия..може би ще пробвам Див ям..Направо ме плаши главоболието. Колкото и странно да звучи, вечер удрях по едно коктейлче водка с кола и един аналгин и ми минаваше. Ама сега няма да ставам алкохоличка😁Да се посмеем малко

# 564
  • София
Момичета, моята АГ ми каза да взимам Вечерна иглика. Не ми го написа на рецепта,  но каза Прим Оил. Вероятно става дума за най-разпространения от 500 мг. Каза 2х2 капсули да пия. С идеята да ми подпомогне функцията на яйчниците и да регулира разните там вегетативни симптоми, които при мен не бих казала, че са кой знае какви. Въпросът ми е колко време мога пия като продължителност? Миналият цикъл ми закъсня с 10 дни, сега ми дойде навреме, ама около овулацията имах еднократно прицапване. Сега видя тя функционална киста, явно затова е закъснял. Каза, че ще изчезне. Иначе нищо друго ми няма, не е обилен, дори от 2-3 г. вече намаля като обилност. Четох, че вечерната иглика регулира нивата на инсулина също, защото имам известни проблеми и там. Дали може да се пие по-продължително или трябва да се правят почивки?

# 565
  • Добрич
Вечерна иглика съм пила преди и мисля, че на два месеца беше добре да се прави почивка от поне две седмици. Пиех по-големи капсули,  купени от iHerb.

# 566
  • София
Вечерна иглика съм пила преди и мисля, че на два месеца беше добре да се прави почивка от поне две седмици. Пиех по-големи капсули,  купени от iHerb.
Благодаря! Аз намерих на една от канадските фирми. От нея си купувам Б12. Обаче взех 1000 мг. Така и така ще пия, поне да не са по 2 таблети, че много станаха нещата за пиене.Wink

# 567
Здравейте!
Пак съм аз.
Този цикъл ще ме побърка. Няколко месеца е 4-5 дни, с няколко дни отичане.
После се зареждат или много обилни с рязко спиране, защото то всичко се изтекло, или средно продължително с дълго отичане. Понякога и до 16и ден. След един такъв прегледа си показа/ че няма други образувания/ само миомата, която се знае и без това. Доктора коментира, че при миоми има по продължително кървене или отичане, защото тя не можела да се контрахира.
Сега съм на кратък -5 дни, с някакво отичане /12и ден е/.
Скоро ще меря пак хормони. И ендокринолог. Защото гинеколога не открива нищо, освен известната ни миома. Но ако е от нея, защо циклите ще са ми различни всеки месец. или ще се зареждат едни същи няколко месеца подред. Няма ли нейното влияние да е едно и също всеки път. Започвам да си мисля, че е от хормоналните нива, които се влияят и от атмосферно налягане, температура, климата изобщо. Стрес.
Освен това нови екстри, които пропуснах да споделя предния път: преди цикъл силно звънене в ушите, като онези машинки за гонене на гризачи. После отшумява, покрай овулацията пак "запяват". Понякога е много дразнещо. Кафе да пия- в цикъл абсурд! Увеличава теча, но и без това не съм голям любител на кафето. Разтреперва ме. Завишен пролактин си имам от млада. С алкохола също се скарахме- половин чаша вино ме скапва. На другия ден съм много зле. А ако е някакъв вид концентрат започват стомашни проблеми. Остана ми само пушенето. Сори, крила не искам да ми никнат. Преди преди овулация нямах подуване в коремната област, сега и това си имам. Дори без да съм закусвала.
Та, сега пак съм у филма.

# 568
Ивета, и аз съм в подобна ситуация.
Миомата как е диагностицирана, с обикновен или вагинален ехограф? Вторият в такива случаи е по-добър, и се вижда всичко. Дано е само една, зависи и вида й. Субсерозните не влияят така на кръвотечението, както интрамуралните и субмукозните.
При мен бе само една мъничка, и за 9 мес. - хоп още 3. Предполага се, че от тях са ми проблемите.
Миомите се появяват от хорм. дисбаланс и стрес.

# 569
Аз и без да съм в предмено имах по седмица цикъл като първите 3-4 дена бях като заколена. При мен екстрата в предмено беше че цикъла стана на 22-23 ддена.

Общи условия

Активация на акаунт