Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 159
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Ивета, и аз съм в подобна ситуация.
Миомата как е диагностицирана, с обикновен или вагинален ехограф? Вторият в такива случаи е по-добър, и се вижда всичко. Дано е само една, зависи и вида й. Субсерозните не влияят така на кръвотечението, както интрамуралните и субмукозните.
При мен бе само една мъничка, и за 9 мес. - хоп още 3. Предполага се, че от тях са ми проблемите.
Миомите се появяват от хорм. дисбаланс и стрес.

Не съм наясно от кой вид е. Една е. Бяха две. Но от билките, които пих едната изчезна, а тази, която остана намаля. Но шантавия цикъл си продължава в същия дух.
Диагностицирана е с вагинален ехограф.

# 571
Аз съм на тази фаза - един ден цапа кафяво, супер болезнено, втория ден се лее с екстра съсиреци... и така 3дни и изведнъж - край! И това на всеки 22-24 дни. Миоми си имам, открити преди 10год през бременността, промяна в тях няма. Но в последната година и половина промяна в цикъла има!

# 572

Не съм наясно от кой вид е. Една е. Бяха две. Но от билките, които пих едната изчезна, а тази, която остана намаля. Но шантавия цикъл си продължава в същия дух.
Какви билки пиеш? Аз пия билки за миома 1 и 2 част от билк. аптека на ул. Поп Богомил София . Сега съм в почивка от тях.

peneva, смяташ, че миомите нямат връзка с цикъла ли?
При мен картинката се влоши именно с тяхната поява.

# 573
  • Добрич
И миомите и цикълът са хормонално зависими, затова са реагирали едновременно при промените.

# 574
Какви билки пиеш? Аз пия билки за миома 1 и 2 част от билк. аптека на ул. Поп Богомил София . Сега съм в почивка от тях.
Билкова комбинация за чай /но не от готови пакети/ и тинктури. От тинктурите забелязах, че лигавицата, която се лющи по време на цикъла/т.нар. съсиреци/ стават по-малки, но пък ми скъсява дните между два цикъла./ котешка стъпка, бял равнец, турта, невен/

# 575
При мен нямат връзка. През бременността попораснаха, после се свиха и от 8години са си все същата бройка, все на същите места... Промяната в цикъла ми е отпреди година и половина, в миомите промяна няма. Hands V
Промяната е начална хипофункция на ЩЖ, новодиагнодтицирано Хашимото. Без лечение, хормоните (уж) са с добри стойности...

# 576
И миомите и цикълът са хормонално зависими, затова са реагирали едновременно при промените.

Най-вероятно високи естрогени и нисък прогестерон.

-------------

Момичета, които имате проблеми с м. възли, разумно ли е според вас да се отстрани само 1 или 2 възела според положението им, а друг/ите/ да се оставят, ако е по-трудно или невъзможно?
Едва ли е решение, тк. като има техен"зародиш", т.е. не са изчистени всички, пак могат да се увеличат.
Не зная...

# 577
Аз съм на тази фаза - един ден цапа кафяво, супер болезнено, втория ден се лее с екстра съсиреци... и така 3дни и изведнъж - край! И това на всеки 22-24 дни. Миоми си имам, открити преди 10год през бременността, промяна в тях няма. Но в последната година и половина промяна в цикъла има!
Аз бях на тази фаза от 2 години до сега. Нямам миоми. А пиша в минало време, защото последния е много странен и за първи път ми се случва - кафяво цапа, по превръзката почти нищо и така вече 5 дни, болки никакви за разлика от последния път, когато кръста и корема така ме боляха, че не можех да се наведа, а наведа ли се - не мога да се изправя, бях като робот.

# 578
  • густо майна Филибето
Сполетя ме и мен, два пъти с много обилен цикъл. Втория път четири дни се налагаше да се сменям на по-малко от час. Беше започнало да ми се вие свят. Пих овчарска торбичка, купих си таблетки Витекс и масло от вечерна иглика, но ми се стори, че от Витекса се засилва, и си карах на овчарска торбичка, докато спре. Сега пия таблетките.
 Някой пил ли е билки и какви?

# 579
Може би е добре да идеш на лекар  Peace

# 580
  • Кърджали
На 35 години съм и ми закъснява цикъла, не съм бременна 100%. За сега ми закъснява с 7 дена. В понеделник ще запазвам час при гинеколожката. С наднормено тегло съм, мисля че имам висок тестостерон тъй като имам повече окосмяване по брадичката и на други места. От няколко дни ми е лошо не мога да спя, като лежа в леглото и ми се завива свят , гади ми се, боли ме корема. Ужасно е. Досега съм била с точен цикъл.

# 581
Посети и ендокринолог

# 582
  • густо майна Филибето
Може би е добре да идеш на лекар  Peace
Това няма нужда някой да ми го казва, все пак не съм на 20г. Зададох въпрос, очаквам отговор на него.

# 583
  • София
На 35 години съм и ми закъснява цикъла, не съм бременна 100%. За сега ми закъснява с 7 дена. В понеделник ще запазвам час при гинеколожката. С наднормено тегло съм, мисля че имам висок тестостерон тъй като имам повече окосмяване по брадичката и на други места. От няколко дни ми е лошо не мога да спя, като лежа в леглото и ми се завива свят , гади ми се, боли ме корема. Ужасно е. Досега съм била с точен цикъл.
По описаните симптоми прилича на Инсулинова Ресистентност, затова ти препоръчаха ендокринолог. Аз, която не съм лекар, мога да ти "изпиша" изследвания, с които да отидеш на лекар, но не мога да ти изпиша лекарства.

# 584
Може би е добре да идеш на лекар  Peace
Това няма нужда някой да ми го казва, все пак не съм на 20г. Зададох въпрос, очаквам отговор на него.
Всякакви хора има, написах го с най-добри намерения.
Ами, аз лично, след грубият ви отговор, не бих писала.

Общи условия

Активация на акаунт