Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
Какви са основните фази на менопаузата?
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
-
Какви са основните фази на менопаузата?
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
Най-честите симптоми на менопаузата включват горещи вълни, нощно изпотяване, безсъние, тревожност, раздразнителност, понижено самочувствие, намалено либидо , атрофични промени в кожата и лигавиците и пикочно-половата система. Освен това могат да се появят менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания.
-
Какви са препоръчителните методи за справяне със симптомите на менопаузата?
-
Какви са причините за забравянето на думи и какви са възможните решения?
Благодаря за отговорите. Щитовидната следя, всичко е в норма. Ендокриноложката спомена нещо за недостатъчност на втората фаза. Май прогестерона си прави шегички. Един път АГ ми е изпивсала примолут нор, ама сега каза, че щяла да изчезне. Аз съм готова да приема тази част от живота напълно спокойна стига да знам кое е нормално и кое не е. Все ще се изтърпи.
Никой не знаел какви биха могли да бъдат стойностите, понеже хормоните варирали постоянно. Та отидох на частно. Имам някакви резултати (на LH, FSH Estradiol), но не знам как да ги разчета. Иначе ми писали в норма. Но нито възрастта са ми и отбелязали някъде, нито в кой ден от цикъла. Абе отбиха си номера и на частно като ходих.