Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 268
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
В предните две фирми трудовата медицина беше много сериозна. Винаги е имало АГ и безплатна цитонамазка. От последната пък за пръв път имаше и мамолог с ехография. Пълни кръвни изследвания също.

# 346
  • София
Да, има явно промени, но е непрофесионално отношението и нехуманно от въпросния лекар на лекувана от онкологично заболяване с хормонозависим характер (и съсипан имунитет за жалост) да й твърдиш, че вече няма нужда от цитонамазка....И коментар - ми щом искате....и ще си платите...Доколкото знам от нея, тя е длъжна изобщо да прави профилактика срещу рак и на други места - сцинтиграфия, разни скенери и прочие прави, които са с направление.
Тази година на мен ми направиха за първи път от трудовата медицина в работата (нечувано до момента) профилактичен гинекологичен преглед в Майчин дом с цитонамазка и нищо не платих. Минах там и ехограф на гърдата. На това работно място съм от 4.5 години.

Не само непрофесионално, ами отвратително!
В нашата фирма всяка година имаше задължителни прегледи (АГ, мамолог, вътрешен (кардиограма), ехография на коремни органи, ПКК, урина, невролог, очен.. май не пропускам нищо), но после започнаха да ги правят всяка година за рисковите групи и през година за останалите. Но пък имаме пълно обслужване в клиниката и аз лично се възползвам от всичко Simple Smile Т.е. сама си правя профилактиките.

# 347
  • София
Точно преди една година, отидох на АГ с направление за профилактичен преглед. На вратата имаше голяма табела, че талоните за цитонамазка са свършили. Приех, че ще си я платя. Но като влязох в кабинета лекарката ме зарадва с новината, че са и се обадили от регистратурата и имало вече талони. Не ми е ясно така като домати ли ги докарват, но жената ми направи цитонамазката по ЗК и ми даде талон за профилактичен преглед при мамолог и мамография.

# 348
Абе лъжат....Свеки чула за някакви безплатни противогрипни ваксини за пенсионери, но само туб диспансерите ги слагали. Отишла и докато чака, човек пред нея излиза с поставена ваксина. Влиза тя, казали ѝ тъкмо свършили. Отпред я среща позната и се раздумали, и в това време от кабинета влиза и излиза друг с ваксина. Тя го питала. Не мога да си обесня каква е целта на това криене и лъгане. Че и тия цитонамазки може да е така.

# 349
Точно преди една година, отидох на АГ с направление за профилактичен преглед. На вратата имаше голяма табела, че талоните за цитонамазка са свършили. Приех, че ще си я платя. Но като влязох в кабинета лекарката ме зарадва с новината, че са и се обадили от регистратурата и имало вече талони. Не ми е ясно така като домати ли ги докарват, но жената ми направи цитонамазката по ЗК и ми даде талон за профилактичен преглед при мамолог и мамография.

А кой ти даде такова направление?
Доколкото знам, все с оплаквания трябва да си.
Аз ходя с карта от ДЗО, но така чувам, че ЛЛ без оплаквания не давали направления за АГ.

# 350
  • София
ЛЛ ми даде направление и за АГ, и за гастро и за ендокринолог искаше, ама аз отказах Wink За последните две си имам оплаквания. За АГ казах, че си  ми трябва годишен профилактичен преглед. Какви кодове е писала в самото талонче не знам. Може да си е измислила някакъв проблем. Аналогично се наложи да направя и профилактична колоноскопия заради наследствен фактор и в талона написаха, че ми я правят заради оплаквания каквито аз реално нямах.

# 351
Това как става, така и не мога да си обясня. Някъде дават направления с измислени оплаквания, другаде с реални оплаквания не можеш да се вредиш за направление...

# 352
Това как става, така и не мога да си обясня. Някъде дават направления с измислени оплаквания, другаде с реални оплаквания не можеш да се вредиш за направление...
Моята лекарка никога не ми отказва направления, ако в момента няма
просто ми казва да дойда началото следващия период.

# 353
Тъпо е, че непрекъснато се тръби за профилактика и колко опасно е ако пропуснем годишната цитонамазка, а ЛЛ няма отделни направления за всички жени в листата си за профилактичен гинекологичен преглед с цитонамазка.  Twisted Evil
Моята ЛЛ ми дава направление, но пише, че имам оплаквания, свързани с предменопаузата.
Според мен може да се измисли нещо, всяка жена , без да се реди при ЛЛ за направление да ходи на профилактичен преглед при гинеколог веднъж годишно. Ех, мечти, мечти..

# 354
  • София
Преди години така беше за профилактичен мамологичен преглед в София. Всеки можеше да отиде веднъж годишно в столичния онко диспансер, без направление, само с лична карта. Но прегледа беше само ръчно и доста ме навикаха последния път, че не съм отишла около 10-тия ден от цикъла. Та от тогава не съм ходила и не знам съществува ли още тази практика.

# 355
Ей това навикване няма оправия с него. Как си позволяват така да се държат, на "ти" се говори масово от доктор към пациент....Непонятно ми е това отношение на бг докторите. Лятото като си бяхме в БГ, ходих на мамолог. Тая жена до последно не разбрах защо ми се кара, такъв един назидателен тон...

# 356
  • Miami
vici75, ти от кой град си? Нещо ми се върти, че си от Русе. За мамолога в Русе, д-р Александрова и аз мога да кажа същото. Аз живея в САЩ и си плащам всичко при нея, тя се опитва да бъде мила, но секи път с  назидателен тон, все ми се скарва за нещо, като ученичка се чувствам, когато ходя там.

# 357
Септември ходих на профилактичен преглед при АГ. Пусна ми и цитонамазка. Не съм плащала нищо.

# 358
  • София
Да ми препоръчате мамолог от София?
Ще започвам Хзт, на 47 съм. Изписаха ми Климен, три месеца пия, три почивам.
Още имам някакъв цикъл, но майка разви много рано деменция /68/ и след, като помислих, реших че ще рискувам.
Чудя се дали има връзка отслабването на функцията на яйчниците със увеличено тсх, моето е 3,90 но не пия тироксин. Също имам дефицит на магнезий, цинк, в12, и Вит. Д. Нямам обяснение защо.

# 359
По скоро проблема със жлезата се отразява на яйчниците и на целият организъм. Жлезата се мъчи, от там и тялото, и дефицитите и тн.
Пусни си Тат и Мат, да са се види дали не е Хашимото.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 14:15 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт