Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 137
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Какви ви помага за досадните нощни изпотявания преди цикъл?
Купих си див ям, дали помага за това?

# 601
Нищо не ми помага. Няколко чифта сухи дрехи ди кревата Simple Smile

# 602
  • София
Хаха, същата работа съм, ужас:))

Имам и още един въпрос. Гинеколог ми изписа Логест за 3 месеца заради киста на яйчника. Аз съм обаче на 40. И се притеснявам да ги пия, а гинеколог и ендокринолог ми казаха, че е ок.
Някой пил ли е противозачатъчни толкова късно?

# 603
Аз пих Оргаметрил за 3 мес. по същата причина, на кистата на яйчника помогна, но обърка кистите на гърдите.
АГ казва, че не е от него, рентгеноложката обратното...

# 604
  • София
Нищо не ми помага. Няколко чифта сухи дрехи ди кревата Simple Smile
Аз пък направо свалям горнището на пижамата и в остатъка от нощта се забърсвам с него, че да не се налага да пера и чаршафи на сутринта Grinning Добре е, че все още е само 2-3 дни преди цикъл.

# 605
  • В полите на Пирин планина
Аз принципно бързи въглехидрати не ям, на НВ-ВМХ съм вече пета година. Но усещам, че започвам да трупам около корема. Явно трябва да преразгледам количествата, макар че не мисля, че ям много.
Леми, забелязваш ли дали определени храни предизвикват подуване на стомаха?
Два дни правих нещо като фаст / само на яйца и мазнини/. Възползвах се от това, че ММ беше на работа. Сега коремът ми е прибран и ми е много леко, но започнах да куткудякам от тези яйца. Simple Smile
Принципно цикълът ми е редовен, но доста оскъден и кратък.

# 606
Лейди, аз от 2012 се занимавам с режима, и до скоро всичко беше точно. Обаче, от както ми започнаха промените в цикъла, нищо от това което зная, и ми е действало до сега, не ми помага. Нито фаст, нито ниски въглехидрати, нито по-високи...нищо.
Единствено забелязвам, че след като ми дойде цикъла, малко поизточа водата, поспадна и след това пак започвам да задържам.
За храни, от тези които ям, не съм забелязала някоя специално да ми действа по този начин. Иначе, нито глутен ям, нито сладко, нито тестено, картофи, спрях и виното даже, и не и не....

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 09:57 от Lemy

# 607
Аз нямам някакви симптоми, освен известна нервност преди цикъл, но забелязвам това натрупване, а не съм променяла храненето си, даже от януари го орязах съвсем. Намалих млечни, плодове ям рядко, защото те ме подуват обикновено, но ефект няма.
Взех да правя пак йога, да видим дали тя ще пораздвижи нещата. Явно седенето на комп-а не изразходва изядените калории. Wink

# 608
Лейди, не е от това, а и не може да орязваш до безкрай, че в един момент става много кофти положението, минала съм и през това. За мен всичко идва от пременопаузата.
Замислям се и аз за Муун райз, или някой друг крем от този тип, от Iherb.

# 609
  • София-Младост
Според мен задължигелно трябва някакъв спорт да се включи.
Аз свалих 2 кг от нищо, когато спрях м.11 примолут-нор, обаче сега си ги върнах, че и +1. И то все там, където и при вас, паласки и корем.
Чакам да изпролетее и да излязат салатите, до лятото надявам се леко да се оформя към по-плоски обиколки.

# 610
Аз последно като опитвах да отслабна с физическо натоварване 3 пъти седмично тичах за кардио по 4 км плюс упражнения. По принцип ям по веднъж на ден, не свалих повече от вода от себе си. И се отказах. Е въобще да спра да ям  ли за да отслабна Примирих се с тези плюс 4-5 кг. Добре че на мъжо ми мехаресва и леко заоблена.

# 611
От кардии много не се отслабва,по скоро упражнения с собствена тежест и някоя друга в топълнение,за да се натоварват определените зони,така те загряват и започва горене на мазнини,това е мое мнение от всичко прочетено за тренировки. Вм-Нвх и аз съм на него,за една година отслабнах с 8кг,без спорт,но когато цикъла зацикли,всичко отиде по дяволите. Имам усещане ,че пълнея от въздуха!

# 612
Работата е там, че аз не съм слаба и ако кача 5-6 кила пък отивам към дебела. И става така, че бюста и корема се превръщат в едно цяло, защото никога не съм имала изразена талия. А съм и нисичка ...
ММ нищо не казва, ама смее ли?! Simple Smile

# 613
Аз съм (бях) слаба. Сега съм нормална към окръглвна. Оперирана съм от херния та никакви силови неща и повече от 2-3кг заради другата херния не правя. Принципно проблемът ми е че съм човек занимавал се до 30г, активно със спорт, танци. След това люботелскста, тялото ми е свикнало че отслабва само с физическо натоварванеи глад. .

# 614
Работата е там, че аз не съм слаба и ако кача 5-6 кила пък отивам към дебела. И става така, че бюста и корема се превръщат в едно цяло, защото никога не съм имала изразена талия. А съм и нисичка ...
ММ нищо не казва, ама смее ли?! Simple Smile
И аз не съм слаба сега,163/79к,а бях паднала до 71,чувствах се добре. Цял живот,въпреки че имам четири деца съм била не повече от 60,а сега е ад,ММ и той не казва нищо,но е с 5г по малък от мен и започвам малко да се плаша,че може и да ми избяга Grinning

Общи условия

Активация на акаунт