Перилни препарати и омекотители – 55

• 67 780
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Тоест в препарата за спортни не би трябвало да има такива емулсии и мазнини...които да запушват дупчиците.

Аз откакто миналата година видях какво представлява ски панталона на детето, след като го съдра на един корен, да ти кажа честно...то с вата вътре, обикновена вата...ваправо ме напуши смях. Я ги има тия пори, я ги няма....

# 586
  • София
teta75, то има и различни водове мембрани де. Аз всеки път гледам якетата от Лидъл, но въобще не ми приличат на това, което имам на The North Face. На последното много му треперя и го поддържам добре и в замяна ми служи вярно вече няколко зими. А лидълски една приятелка сменя на всеки 2 сезона, че вече започват да запаряват и в същото време да пропускат вода.

# 587
Наясно съм. Навремето карахме маунтин байк с ММ и имахме мембранни дрехи всякакви. Но вече не, за това не се и втелявам.

За дете подрастващо и за 1000 лв ски яке да му вземеш, все ще го смениш след две години, както и лидълското. Така че....

# 588
  • В полите на Витоша :)
Благодаря ви, значи и аз ще си спестя покупката на спортния Simple Smile Ще си позлвам онзи на ДенкМит, че и без това не мога да го изхабя само за вълнени и деликатни.

# 589
Ама как така шест капачки ще изсипвате на пране? Колкото и малки да са, това е страшно много омекотител. Аз даже не слагам цяла капачка ако не е пълна пералнята.

# 590
Човекът е купил малката Семана от 250 мл, на която капачицата е миниатюрна.

# 591
Не мога да  разбера, честно, говорим за омекотител, не ароматизатор. Та толкова ли нямаме парфюми, дезодоранти, ароматни масла...
Кога ли ще им светне на големите производители, че в бавноразвиващите ни страни искаме да миришем на ..."ароматизатори", такава широка ниша, такъв необятен пазар..... Вместо да се мъчат да омекотяват прането, само да го "ароматизират"...

# 592
Аз не ползвам омекотител. Искам да фалират производителите му...за това !
Няма нужда просто...прахът си мирише достатъчно. А и добре изпрана дреха мирише на чисто...няма нужда от друг аромат.
Фъс фъс зад ушото малко парфюм и съм ок.

# 593
ismailyk много отдавна е демоде препаратите да миришат. Важното е омекотяването, а не ароматизирането. За да се спести време и енергия от гладене и да се съхранят тъканите, да не се електризират също. Още не съм попадала на неароматизиран омекотител в БГ, явно и за това тук сме назад с десетина години + както и във всяко друго нещо.
Какво смело обобщение.
Не става въпрос за демоде или изостаналост, а за предпочитания, навици и донякъде традиции в различните държави и географски пояси. Хората в южните държави с повече слънцегреене харесват по-силни аромати, в арабския свят наблягат на по-тежките и сладникавите, в западна и северна Европа и северна Америка предпочитам слаби до съвсем липсващи аромати (една от причините е, че по-често страдат от алергии). В Турция много харесват миризмата на роза, в Русия - на момина сълза, арабите - на мускус, сандалово дърво, ванилия, жасмин, роза и различни естествени благоуханни масла.

# 594
ismailyk много отдавна е демоде препаратите да миришат. Важното е омекотяването, а не ароматизирането. За да се спести време и енергия от гладене и да се съхранят тъканите, да не се електризират също. Още не съм попадала на неароматизиран омекотител в БГ, явно и за това тук сме назад с десетина години + както и във всяко друго нещо.
Какво смело обобщение.
Не става въпрос за демоде или изостаналост, а за предпочитания, навици и донякъде традиции в различните държави и географски пояси. Хората в южните държави с повече слънцегреене харесват по-силни аромати, в арабския свят наблягат на по-тежките и сладникавите, в западна и северна Европа и северна Америка предпочитам слаби до съвсем липсващи аромати (една от причините е, че по-често страдат от алергии). В Турция много харесват миризмата на роза, в Русия - на момина сълза, арабите - на мускус, сандалово дърво, ванилия, жасмин, роза и различни естествени благоуханни масла.

напълно съм съгласен с мнението на Just user,  много правилно го каза и е точно така 👍 и аз същото се опитах да обясня.

# 595
Какво пречи тези гореспоменати аромати да се влагат в парфюмите ?

# 596
Влагат се, разбира се, но потребителите в някои държави предпочитат в перилните и почистващите препарати да бъдат в по-високи концентрации и да миришат по-силно, а в други държави - точно обратното. Производителите правят анкети и проучвания в конкретни държави (ако са голям пазар) или регион и произвеждат това, което харесват купувачите. По тази причина например Хенкел продава в Турция Персил с миризма на роза и тоалетни блокчета и почистващи препарати с миризма на момина сълза в Русия (или поне продаваше, сега не знам как е).

# 597
В Лили Ариел 20 пранета на 6.99 лв.

# 598
В Кауфланд Ариел за 40 пранета е 13лв.
Какво смело обобщение.
Точно това казвам и аз - хората в изостаналите страни предпочитат дори перилните препарати да миришат. Типичен пример е потресаващата реклама на миризмите на Савекс съчетани с възможно най-ниското качество на БГ пазар.
Казваш, че " в западна и северна Европа и северна Америка предпочитат слаби до съвсем липсващи аромати (една от причините е, че по-често страдат от алергии). " Не съм сигурна, че хората в развитите страни страдат повече от алергии, по-скоро по-възможно ми се струва точно обратното твърдение. Там има повече контрол върху стоките, повече информация за суровините влагани в тях и като цяло се предполага, че хората са по-грамотни. Съответно повече се предпазват, диагностицират и лекуват от алергии, за разлика от ситуацията при нас. Предполагам, че у нас една огромна част от хората въобще не знаят, че са алергични.
Скрит текст:
Аз самата имах такъв проблем, след изпити големи количества и различни видове лекарства в продължение на много месеци се оказа, че проблемът е алергия.
Ароматизирането на препаратите има и естетична страна, като се има предвид комбинация от няколко различни миризми - парфюм, козметика за лице, тяло, коса, + "омекотител=ароматизатор" и т.н., но това естествено е субективно и всеки си има право да си мирише на каквото си му харесва.

# 599
В ЛИДЛ не открих дезинфектанта за пране,явно не е в постоянно предлаганите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт