Перилни препарати и омекотители – 55

• 67 785
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
А може ли снимка на дезинфектанта за пране на ЛИДЛ,утре да не се въртя като луда и да търся.
И също така-в постоянния асортимент ли е,или е някаква промоция?

# 571
Гес май пусна снимка скоро...

# 572
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Формил Спорт за какви други дрехи може да се използва? Чудя се дали да го взимам, имайки предвид, че само детето има такива дрехи и тази година за втори път ще ходи на ски училище, няма всеки уикенд да имам ски дрехи за пране.
От друга страна, те могат ли да се перат с течния на ДМ за вълнени и деликатни тъкани (розовия)?

# 573
То и ние имаме само два ски панталона.
Не може дрехи с мембрани да се перат с препарат за вълна и обратното не моге също. Питах и аз преди време и нова беше отговорът, ако помня правилно...

# 574
  • София
Здравейте, да се включа и аз в темата Heart
Да знаете някъде из София да продават този турския омекотител Yumos?
Много е траен и мирише разкошно!

# 575
Мисля че почти навсякъде го има юмош, той стана вече доста известен в бг. Аз го купувам от пазара в провинцията за 10 лв 1,5 л. Наистина е много траен и хубав, и на спрея е добър. Юмош и перос са ми любимите, винаги си купувам по пет тънички от тях да си имам резерва. Първоначално не вярвах че е толкова траен колкото описват, но като го пробвах наистина е уникално добър. В един турски сайт прочетох че този от 1,5 л. Е концентрат, и се равнява на 6 л. А от Семана не съм доволен остава ми петна по бельото и лептят целите. Прах ги още веднъж с друг омекотител, но петната и лептенето не се премахнаха. И то големи петна и отпред и отзад

# 576
А от Семана не съм доволен остава ми петна по бельото и лептят целите. Прах ги още веднъж с друг омекотител, но петната и лептенето не се премахнаха. И то големи петна и отпред и отзад
Е, как няма да лепнат, като изсипвате по половин опаковка омекотител?!
Отдавна не съм ползвала Семана, не знам дали причината е в омекотителя, но ми се струва по-вероятно да е във Вас.
"...Но може би сипвам малко тъй като капачката на semana e малка, той е от този 250 мл. За 1,30 лв. Вие по колко сипвате от него? Аз сложих шест капачици...." - това го писахте Вие, скоро.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 16:35 от rovaru

# 577
  • Пловдив
Yumoş има в много сайтове за он лайн пазаруване на цена 7,50-8,00лв.

# 578
  • София
А случвало ли ви се е, като перете с прах за пране, да мирише на белина и химия повече отколкото на хубаво?
Напоследък мирише понякога така прането като го пера с прах.
Като добавя омекотител няма и следа от миризмата.

# 579
Здравейте!
Формил Спорт за какви други дрехи може да се използва? Чудя се дали да го взимам, имайки предвид, че само детето има такива дрехи и тази година за втори път ще ходи на ски училище, няма всеки уикенд да имам ски дрехи за пране.
От друга страна, те могат ли да се перат с течния на ДМ за вълнени и деликатни тъкани (розовия)?
С препарат за вълна можеш да переш абсолютно всичко, вкл. и функционален текстил.
С Формил Спорт можеш да переш всичко, което поискаш, без вълна и коприна.

# 580
Добре, че сутринта забравих да взема формил спорт в такъв случай. Явно грешно съм запомнила....хм.

# 581
А случвало ли ви се е, като перете с прах за пране, да мирише на белина и химия повече отколкото на хубаво?
Напоследък мирише понякога така прането като го пера с прах.
Като добавя омекотител няма и следа от миризмата.
Случва ми се, на мен тези аромати на белина и химия си ми харесват Grinning, но те миришат така само след изваждане от пералнята, по-късно си миришат на чисто, като изсъхнат също миришат добре.

# 582
Препаратите за вълна и коприна представляват технически шампоан – смес от вода, ПАВ, сгъстители, антипенители и консерванти. Може да се пере абсолютно всичко с тях.
Препаратите за спорт са си нормални препарати с ензими и други съставки и не стават за вълна и коприна. За мен са леко маркетингов трик. Уж не съдържат съставки, които да запушат мембраните. Обаче как ги рекламират тези спортни препарати? Че премахват неприятни миризми.
Единственото важно за функционалния текстил е да не се ползват омекотители. Ако някой желае да ползва специален препарат, няма нищо лошо. Разбира се, може да ползва този препарат за всякакви други тъкани без вълна и коприна.

# 583
Да, прах Денкмит за бяло така мирише на химия след изваждане, но после си е тип-топ.

Значи, очарована съм аз от аромата на Омото за цветно - дойде му редът най-сетне и на него. Ми кефи ме - силно мирише, но е свежо. Тъкмо както обичам.

персила мирише свежо, но ми идва слабичко. Ариел пък е силен, но не ме кефи аромата....

Аз доволен де...

Гес, благодаря за разяснението. А дано го запомня сега - шампоан/вълна и ензими/спорт...после ще си го тълкувам, аз туй да запомня...

ПС...логически не виждам кое му е спецалното на спортният препарат-ензими като другите съдържа, как тогава НЕ запушвал мембраните - май никак.

# 584
Гледай сега, те мембраните не се запушват от ензимите, а от разни микроемулсии и мазнини, които се съдържат главно в омекотителите.
Мембанният текстил представлява тъкан с микропори, които са твърде малки, за да пропускат вода в течно състояние, но са достатъчно големи, за да пропускат вода в газообразно състояние, например потта, която се изпарява от тялото.

Общи условия

Активация на акаунт