Перилни препарати и омекотители – 55

• 67 799
  • 733
  •   2
Отговори
# 600
Точно това казвам и аз - хората в изостаналите страни предпочитат дори перилните препарати да миришат.
Предпочитанията към ароматите и тяхната интензивност нямат връзка със социално-икономическия статус. Предполага се, че се формират още във вътреутробното развитие под влияние на диетата на майката. Фетусът привиква към ароматите и вкусовете на храната, приемана от майката по време на бременността, и след раждането ги разпознава по-лесно и ги предпочита пред останалите. Смята се, че има пряка връзка между вкусовете и миризмата на храната и предпочитанията към определени аромати в парфюмите в по-късна възраст. В южните държави с топъл климат и повече слънце, където природата е по-щедра и се употребяват повече подправки, потребителите харесват по-силни и чувствени аромати. Обратно, в държави с по-студен климат и не толкова пикантна храна, предпочитат по-леки и слаби. Тук правя уточнението, че предпочитанията могат да варират дори в рамките на съседни държави, но общо-взето се наблюдава някаква закономерност и тя се потвърждава от проучванията на потребителските вкусове.
Не съм сигурна, че хората в развитите страни страдат повече от алергии, по-скоро по-възможно ми се струва точно обратното твърдение. Там има повече контрол върху стоките, повече информация за суровините влагани в тях и като цяло се предполага, че хората са по-грамотни. Съответно повече се предпазват, диагностицират и лекуват от алергии, за разлика от ситуацията при нас. Предполагам, че у нас една огромна част от хората въобще не знаят, че са алергични.
В част от държавите от западна и северна Европа процентът на заболеваемост от алергии се движи около 25-30 %, в Германия, Франция, Полша, Норвегия, Финландия - над 30 %, в южна Европа е около 20-25 %. България е изключение с над 30 %. В северна Америка е около 25 %. Данните включват и предполагаемите недиагностицирани заболели.
Ароматизирането на препаратите има и естетична страна, като се има предвид комбинация от няколко различни миризми - парфюм, козметика за лице, тяло, коса, + "омекотител=ароматизатор" и т.н., но това естествено е субективно и всеки си има право да си мирише на каквото си му харесва.
Точно така. Кой какви и колко силни миризми харесва е въпрос на личен вкус. Чувството за превъзходство, базирано на факта, че твоят вкус е различен от този на другите, е нелепо.

# 601
В ЛИДЛ не открих дезинфектанта за пране,явно не е в постоянно предлаганите продукти.

При нас дезинфектанта беше преместен на стелажа, където предлагат продуктите на Perwoll . Провери евнетуално и в последния коридор от страната на фризерите, където стоят продуктите от изминалите седмици.

# 602
Мили дами, бихте ли ми препоръчали изпробван добър перилен препарат за вълна, тъй като си закупих три пуловера и  от страх да не ги съсипя още не съм ги изпрала.Grinning

# 603
А пуловерите вълнени ли са?

В ДМ има Денкмит за вълна, в Лидл има Формил за вълна...

# 604
А пуловерите вълнени ли са?

В ДМ има Денкмит за вълна, в Лидл има Формил за вълна...

Да, 100% вълна. А отзиви за Первол за вълна?

# 605
  • София
Аз ползвам течния за вълна на Денкмит (в dm) и съм доволна.

# 606
  • софия
С какво перете по-плътни памучни пуловери? С прах за съотв. цвят или специален препарат?

# 607
  • София
Аз си купух Пурлан миналата година и него си ползвам. Огромна разлика с прането с прах не виждам.

# 608
С какво перете по-плътни памучни пуловери? С прах за съотв. цвят или специален препарат?
С прах за бяло или цветно и съответната програма. Ако е нещо, което може да се раздърпа, на деликатна програма, иначе - на програма памук.

# 609
  • софия
С прах за бяло или цветно и съответната програма. Ако е нещо, което може да се раздърпа, на деликатна програма, иначе - на програма памук.
И аз така, но реших да проверя дали не пропускам нещо или дали не е измислено нещо ново. Благодаря, Гес!

# 610
Измислено е, не се съмнявай, но както обикновено – абсолютно излишно.

# 611
  • София
Имам един бял памучен пуловер, дето не го харесвам много, ама нямам основание да го изхвърля и го изпрах на 60 градуса с прах за бяло (белким му стане нещо) - ми стана още по-хубав, само дето се поомачка повече, но като го изгладих, си е тип-топ. Simple Smile

# 612
  • София
И аз да попитам за пуловерите - 100% акрил с какъв препарат трябва да се пере? Имам и един бял -85% акрил, 8% полиамид и 7% полиестер. Притеснява ме най-вече цветът да не го захабя бързо, защото е сравнително нов. Купих го в края на миналата зима и малко съм го носила, но ми се ще да съм подготвена за тази зима.

# 613
Взех Омо Ултимат, както знаете, тя е с кислородни избелители. На плика пише: бяло на 90 градуса, светли дрехи на 60 и тъмни на 30. Доста се изненадах, нали уж е за бяло. Или поради това, че кислородните избелители не са активни под 60 градуса, се приема, че може и за цветно да се ползва? Пуснах програма на 40 градуса, ами светна си бялото, не знам дали от кислородните или от оптичните избелители.

# 614
Ето колко е "концентриран" новия Персил, съпоставен с течен Ариел:

На практика Персил е със 100лм по-малко, дозира се с ~20мл повече на пране, понеже е значително по-слабо концентриран от Ариел, а в същото време и двата ги водят за 20 пранета.
И как така решиха производителите да ги пишат за по 20 пранета? Те по тази логика могат да си напишат 200 пранета на 1л опаковка, ако хвърляте да освежите по някоя риза и на това му викате пране . . . защото на практика, за да реализирате 20 пранета с 1л Персил, ще се наложи да дозирате по 50мл. което в повечето случаи е недостатъчно. Реално средния брой изпирания, за които стига подобен флакон е малко над 10.

Някой помни ли, каква бе дозировката при стария течен "неконцентриран" Персил за 20 пранета, който беше 1.46л ?

Общи условия

Активация на акаунт