Магията на изтока - тема 55

• 52 400
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Той Рок-ът започна ударно с убийство. Откри "сезона" още в първи епизод.
Бодигардът е важен. Единствено той. Останалото е ала-бала.

Лека нощ от Котаро, който винаги си смуче пръстите. Сладур. Японски сладур.

# 601
Барон след баня
Скрит текст:

# 602
  • DE
Е как може по това време да пускаш такива работи  Crossing Arms пък после ходи спи  Blush
Айде съкровищата ди ви попеят за лека нощ Heart Eyes

# 603
Тъкмо на време - душ и сън. Innocent
Виж ако беше по време на самото къпане Scream можеше и да не спим. Ама тази пусна:smiling_imp:
Ето и една за лека нощ
Скрит текст:

# 604
  • София
That Time When Time Stops [2018] , насилих се да го загледам, поради липса на преведени серии на тези, които гледам, е няма такава боза.Как може всички да са такива флегматични и толкова бавни.Имам чувството,че целия снимачен екип се движи забавено и е флегматичен.Какъв е тоя режисьор , не знам, но такава дървена и заспала игра, ужас. Несвързани неща, нек'ва дивачка, някакъв спиращ времето крадец, някакви ангели на смъртта, който прибират деца с таланти, щото само Господ имал право да има такива способности... Абсолютна бъркотия.

# 605
Till the End of the World
Студен (не се шегувам Nature Snowflake докато го гледах ми беше толкова студено сякаш бях там и мръзнех с героите) и красив,но те китайците правят красиви филми.В този случай беше първично красив,заради природата,заради героите,зараси стремежа им да оцелеят и заради усмивките им въпреки всичко.Да не пропусня и интересните и научни факти,които Тя му разказваше и обясняваше.
Прекрасен филм.Има от всичко - съспенс,драма,малко хумор,оцеляване,човешки взаимоотношения,израстването на героите,любовта,тъгата...сняг и пингвини.
Марк Heart Eyes страхотна роля.В такива филми трябва да се снима,а не от типа на  Detective Dee.
Снимки от филма
Скрит текст:

От премиерата на филма
Скрит текст:

Постери
Скрит текст:

Трейлър

# 606
The Last Empress - епизод 2

И днес Че Джин Хьок не се появи, т.е сериалът за мен все още не е започнал. Труповете обаче се увеличиха. Вчера два, днес един. Много ще има да отмъщава нашият бодигард.
Чанг Нара с тази нейна героиня, тип 35+ годишна, която се изживява като тийн-кифла, не я виждам какви ще ги върши до финал. Много куха и елементарна.

Тайна, от няколко дни все забравям да ти дам линк за канал в YouTube на една рускиня, омъжена за кореец.
Може и да го знаеш, попадна ми случайно.
Не го разбирам много добре руския, но знам, че на теб са ти интересни такива видеа, свързани с живота и нравите в Корея.
Опасна рускиня (ох, майкооо), като погледах малко ми стана ясна картинката. Корейската свекърва и тя хич не лъже.
На видеото, където семейно приготвиха кимчи, се посмях. Задължително с цялата корейска рода. Тия корейци - без тоновете кимчи са изгубени. Все едно няма какво друго да ядат, а сутрин, обед и вечер - мятам само миризливото и много люто зеле.
Правих преди години, но повече няма и ми дойде на ум. Така вони, такава смрад е като вкисне, че.... Нашето кисело зеле е чудно.

# 607
  • София
Знам я, Рос! Аз и други гледам, но тази я уважавам, защото учи децата си на руски.Иначе ми е малко скучна.Има една друга, която смята,че няма нужда децата и да знаят руски.Лятото си ходИ при майка си,тя превежда на майка си и децата, оплю всичко руско там.Хвали Корея, плюе по Русия, без да има никакъв принос, нито за хубавото в Корея, нито за подобряването на положението в Русия.Заминала на 19 години като танцьорка, омъжила се, не работи, но се хвали с корейските постижения, все едно тя е допринесла много за тях.

А за кимчито, те толкова боклуци(скариди, рибен сос, аншоа... не казвам нищо за другите неща) бутат вътре, няма как да мирише добре.

# 608
Да, и на мен ми направи впечатление, че децата говорят руски.

The Smile Has Left Your Eyes - приключи

Изгледах само финала, за да видя дали ще има нещо с японския оригинал, но, не - нищо общо.

Скрит текст:
Оказах се права. Това кореец да покаже в национален ефир кръвосмешение - абсурд. Така и стана. Тук не са брат и сестра, както в оригинала. Извъртяха всичко, типично по корейски.
А на финал ги гръмнаха и двамата, после ги дадоха един до друг живи. Абе, от тези корейски финали, в които "ние ти показваме нещо без обяснение, а ти си мисли каквото искаш."

Корейците да се откажат от римейк на японски сериали. Не могат.
Японският е класика, а това тук някаква light-версия за фенките на корейския актьор.

# 609
Тази дама и аз я знам. Тя имаше и някакъв блог, но не знам дали още го поддържа или се е отдала само на канала в тубата.

Dae Jang-Geum Is Watching
Сюжет не търсете и игнорирайте пимпилката в главната роля Mr. Green. Приемете сериала като един мини кулинарен курс по корейска кухня. Не гледайте гладни и задължително си пригответе до вас нещо за хапване. И не забравяйте Мишо да е в готовност по всяко време newsm47.

# 610
Гледам онзи ден, че е качен нов китайски филм с участието на Брус Уилис и Ейдриън Броуди - Air Strike. Филм за Втората световна война. Борим лошите джапс.
И какво да видя още - Хонито и то наредено в каста след чичо Брус, а също Фанчето Бин Бин, Никълъс Це, Йе Лиу.
Поглеждам оценката му в imdb - 3.8. Такава оценка виждам за първи път.
Мога да си представя колко е зле този китайско-американски "шедьовър" със специално корейско участие. Явно са изорали дъното. Умирай трудно 6, по китайски.
Свалих го все пак. Довечера ще го прехвърля, само от любопитство.

# 611
The Smile Has Left Your Eyes
Едно мнение като човек, който не е гледал японския оригинал.
Скрит текст:
Историята беше нещо малко по-различно от типичните напоследък стандартни бози. Знам на какво е способен Кимура като актьор и за това няма да сравнявам Гуги с него, но за мен момчето се справи в корейската интерпретация. Това, че извъртяха накрая връзката между двамата главни, за да избегнат кръвосмешението, не мисля, че е кой знае какъв минус, ако ли и това да е било "черешката на тортата" в оригинала. Все пак, познавайки донякъде мисленето на корейците, такова развитие беше очаквано. И, ако в едната версия е показана невъзможността на подобна любов, в другата основното се оказа безмислената жертва, породена от една лъжа, в името пак на любовта.
Последните кадри, където са живи бяха ретроспекция на миналото им. Нямаше недоизказани неща.

# 612
В The Last Empress ни предстои голяма дивотия, но не мога да си обясня как дори и след пластични операции от това (снимка 1) можеш да получиш това (снимка 2), че и красиво, много по-високо, с дълъг крак, снажно и стройно? Как?
То ясно, че ще гледаме много глупости в този корейски сериал, но все трябва да има някакъв здрав разум у тези сценаристи. Това не е научна фантастика.

Скрит текст:
Оживял е пълният На Уанг Шик и за да отмъсти за смъртта на майка си - е успял някак чудодейно да се спаси, с куршум в гърба и факта, че потъна като тежък камък във водата.
След това си е направил пластична операция (естествено?!?), отслабнал е драстично, пораснал е дори и на височина и охооо - превърнал се е в Че Джин Хьок.

Безкрайна е глупостта, на която са способни в сериалите си.

Тайна, да ти покажа какво сподели днес една от корейските кулинарки, които следя.
Всеки ден публикува обяда, който си приготвя за работа.

Класически корейски обяд - сварен ориз, кимчи, омлет (керан мари) и задушени чесън (многоооо чесън), люти чушки с малки кренвирши.
Как работят тия хора след това? И това ще го излапа само за обяд. То чесън, то миризливо кимчи... Майкоооо. Ганьо и Ганка бледнеят с шкембе-чорбата.

credit: @ssuunn.mi

# 613
Рос, снощи споменах за Dae Jang-Geum Is Watching. Във всеки епизод дават по 2-3 рецепти с количеството продукти и начина на приготвянето им. Освен това има и някои моменти, където се хранят в някой ресторант и там също дават доста обяснения за приготвянето на ястието, което са си поръчали. С Тайна сте кулинарки и може би ще ви е интересно. Самия сериал няма нужда да гледате, само частите с рецептите.
Сериалът направо си е една реклама на корейската кухня.

# 614
  • София
rossonera,  дай, ако не те затруднявам, линк към тази кулинарка, моля те!Или поне копирай името и ми го постни тук.

Горе съм сложила й вместо и, но така е като пиша полузаспала нощем и на тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт