Магията на изтока - тема 55

• 52 391
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Рос, снощи споменах за Dae Jang-Geum Is Watching. Във всеки епизод дават по 2-3 рецепти с количеството продукти и начина на приготвянето им. Освен това има и някои моменти, където се хранят в някой ресторант и там също дават доста обяснения за приготвянето на ястието, което са си поръчали. С Тайна сте кулинарки и може би ще ви е интересно. Самия сериал няма нужда да гледате, само частите с рецептите.
Сериалът направо си е една реклама на корейската кухня.
Опитах да го гледам, заради името, но едва изкарах две серии.Трябва да погледна дали е излязъл целия и дали е преведен.

# 616
Тайна, сложила съм ника й под снимките. Винаги слагам кредит, когато снимките не са мои.
Но ето ти и така линк, ако не си го видяла: @ssuunn_mi
И още две корейски кифли следя. Особено тази @eden_table приготвя големи корейски маджорляци. Като нахака яхния с кимчи, инстантен рамен и ряпа дайкон, умирам.
И третата @hyun_mi0927.
Имат понякога добри попадения, но като цяло - готвят/показват корейски маджорляци с много люто и всякакво кимчи (от зеле, от краставици, от ряпа и пр.).

Най-много следя японки. Друга планета са. Нищо общо с корейките. Изчистени, стилни, без люто, подредени, никакви маджорляци. От различни планети са корейките и японките, що се отнася до кулинария и не само. Коренно различни нации във всяко едно отношение, въпреки че граничат по вода.

2в1, може и да го прехвърля. Знам го сериала, но като знам и коя е в главната роля ми прилошава. Затова и не съм го гледала.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 16:26 от rossonera

# 617
  • София
Тайна, сложила съм ника й под снимките. Винаги слагам кредит, когато снимките не са мои.
Но ето ти и така линк, ако не си го видяла: @ssuunn_mi
И още две корейски кифли следя. Особено тази @eden_table приготвя големи корейски маджорляци. Като нахака яхния с кимчи, инстантен рамен и ряпа дайкон, умирам.
И третата @hyun_mi0927.
Имат понякога добри попадения, но като цяло - готвят/показват корейски маджорляци с много люто и всякакво кимчи (от зеле, от краставици, от ряпа и пр.).

Най-много следя японки. Друга планета са. Нищо общо с корейките. Изчистени, стилни, без люто, подредени, никакви маджорляци. От различни планети са корейките и японките, що се отнася до кулинария и не само. Коренно различни нации във всяко едно отношение, въпреки че граничат по вода.

2в1, може и да го прехвърля. Знам го сериала, но като знам и коя е в главната роля ми прилошава. Затова и не съм го гледала.
Извинявай, търсих линк в синьо и не намерих, затова те питах.Аз гледам всичко кулинарно-азиатско, което ми се мерне пред очите в ютуб, но наистина японската и корейската кухня са много различни.

# 618
Разпиляни са, джаста-праста го карат. Такива са и отношенията в семействата им, такива са сериалите им, такива е и кухнята им. Много объркано и побъркано, буквално, е всичко.
И какво имам предвид, както в сериалите им можеш да видиш всичко - започва като комедия, превръща се в драма, изражда се в нещо Бог знае какво, същото е и с традиционните им ястия, такива каквито готви обикновената корейка/ кореец.
Яхния - свещеното корейско ястие. Яхния с всичко.
Задушават задължително лук и после гледай какво става - добавя се кимчи, някакво месо (обикновено телешко или свинско), добавят се нарязани прясни краставици (?!?), тиквички, дайкон, моркови, люти чушки, сварен ориз, инстантен рамен, гочуджанг (лютата паста) и следва: Добър апетит. Да, добър, как не. А, да и задължително сварено яйце отгоре.
Такова въображение на тема яхния с кимчи имат корейците, че лошо да ти стане.
А и сама знаеш колко много пържено ядат. Наистина многооооооо.

# 619
  • София
Разпиляни са, джаста-праста го карат. Такива са и отношенията в семействата им, такива са сериалите им, такива е и кухнята им. Много объркано и побъркано, буквално, е всичко.
И какво имам предвид, както в сериалите им можеш да видиш всичко - започва като комедия, превръща се в драма, изражда се в нещо Бог знае какво, същото е и с традиционните им ястия, такива каквито готви обикновената корейка/ кореец.
Яхния - свещеното корейско ястие. Яхния с всичко.
Задушават задължително лук и после гледай какво става - добавя се кимчи, някакво месо (обикновено телешко или свинско), добавят се нарязани прясни краставици (?!?), тиквички, дайкон, моркови, люти чушки, сварен ориз, инстантен рамен, гочуджанг (лютата паста) и следва: Добър апетит. Да, добър, как не. А, да и задължително сварено яйце отгоре.
Такова въображение на тема яхния с кимчи имат корейците, че лошо да ти стане.
А и сама знаеш колко много пържено ядат. Наистина многооооооо.
Аз фурни досега почти не съм видяла, много рядко и то ако става дума за пекарство.Котлони , тигани и тенджери.Как ядат това варено пиле, варени ребърца, варено свинско, без дори да го запекат - не знам. Сварят месото на големи парчета в супа , извадят , нарежат , топят сосове и ядат. Аз да си призная честно, с моя нос, там не бих издържала. Да не казвам за малката дъщеря, която мрази всякакви ароматни подправки, нея я заболява корем само ако и замирише на лук или чесън.

# 620
Днес започва пореден корейски сериал - SKY Castle. Както е видно основният каст е от по-зрели актьори, а и самият сюжет е насочен към 40+ годишните. Не се съмнявам, че ще видим цялата палитра от "чудни" корейски семейни взаимоотношения Mr. Green. Ако някой започне да го превежда,  разбира се, че каквото няма идолчета и кифли може и да не събуди интерес в преводачите.

# 621
На Air Strike му е много оценка 3.8 в imdb. След като го изгледах, с чиста съвест му давам оценка 1.5, само заради каста.
Създателите на този абсурден китайски филм, с американско участие, са били на много силни наркотици. Няма логично обяснение кой би създал подобна глупост.
Хонито по-добре да не го коментирам. Брус Уилис е ясен, но и за него това е голямо падение. Много под обичайното умирай трудно-ниво.

Като спомена за корейски сериали, в които липсват кифли/кифльовци и не получават превод на английски, та... Не се надявах, но чудо и от вчера Top Star U-Baek има превод на английски. Започнаха го, въпреки че им отне седмица, за да преведат един епизод.
Днес излъчиха и втори епизод. Свалих го, но утре ще го гледам, а и ще видим докъде ще го издържа.

# 622
  • София
Гледам сега " Там, където падат звезди" и за пореден път си късам нервите с това, как шефовете , вместо да защитят служителите си, те ги унижават и ги карат да се унижават, само защото си вършат работата. Мерси за такива шефове.Нали има камери навсякъде, защо не ги използват, а бързат да унижат служителите си.И не е само там.Скоро гледах клипче, как някъв шеф бие бивш служител, за написан в нета лош отзив за фирмата.

# 623
Не знам докъде си стигнала, но май имаш предвид случката с главната кифла. То на нея и е малко да се карат.
Да се чуди човек кога работят на това летище.
Сериал е, нищо общо с реалността на Инчон, но така представиха всичко, че е чудно, че им дават заплата за цялото това разхождане.
А онзи хубавец, ходещата статуя - Роун от SF9, ако знае пък какво прави там...
Този сериал беше интересен до 6-ти епизод и след това започна корейското потъване. Чакам само финала в понеделник, да прехвърля набързо и да забравя, че изобщо съм го гледала.

# 624
  • София
Рос, тъкмо мислех да го търся от коя група е това айдълче и ти го написа.Едно за щерката на конгресмен ли беше или президент на фирма се ядосах, но след това и случая с момчето, на което му изляха водата на главата , а после имаха претенции за обещетения и извинения.

А That Time When Time Stops тъкмо започна да ми става интересен и той пък скоро ще свърши.

# 625
Роун от SF9, да. Винаги е в ролята на високото красиво дърво.
Водят го главен вокал, но не впечатлява. За мен е обикновен вокалист. Другият им главен вокал Ин Сонг е много по-добър.

Днес си припомням стари ленти. Какви хубави години бяха.
Имаше толкова много спешъли с айдъли около Чосока, новогодишните предавания... Вече не.

# 626
Инчон започна прилично, но по едно време прехвърлиха на едни ситуации, за които да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. Как ли пък не някакви бандюги ще се разпореждат на интернационално летище като че ли е тяхно и никой да не може да ги озапти. Смешковци Smirk.

Това обаче не пречи корейските телевизии да избълват поредната доза сериали. Днес започват още два.

Priest, който аз лично мисля да пропусна. Явно сега на мода са свещеници и екзорсисти Church.

Другият е A Pledge To God. И него не съм сигурна дали ще гледам. Темата е малко щекотлива и като си познавам хората в големи мелодрами ще вкарат героите. Ще видя как ще тръгне, но нямам особени надежди.

# 627
  • София
Хубаво дръвце е, почти 1,90.

# 628
Да, заедно с другото високо и красиво дърво Ча Ън У от ASTRO са приятна гледка.
Има цяла гора от красиви и млади корейски дървета.

Прозявам се. Гледам д-р Пол, но заспивам. Поне спаси поредната болна крава в Мичиган.
Лека нощ.
Oyasuminasai, както се казва на чист български.

# 629
  • София
Children of Nobody  започна ударно, интересно и много заплетено!Ще бъде много интересен.Quiz from God: Reboot още не съм го започнала, че няма субтитри, само озвучка и тя много се забави. Отворила съм и Memories of the Alhambra чакам да видя за какво става дума.И Priest съм заредила да го погледна, че Гост ми беше много интересен..Започвам и A Promise With God .Sky Castle  ми е под въпрос, не знам дали ще ме заинтересува, като чета описанието, но то не винаги отговаря на сюжета. На The Last Empress ще чакам да излязат повече серии.Love Watch ми се опря след четвъртата серия. Иначе доглеждам и Мис Ма и Стая номер 9. На Където падат звездите чакам последната серия , гледам и приказката за Феята от Керен и Спиращия времето..

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 13:57 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт