Магията на изтока - тема 55

• 52 101
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Top Star U-Baek - епизод 2

Не е зле, след първите два излъчени епизода, но мислех, че ще е само 10 епизода (изглеждаше ми най-поносимо за корейски сериал), а се оказа, че ще е 16 епизода.... и вкарване на драма. Уф!
Излъчват само по един епизод в петък и това означава, че ще го дъвчат цяла зима, до 1 март 2019 г. Погледнах и корейския сайт, да, ще го излъчват цели три месеца и половина.
Засега съм зрител, а и вече включиха героя на И Санг Йоп.
Кадрите от този остров са невероятни, особено гледката от къщата, която е точно към морето.
И пак яхнии с кимчи, многоооо корейски яхнии - сутрин, обед, вечер. Яхния с кимчи, октопод, миди и какво ли още не. Каквото уловят в морето го готвят в едно ястие. И задължително лютите чушки, без тях живот няма. Дезинфектирани са корейците, не ги мисля.

Така като гледам как се развива действието, явно селянката ще я доведат в Сеул и ще започнат да я "цивилизоват". Дано все пак кадрите от острова продължат по-дълго време, заради чудните сцени там.

# 631
Никак не е зле, дори ме изненадаха. На фона на кпоп-потъването това парче е добро. Напомня и на отминалите години.
Беко ги движи, няма как след като Минхьон липсва. Да ги разпускат Wanna One, че най-после да се завърне в групата си.
Свалих и целия албум. Ще го прослушам днес.

# 632
Трейлър към фокументалния филм за Хаяо Миязаки

Всъщност филма е представен в Япония преди две години,но другия месец ще бъде показан пред американските зрители и за това има нов трейлър.
Постер
Скрит текст:

# 633
Кен Уатанабе ще участва във филм за инцидента във Фукушима от 2011 година. Снимките започват съвсем скоро, а готовата продукция се очаква да излезе на екран през 2020 година.

# 634
Тайна, ето го Ча Ън У от ASTRO, който споменах онзи ден покрай Роун от SF9.
Герой е в новото видео на Урбан Закапа, което излезе днес.
Хубаво парче, а той ми се вижда малко по-разчупен, поне от светлината, в която съм го виждала досега.

2в1, свалих излезлите 7 епизода на Dae Jang Geum is Watching. Довечера го мятам. Нищо няма за гледане, голяма скука, а и самураите пак зациклиха с английските преводи. Там два сериала започнаха да ме радват, станаха интересни.
Чакам финала на Bad Papa довечера. Малкият гном, ако не го разстрелят, имам чувството, че ще вляза в екрана, за да свърша сама тази работа. Изключително противно човешко същество. Отдавна не ме е дразнил толкова много някой екранен образ, а и корейски актьор.
Дори света непорочна корейска девица от Алхамбра и светещият меч на Хьон Бин (Гоблин 2 ?!?) не ги отразих. Там ще бъде голям смях.

# 635
  • София
Рос, познат ми, пък изобщо не се сещах къде е играл, та потърсих, дръвце си е и той, красиво дръвце. В Красавицата от Каннам си беше ... абсолютно дърво.Но то как да играеш влюбен в тази изкуствена нуна. Иначе к-поп отдавна не гледам, защото взе да ме дразни, всичко вече ми изглеждаше еднакво, та не знам вече кой айдол от коя група е.

# 636
Рос, само кулинарията прехвърли. Малкото братче като готви, баткото като яде и евентуално сестричката като прави някакви невъзможни комбинации от полуготови храни, които обаче неочаквано стават много популярни. Другото е обичайната корейска боза и спокойно можеш да я пропуснеш.

Приключих Room No 9. Държа ми интереса до края въпреки фантасмагорията с дефибрилатора и  смяната на душите. Както и недомислицата с това да откраднеш самоличността на брат си и с години никой да не разбере, което пак си е в зоната на фантастиката. Но пък в крайна сметка на тези неща се градеше историята.

Miss Ma, Nemesis също свърши. Води се, че е по мотиви на Агата Кристи и нейната Мис Марпъл, но колко общо имат не знам, защото не съм гледала оригинала.

И Инчон изгледах. Наръсиха със захар доволно накрая. Днес остава и Таткото да финализирам.
Днес свършва и Matrimonial Chaos, но дори Пе Ду На и Ча Те Хьон не успяха да ме задържат да го изгледам. Погледнах някой и друг епизод, но ми беше много скучен и го зарязах.

# 637
  • София

Приключих Room No 9. Държа ми интереса до края въпреки фантасмагорията с дефибрилатора и  смяната на душите. Както и недомислицата с това да откраднеш самоличността на брат си и с години никой да не разбере, което пак си е в зоната на фантастиката. Но пък в крайна сметка на тези неща се градеше историята.

Miss Ma, Nemesis също свърши. Води се, че е по мотиви на Агата Кристи и нейната Мис Марпъл, но колко общо имат не знам, защото не съм гледала оригинала.

И Инчон изгледах. Наръсиха със захар доволно накрая. Днес остава и Таткото да финализирам.
Днес свършва и Matrimonial Chaos, но дори Пе Ду На и Ча Те Хьон не успяха да ме задържат да го изгледам. Погледнах някой и друг епизод, но ми беше много скучен и го зарязах.
И на трите чакам още превод, а Таткото го зарязах набързо.

# 638
Днес и следващите понеделник и вторник ще се излъчи мини-сериалът Hymn of Death. Само 3 епизода са (или 6 по новото броене). Драмата е по мотиви от живота на първата корейка професионално сопрано Yun Sim Deok. Нейната песен In Praise of Death се смята за първата популярна корейска песен. За мелодия на песента е използван валсът "Дунавски вълни".
Филмът от 1991 г. Death Song е по същата история и печели наградите за най-добър филм на няколко фестивала.
А песента може да се чуе и във филма Love, Lies.

# 639
Когато преди две години гледах Love, Lies (поради очеизваждащата причина в главната мъжка роля), не предполагах колко ще ми хареса този филм и как, буквално, ще се влюбя в саундтрака му. В него открих една голяма моя корейска любимка Чон У Хи.
Целият саундтрак на филма го свалих от корейските торент-тракери преди две години и не мисля, че някога ще го изтрия. И до ден днешен слушам с удоволствие парчетата.
Това го казвам по повод на сцената от филма, с песента. От толкова слушане съм научила парчетата наизуст.
Този нов кратък сериал с И Джонг Сок едва ли ще го видя, но мерси, че сподели за песента и сложи откъса от филма с любимата Чон У Хи.

Тайна, да, той е Ча Ън У. Красивото дърво от Gangnam Beauty.

# 640
Изобщо не погледнах кой е в главната мъжка роля в Dae Jang Geum is Watching и .... Оо, изненада! Шин Донг Ук!
Един от първите ми корейски сериали беше Pick Up the Stars и тогава той ми беше харесал много повече от Ким Джи Хун.
Симпатизирах му, а и този корейски сериал до ден днешен го помня много ясно, въпреки че беше преди близо девет години. Явно ме е впечатлил, тогава започвах с корейското, наивна съм била, кой знае. Но помня отлично сериала и историята, дори определени сцени.

Помня и че след това той влезе в казарма, излезе и по-рано (някакво заболяване ли беше, нещо такова ми се върти), но така и не се върна в шоубизнеса.
И сега като го видях - голяма и приятна изненада. Огледах филмографията му - миналата година се е завърнал отново, снима, а дори ще има роля и в новия сериал на И Донг Ук и Ю Ин На, който стартира през януари.
Браво, радвам се за него.

Гледам засега, към финала на първи епизод съм. Очаквах да е много по-зле, но търпи се. Юри ми е ясна с кифленската си натура, тя не може да ме изненада, дори и неприятно.
Ще се порадвам на храната и Шин Донг Ук. Тук-там превъртам, с една дума - поносимо е.

Тайна, нещо за теб. Излезе ми днес в YouTube. Шах и мат бях като видях видеото.
Коя ли не ще превърнат в азиатска принцеса, с "бяла кожа", благодарение на грима.

Скрит текст:

# 641
  • София

Тайна, нещо за теб. Излезе ми днес в YouTube. Шах и мат бях като видях видеото.
Коя ли не ще превърнат в азиатска принцеса, с "бяла кожа", благодарение на грима.

Скрит текст:

Рос, много такива съм изгледала, но забелязах,че някои нарочно се загрозяват, та после да изглеждат хубави.  Признавам им, че ги бива много в гримирането,но не остава нищо естествено в тях. Само не разбрах с какво бяло се пръскат .И ръцете и шията си мажат даже..А и някаква програма ползват за смаляване на лицето, освен лепенките.

# 642
Шин Донг Ук доста време се бори с някаква болест, но за сега казва, че е овладаня и му позволява да работи отново.

Така и компания с нова песен, макар и на английски.

NCT 127  и те - Simon Says.

# 643
  • DE
Такахиро бих го слушала на всякакъв език, но защо за бога, защо залитат така по тая Америка. Направиха световен бум на собствения си език, хората така ги харесват и обичат Tired Когато запя на японски всичко си дойде на мястото. Обичам двуезични песни, но в тази инглиша е твърде много...
Любим лайф когато бяха доста по-хард и себе си Heart Eyes

Изключително съм доволна, че ББ въпреки, че в началото и те бяха про американски насочени се спряха навреме и пробиха като себе си  Peace

# 644
Пръскат се със сетинг (фиксиращ/матиращ) спрей,който задържа грима по-дълго.
А се мажат с фон дю тен,(ВB, CC и DD кремове ),а разликата е,че за пазара в онези ширини е,че в тях има повече избелващи съставки+ това,че използват по-светли тонове и за да няма рязка граница лице-шия трябва целите да се гримират.
Дали използват програма,незнам,но здраво контурират лицето,за да изглежда по-слабо.
Подплънките за нос ме изненадаха.
Дали се свиква с това постоянно да имаш нещо в нослето?

Общи условия

Активация на акаунт