Магията на изтока - тема 55

• 52 004
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • MJF
Warcraft , привет.

Overprotected Kahoko: 2018 Love & Dream изгледан.
Колко пъти се смях през сълзи .....не мога да изброя. С какъв екшън започна епизода. Включиха се постепенно до един всички познати образи. Кресчендото продължи  Crazy. Кахоко взе да стига до No , Don't и ...... до любимата ни баба. И се разтърча с тази "горчица" пола направо като военен самолет. И взе да реди все напиращия да се разгуби семеен пъзел. Накрая и с Love & Dream  Crazy. Родителите ѝ в самия край на епизода ме  Joy Joy hahaha , постигнаха си те своето, пълен рай  Joy. Голяяяяямо парти е Кахоко и фамилия.  Много поуки поднесени по типичния класически и толкова обичан от мен начин.  Доволна.
Не знам какво съм очаквала като продължение но за всички герои то се получи съвсем причинно-следствено и съответно аз съм доволна. Напълно.
Голяма заряд със смях през сълзи. Много здравословно.
Спирам защото ако почна по всички герои няма да му се види края. Но не мога да пропусна че всеки път когато Хаджиме определяше физиономията / муцуната на Кахоко спирах видеото за да се  Laughing на спокойствие. Джиджи моментите също. Мама на Кахоко как рече Don't  в центъра на снаха ѝ към края на епизода. Или пък как въпросната снаха чакаше някакъв комплимент от племенницата си в сцената където размисли за центъра  hahaha.
Казуса на Тамоцу и преплитането му с този на нашия Хаджиме, цялата тази линия силна .
Ако цитирам нашата Кахоко "Аааааа"
...........

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 19:45 от Шошулчо

# 706
A Pledge To God
Тежка и спорна тематика. Кара те да се замислиш. Какво бих направила, ако съм на мястото на тази майка. От една страна разумът ти казва, че не е редно. От друга страна като майка знаеш, че си готова да направиш всичко, за да спасиш детето си. И моралът, и етиката едва ли са водещи. На фона на това корейщината в сериала остава на заден план, а нея си я има в доволно количество.

Children of Nobody/Red Moon Blue Sun
И тук тежки драми. Като цяло ми е доста объркан и на моменти се чудя какво точно гледам. Надявам се нещата лека по лека да започнат да се изясняват.

И в двата обаче чудесна актьорска игра.

# 707
The Last Empress - епизод 6

Класически корейски 막장 / makjang (мелодрама). Гледаш и не вярваш, че има хора, които могат да създадат подобна глупост и да я пуснат в национален ефир, пък бил той и корейски.
Нямам логично обяснение защо Че Джин Хьок е приел ролята. Пари, пари, но не са само те. От Tunnel до тази безсмислена сапунка - това е голяма крачка назад.
Поне двете дечица ме радват - Донг Шик и малката принцеса Ари. Момиченцето е много сладко, има чудно гласче и се радвам, че отново го виждам в роля.

Айде, поне петъчно да го сложа. Ух, че ме е яд, че се е забил в такава сапунка, която дори за корейските стандарти е много под дъното.

И двете ми любими американчета Джон и Мак. Много ги харесвам тези момченца, откакто преди повече от година започнаха да ги канят в корейски предавания.
Няма нищо корейско в тях, родителите им са американци. Майката е искала да поживеят в Азия, а таткото (програмист) успява да намери работа в Сеул. Родителите им така и не говорят корейски, освен някои думи, но хлапетата много бързо са научили езика.
Хубаво интервю на майката, в което говори откровено за всичко. Дано тази слава им понесе. На много крехка възраст са, а вече са много популярни в Корея и интересът към тях е голям.

# 708
Мммм,как ми липсват петъците с вас!Поздрави и бъдете здрави!

# 709
Сосче Hug

Излезна финалния списък за Златен глобус.
Категорията,която ни интерсува е "Най-добър чуждоезичен филм"

Capernaum - Либия
Girl - Белгия
Never Look Away - Германия
Roma на Алфонсо Куарон
Shoplifters - Япония

# 710
Ще изгубим. Ще го дадат на Куарон, а и така ще са политкоректни.

# 711
Аз залагам една крона за либийския филм.Дете,бедност,мъка,страдание,конфликтна зона...

# 712
А аз залагам една хавлийка за сауна/ jjimjilbang, тип корейска Чебурашка, че Куарон ще спечели.
На 6 януари ще говорим.

# 713
  • София
Rossonera, този филм гледала ли си го?Стана ми интересен сюжета, но не знам как да го търся на английски, а на руски нищо не ми излиза.

https://youtu.be/Re7Hxqx-b8Y

# 714
Филмът е The House Where The Mermaid Sleeps и преди месец тръгна по кината в Япония. Съвсем нов е, няма как да го откриеш.
Ще излезе на DVD/ Blu-ray, евентуалноооо - май-юни 2019 г.
Иначе и аз го чакам, но знаеш как е с японските филми.

# 715
  • София
Филмът е The House Where The Mermaid Sleeps и преди месец тръгна по кината в Япония. Съвсем нов е, няма как да го откриеш.
Ще излезе на DVD/ Blu-ray, евентуалноооо - май-юни 2019 г.
Иначе и аз го чакам, но знаеш как е с японските филми.
А аа, мерси! Щото четох за книгата и там пишеше,че и филм бил сниман по нея и ми стана интересно.

# 716
Да, по книга на Кейго Хигашино е. Много популярен автор (писала съм за него и тук, и в Спирита навремето), почти всичко от него се филмира в Япония. Обичат го, а жанрът му е мистъри/детективски истории, ти си падаш по тях.

Провери дали рускините са превели един от последните филми по негова книга (английски превод иначе има), който излезе в началото на годината - The Crimes That Bind. Добър е, можеш него да гледаш. Филмът е с Хироши Абе и Нанако Мацушима.
По творба на Кейго Хигашино препоръчвам също и The Miracles of the Namiya General Store. Mногоooooo добър филм.
Наскоро гледах и най-новия филм по негова творба, който излезе на DVD/ Blu-ray - Laplace's Witch, но не ми хареса. Проблемът тук беше в режисьора - Такаши Миике. Миике просто не става. Може да опропасти всеки проект с режисьорските си извращения.

Каквото и да вземеш по сценарий на Кейго Хигашино, стига режисьор да не е Такаши Миике, със сигурност ще ти хареса. В твоят жанр е.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 19:48 от rossonera

# 717
  • София
Японците обичат да правят такива "разсъждаващи" филми, в които се разискват въпроси, за които никой никога не се е замислял, разглеждат се различни гледни точки.Като този за детето убиец,или бременна на 14 годиини, или пък корейския Бяла Коледа, където въпросът беше чудовищата раждат ли се или се създават.И този разсъждава върху въпроса,  човек в мозъчна смърт труп ли е или е пациент и за донорството.Ще потърся тези,които си ми предложила.

# 718
Японците обичат да правят такива "разсъждаващи" филми, в които се разискват въпроси, за които никой никога не се е замислял, разглеждат се различни гледни точки.

Много добре разбирам за какво говориш. Това е само една от хилядите причини, заради които обичам японските сериали и ги предпочитам в пъти пред всякакви други продукции - американски, корейски и пр.
Хигашино е точно такъв, какъвто го описваш. Дълбае на дълбоко, това е и причината в Япония да е толкова обичан автор.
А за сериалът 14 Sai no Haha, споменаваш го.
Гениална дорама. Дори наскоро пак си припомних откъси от нея, а като видя Мирай Шида и Харума Миура (сега в новите им роли и продукции, в които участват) не мога да забравя как изиграха тези свои роли, като едни невръстни родители. Винаги си ги представям.
Лошото е, че в последните години и японците се пуснаха на комерсиалната пързалка, екранизират мангите и аниметата си, масово и до лудост, а загърбиха хубавите си чисто човешки истории, така наречените човешки драми. Но поне остават филмите и тук-там някое заглавие при сериалите.

# 719
Memories of the Alhambra - епизод 3

Тц, оппа загази.
Страшен е, само заради него си струва тази боза. Големият актьор си личи и в такива безумни продукции, в които сценаристът пак не си е взел хапчетата навреме.

Прехвърлих набързо и днешните епизоди на Fates & Furies. Там започва да става леле, корейска майко. Утре ще ги гледам вече изцяло.
Най ме радва само Top Star U-Baek. Става ми все по-интересно с тримата образи на острова. Драма няма - само смях, поне засега. Ехх, да може и така да приключи, но едва ли. Корейско е.

Общи условия

Активация на акаунт