Магията на изтока - тема 55

• 52 024
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Скай касъла чакам аз. Да се посмея на поредната откачена изцепка на корейските родителски тела.

И в My Only One е пълно с такива. Нямам думи да опиша каква трагедия спретнаха от това, че синчето-чеболче ще се жени за момиче, което е осиновено и не познава биологичните си родители. Още по-забавно ще стане като разберат, че биологичният ѝ баща е лежал в затвора за убийство и на всичкото отгоре в момента работи при тях като шофьор Laughing.

Започвам да си мисля, че нещо съм се повредила от гледането на толкова корейски сериали, щом искрено се забавлявам с глупостите им Joy. Даже не могат и да ме подразнят вече.

# 691
  • София
Children of Nobody  ми е много интересно. Свещенникът засега се излагат, нищо общо с Гост.

# 692
За Priest предполагах, че ще е така. Видят ли, че едно заглавие се хареса много, с нестандартна идея и айде, започват да бълват какво ли не на същата тематика.
Мерси, че писа за него. Щях дори да те питам, но забравих.
The Guest си беше най-доброто.

# 693
  • BG
Хора, кажете как да опека шаран без да стане от долната страна воднист? Досега го слагах на една решетка с малко вода на дъното на тавата, но все ставаше като сварен в долната част, някаква идея?
Много ми харесва в многосерийните драми, освен че имам много еп. за гледане, това, че в повечето случаи има доста непознати актьори/актриси и то кадърни. Например в сегашния, за който споменах по-напред ме радва Lee Tae-Kon, супер игар, харизма, осанка, въобще много забележителен мъж.

Ето го тук вдясно

В предната многосерийна драма, която гледах също- само че там се радвах на Park Sun-Ho, който вероятно ви е познат на всички освен на мен, тъй като видях, че се е снимал в  заглавия, за които съм чувала,  обаче  не съм гледала. Страхотна роля направи в I'm Sorry Kang Nam-Goo

# 694
Гостче, аз никога не слагам вода като пека шаран. Покривам тавичката с хартия за печене, слагам няколко шайби лимон или лук, отгоре шарана и върху него слагам няколко кръгчета домат. Това е всичко, дори и мазнина не слагам, шаранът си пуска достатъчно.

В тези дневните многосерийни драми си има контингент от доста добри актьори и актриси, но аз не се наемам да ги гледам, че доста разводняват историята, въртят-сучат на едно и също нещо много време, захващат по много сюжетни линии някои от които абсолютно излишни и в крайна сметка локумите ми идват в повече.

# 695
  • BG
Мерси, 2в1, ще пробвам този път и аз без никаква вода, пък ще видим какво ще стане.
А на мен са ми интересни многосерийните- отначало почват ударно после към 50 еп някъде леко доскучват и след 10 еп., тъкмо когато се чудиш дали да не я зарежеш вземе, че случи някакъв голям обрат и интереса  ми пак се връща с двойна сила.

# 696
Тайне, понеже знам, че си по кримитата, погледна ли вече Less than Evil, че гледам му е излязъл руския превод? Да кажеш заслужава ли си. Водят го римейк на английския Luther, който не съм гледала.

# 697
  • София
Тайне, понеже знам, че си по кримитата, погледна ли вече Less than Evil, че гледам му е излязъл руския превод? Да кажеш заслужава ли си. Водят го римейк на английския Luther, който не съм гледала.
Погледнах го нощес, засега е много интересен, дано не го разводнят по-натам.

# 698
В събота към Осака.

Шо, пропуснах тези дни да ти кажа.
Нашият човек Казухико Юкава се завръща с нов сериал от януари, както беше обещал. Заглавието е Haken Uranaishi Ataru.
Поне за него няма да се притесняваме, че ще има редовен превод на английски, така че януари ще ти се наложи да "слизаш" от време на време от кънките, за да гледаш.
Има само още два японски сериала, които съм набелязала от новия сезон при самураите. Друго не успях да харесам. Като му дойде времето ще ти ги представя по-подробно.
Единият е с Тайши Накагава, а в главната женска роля е Юко Такеучи. Адвокатски истории, но заради каста ще се жертваме.

# 699
  • MJF
Туб-канала с брас-бендовете толкоз често го обновяват, че не мога да смогна  Laughing. Поне там имам добър запас за слушане/гледане за разлика от ......... Confused Crossing Arms
Тези дни съм на кънки и като слеза като нафора ще гледам двете финални серии на ветеринарната. Кънките ги свалям по- редовно след гран-при финала. Просто гран-прито е един голям маратон,  който почва от последната седмица на август и свършва първата на декември. Всяка седмица по турнир нон стоп. Та така  bowuu.
Казухико Юкава и сие творят но заради изкуствени бариери  Close творчеството им ....
Този сезон и във фигурното се стигна вече до казус с авторски права.  На японско музика  ooooh!Rolling Eyes. Само да кажа, че ако не е фигурното въпросната въобще нямаше да стигне до мен. Ей такива ми ти работи. Актуална тема.  Whistling

# 700
Изгледай най-после и спешъла на Кахоко. Излагаш се, минаха няколко месеца. Много ще се забавляваш.
Ето ти линк за онлайн-гледане.

Някой ден ще ти обясня надълго и широко защо японците правят всичко това с "авторските права", но сега нямам възможност да пиша много.
Има причина, но е дълго за обяснение.

# 701
  • MJF
 smile3544
Мързела в мен не е видял качения спешъл  Embarassed. Следва.

# 702
Good girl.
Ето ти и подарък, който днес излезе в Япония. Нещо като финал след финала с нашите любими герои.
Гледай внимателно докрая на видеото.

# 703
Аз да ви споделя нещо, което наистина ми хареса. БТС на наградите МАМА тази година с едно от най-корейските някога изпълнения в кпоп-а. Последната част от 12-тата минута всъщност са три корейски ритуала. За направата са били вложени към 250 хиляди долара и участват едни от най-популярните танцови и музикални формации в Южна Корея. https://youtu.be/hOqsDLw5KPY

# 704
Rainbow Days - изгледан

Live action-филмът излезе вчера на DVD/ Blu-ray в Япония и заради популярността на мангата/анимето се появи веднага.
Тцц, не вярвах, че ще го напиша, но съм разочарована. Толкова месеци на очакване и на финал едно ... нищо.
Като голям фен на анимето, а и поради факта, че Тайши Накагава е в една от главните роли, нямах търпение да видя и live action-а. Но не, не са направили нищо.
Все едно гледах съвсем друга история, макар и със същите герои. Нищо от закачките между Томоя Мацунага и Мари Цуцуи (които в анимето са култови с номерата, които си погаждаха), нищо от забавните сцени в училище, абсолютно нищо не видях.
Жалко, имах други очаквания. Надявах се, че японците ще покажат за пореден път, че могат да филмират добре мангите/ аниметата си, но не и в този случай. Не се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт