Магията на изтока - тема 55

• 52 069
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Започна интересно. Не дава вид на сапунка, тип корейска консерва, дори са доста освободени в отношенията.
Дано не съм се излъгала, а и ми хареса, че действието се развива в Пусан, а не в Сеул. Само дано не ни пренесат сега в столицата. Свикнали сме му на Сеул, но Пусан е толкова красив град, а и морето...

Иначе има всичко от-до - тя бедна и с дългове, той изведнъж се появи в най-трудния за нея момент (естествено, като в приказките), а на всичко отгоре започнаха и игра (тя и героят на И Ки У), за да разделят Чу Санг Ук с неговата годеница-змия (Со И Хьон, тя си е обиграна змия и от други сериали, така че ролята е точно за нея). Има и зли богаташки, алчни роднини около чебола, пълен корейски пейзаж.
Ще се гледа. 20 епизода ще ги изгълтаме всяка събота по два. Наистина десет седмици нищо не са, а и зимата ще се топлим с Чу Санг Ук.

И Мин Джонг е много красива. Не знам дали е с пластични подобрения, но е радост за окото да я гледаш. И е страхотна актриса, а героинята й не е типичната сеулска кифла, с която сме свикнали.
Много яка и сериозна мадама. Явно е от пусанският въздух, хаха. Пусанките са друг вид корейки. То и мъжете там са много различни, нали са санг намджа, санг - истински мъже. Легенди се носят за истинските пусански мъже. Ехее, колко сме ги гледали и знаем, а що айдъли има от там за пример.

И, да, наистина жалко за Мун Че Уон и Юн Хьон Мин. Зарязах го след трeти епизод. Не можах да издържа повече.

# 676
SKY Castle
Ненормална работа. Тия корейски родители са психопати  ooooh!. Този сериал го потвърждава за пореден път.
Но пък задоволството от играта на актьорите е пълно.

# 677
  • MJF
 Thinking постарах се да наваксам. Но не е лесно. Хич.
 Crossing Arms Close и сега какво?! До като аз съм на фигурнопързалния фронт японския фронт умрял. Или поне моята част. Като изключа линковете от японския ми гуру, по сайтовете ми не видях сега нищо мръднало от "текущите" ми. А им дадох толкоз много време да се справят с поредния им "запек".  Confused съм. Пълно безобразие. Какво ще прави мързел като мен?!
За да ми се подобри малко настроението изгледах Sakanoue Animal Clinic Story 6
Ама че заплетена история със сестрата на нашия доктор. Сега ще се кахъря за клиниката и района около нея.  Whistling
Само стрес събрах от гледката на японския фронт.  Confused

# 678
Не е за говорене на японския фронт, затова и аз съм заседнала на корейското.
Догледай си Ветеринарната клиника. Вчера ти пратих и последния 8-ми епизод.

Да си пожелаем добра седмица с Бини.
Не е случил на сценарий и партньорка. Химия - никаква, пълен мираж. Няма и как да му се получи с нея.
А в сериала - героят му има два развода. Първият - жена му е избягала с най-добрия му приятел (тя е луда да сложи рога на такъв мъж), а втория - попаднал на златотърсачка, която се интересувала единствено от парите му и издръжката. Жив да го ожалиш като видиш и третата, на която попадна.

# 679
  • MJF
 Hug bouquet  мноооого аригато за линковете. Максимално ще си подсладя епизод 7 и 8 тогава.
Живи и здрави да сме пък тез ще се оправят.  Simple Smile.
Най се  Crossing Arms за "Сузу". Аз понеже вчера видях "на живо" колко е запечене положението а преди това си мислех, че ме чакат готови да речем 2 серии на този "бавно вървящ" сериал, блаженни са вярващите  Whistling . А то ..... Търпение.

# 680
Цитат
Yoo Yeon Seok and Son Ho Jun will run a coffee shop in Jeju Island for tvN's new variety show 'Coffee Friends'.

Choi Ji Woo and Yang Se Jong will help them run the shop as part-timers Airing January 2019, Na PD as the creative director.

Оо, каква приятна новина. Като дойде понеделник и знам, че винаги има нещо, с което да ме зарадват корейците.
Ю Йон Сок, Сон Хо Джун и още една радост - Янг Се Джонг.
Тези тримата не се изпускат. Ще има да "нуносват" Че Джи У.
Тя ми хареса много в Three Meals a Day преди години, когато гостуваше на Тек и И Со Джин. Много добре готви и им помогна в домакинската работа.

Шо, ето нещо от Япония с Конан О'Брайън, който беше там наскоро.

# 681
  • MJF
На второто видео интересен японски аспект подхванаха  Mr. Green.
Дълъг поздрав с  Water parade / Osaka Great Santa Run 2018  Laughing
https://www.youtube.com/watch?v=vAWmCRwk_Yc

# 682
Брас Шошулчо Бенд. Добри са гимназистите от Уаседа Сецурьо.
Скоро не съм слушала Тачибанките. Трябва да ги пусна.

# 683
  • DE
Снощи се отплеснах и почти осъмнах с "Here to Heart " отдавна не ми се беше случвало. Хубав съвременен сериал, малко банален, но със страхотна актьорска игра. Zhang Han отново е на мястото си, предпочитам да го гледам в съвременен сериал, не го харесвам в нито една роля в "исторически", но всички в съвременни са ми любими. Великолепни декори, костюми, актьори, малко рекламки на коли, дрехи, техника  Grinning но класата си е класа, далеч от измислените корейски "красавици" облечени потресаващо, всички се хранят като културни хора  Crazy дори кифлите са симпатични Grinning Както обикновено сладки съдружници-приятели и гледането носи само удоволствие.

# 684
Encounter
Не е тайна, че аз нуната си я харесвам. Като добавим и сладура е ясно, че съм на клончето. Любопитно ми е, ще допуснат ли "моралните" корейци Бо Гом-чо да нацелува жената на приятелчето си Mr. Green.

# 685
Hymn of Death - епизод 2

Дам, както написах миналата седмица, това е един напарфюмиран кратък корейски сериал, направен, за да разходят И Джонг Сок на екран, а фенките му да припадат.
Дори не могат да смятат сценаристите на този исторически сериал по "уж реални" събития, с действителни личности.

Скрит текст:
Двамата са имали любовна връзка няколко години, след като се запознават като студенти в Токио. Той е изневерявал на съпругата си с нея, а тук само се държат за ръце и си пишат любовни стихчета. Няма дори цуни-гуни.
Това нищо не е, айде, знаем си ги корейските консерви, няма да покажат нищо, дори и целувка, но главата ми вече изпуши като видях и каква глупост сътвориха.
Дават ги двамата в деня, в който обявяват, че писателят Такео Аришима се е самоубил с любовницата си, това се случва през юни 1923 г. и след това гледаш кадър, в който изписват ясно на корейски "5년후", т.е 5 години по-късно. Е, как става така? Значи ни прехвърлят в 1928 г. Действителните герои се самоубиват на 4 август 1926 г, а тук още живи?!?
Загубих звук и картина. Толкова пък да са зле или някой пишман монтажист не е видял, че трябва да изпише 5 месеца, а не 5 години. Но такива са - никаква връзка с кораба-майка и реалността. Никаква.

Довечера е финала. След тези абсурди, които видях, а и други, за които не ми се пише дори, очаквам тотално да се оклепат. Финално.
Свикнали сме на фантасмагориите в историческите им фентъзита, ама, айде, моля ви се - това се е случило само преди няма и век, правиш сериал за реални хора, събития. Малко по-сериозно, но не.

2в1, не се надявай на някаква страст у героите. Абсурд, а и нуната го води с 12 години. Ехеее, къде ти. В най-добрия случай нещо леко по челото и набързо.
Не искат да го развеждат все още Катеричката. Ще стане, но след още някоя друга година.

# 686
А, той Катеричока е замязал на аджума с новата къдрава прическа. Дано заради роля да се е окепазил така.
Скрит текст:

На втората снимка, в първия момент, нещо ми напомни на Кимура.

За драмата с Бо Гом, все си мисля, че няма как да има ".... и заживели щастливо". Логически не ми се връзва, но да търся логика у корейски сценарист си е mission impossible. Сал една надежда имам, че това е все пак tvN и съвсем стерилно може и да не е.

Алхамбрата малко като W. Само че, във втория паралелният свят беше в комикс, а тук ще е някаква игра. От два епизода нищо не мога да кажа, освен че заради Бини ще му дам шанс.
Хайде, freedoms, идвай да гледаме заедно твоето момче.

И с Fates and Furies съм на клончето за сега. Тупи и Тюон като ги няма, поне и аз да се присъединя към Рос и да уважим Съкровището им newsm47.

# 687
Добре, че си сложила спойлер, защото плаши. Като тийн-хлапак е, на 33 години, а все още в лице прилича на момче.
Alhambra я зарязох, но Бини дърпа. Не знам, ако реша да го гледам текущо, ще е само заради него. Фентъзито е прекалено.
Как я насмете на финал на първи епизод. Много се забавлявах с него и върнах сцената на два-три пъти. Браво. И не трепна за миг.

Замислих се какво гледам текущо от корейците, само от тях, защото японското е трагедия (оттук-оттам гледам неориентираната учителка, която си мисли, че е влюбена в ученик)...
Hymn of Death - днес приключва с третия епизод
The Last Empress в сряда и четвъртък, но там съм само с гледане на сцените на Че Джин Хьок и превъртане в голяма част.
Top Star U-Baek - в петък, там гледам и още ми е интересно, а и по един епизод на седмица е добре.
И остава Fates & Furies в събота и евентуално, ако прехвърлям и Хьон Бин събота/неделя в Алхамбра.

Друго нищо не ми хваща окото, чак януари вече съм набелязала Touch Your Heart с И Донг Ук и Ю Ин На, а през февруари сериалът на Чонг Ил У.

Определено, като тегля чертата за 2018 г., от tvN се изложиха. Нито една стойностна продукция, всички в обичайния романтичен жанр, с големи каши в отношенията. А винаги единствено те изпъкваха с нещо извън корейската рамка, поне едно заглавие правеха в годината, което беше с класи над останалите.
Но пък приятната изненада дойде от OCN. Те направиха удара с The Guest.

# 688
Бе, той Бини хубаво насоли ПШХ-то в края на първа серия, ама тя пък как го подреди във втора не е за приказка. Изстрелваше по 123742 думи в минута. Като картечница беше Joy.

Мен си ме познаваш. Гледам всичко наред. Е, къде с помощта на Мишо, къде направо на бързи обороти Grin.

# 689
Тя не ме впечатли. Преигра.

Едно корейско слънце. Следвам го в IG и му се радвам като публикува нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт