Заслужавам ли повече?

• 12 800
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви момичета, че ми помогнахте да си дам сметка за това колко мога аз и колко трябва човек да се раздава за една връзка. Има хора които с времето се самозабравят и свикват само да получават, забравяйки за нуждите на другите. Аз попаднах на такъв човек и се пържа бавно на тих огън, но ми запари. Чувствам се използвана, заблуждавана и удобна. И като човек с опърничав характер...за пръв път в живота си търпях.. с идеята, че трябва да съм по смирена. Но уви има хора енергийни вампири и май е време и пред себе си да призная, че отговора е ясен.

# 91
Ами то трябва малко акъл да се поучиш от чуждите грешки.
Именно.
Тези които са неспособни да се учат чрез наблюдение и анализи,моля,да не отъждествяват всички хора със себе си и да пестят генералните заключения

# 92
В примера със сина алкохолик визирам реален човек, който никак ама никак не страда от липса на акъл, даже напротив. З наркоманиите съм разговаряла също с реален човек, който на въпроса ми не се ли страхува от гадостите, които се случват с наркоманите ми отговаря - те са отрепки, аз не съм такъв. Аз не бих допуснал да стана наркоман, нищо че мога да си пуша трева когато си искам.Казвам му, че те са станали отрепки в резултат, но не са били такива в началото. Били са точно като него, но не - убеден е че не е като тях. Също акъл има в изобилие това момче.

# 93
В примера със сина алкохолик визирам реален човек, който никак ама никак не страда от липса на акъл, даже напротив. З наркоманиите съм разговаряла също с реален човек, който на въпроса ми не се ли страхува от гадостите, които се случват с наркоманите ми отговаря - те са отрепки, аз не съм такъв. Аз не бих допуснал да стана наркоман, нищо че мога да си пуша трева когато си искам.Казвам му, че те са станали отрепки в резултат, но не са били такива в началото. Били са точно като него, но не - убеден е че не е като тях. Също акъл има в изобилие това момче.

Познавам лекари,професори,адвокати,които пушат коз,но не употребяват алкохол,кафе,тютюн или други наркотични вещества.
Нито един от тях не е виждам да е изпаднал до нивото на зависим наркоман.
Кво ли трябва да значи това?
Че имат доволно воля и интелект за да държат под контрол навиците си или,че са пристрастени?
П.п.Доктора пафка табиетлийската,всяка последна събота от месеца.

Друг пример.
Двама братя с баща алкохолик.
Единия попи примера, другия се отврати и не близва..

# 94
Сега пък аз ще ви кажа да не сте дървени философи. Гледайте прагматично - една жена как иска да изглежда животът й? Сутрин да си пие кафето в тишина, или в скандали и кофти погледи от свеки? Да има дете-гълъбче, което да я радва, или да се мъчи с нещо чепато?

Има хора мазохисти, и аз бях така на младини, които държат да са изстрадали и да се хвалят колко са преживели лично, от първо лице. Даже и тиквен медал не дават за това.

Тя авторката вече се е усетила, че няма да е от тия, дето ще търпят до безкрай.

# 95
Сега пък аз ще ви кажа да не сте дървени философи. Гледайте прагматично - една жена как иска да изглежда животът й? Сутрин да си пие кафето в тишина, или в скандали и кофти погледи от свеки? Да има дете-гълъбче, което да я радва, или да се мъчи с нещо чепато?

Има хора мазохисти, и аз бях така на младини, които държат да са изстрадали и да се хвалят колко са преживели лично, от първо лице. Даже и тиквен медал не дават за това.

Тя авторката вече се е усетила, че няма да е от тия, дето ще търпят до безкрай.

Абе къв прагматизъм,когато единствения начин да се учиш е само когато тоягата играе по гърба ти?
Хората с подобна психика и интелект са далеч от прагматизма..

# 96
Да, както казах, има такива породи, особено сред жените. Прокрадва се едно такова мислене за "женска съдба" и си мислят, че е нормално да им е гадно и да не върви. Взимат муньовци и си търпят дори с гордост.

# 97
  • София

Ще стане ОФ, но едно момче от съседния вход- в най- тъмните години на светлата демокрация, когато дилърите седяха пред входовете и в училищата, се зариби и започна да потъва.
Събираше децата и им казваше "Вижте ме на какво приличам, да не сте посмели да пипнете дрога"........
Той почина, но поне 2 от хлапетата опитаха, въпреки това.

# 98
Така е , вярно че някои се учат от чужди грешки други и от своите не се учат но не е до акъл. Авторката че не бива да търпи е ясно Но не е зле да потърси и в себе си защо допуска лошо отношение.

# 99
  • София
Е, как да не е до акъл. Умният човек се учи от грешките на другите.

# 100
Сирена, позицията ти е на яко прецакана жена, раздаваща сега опит ,,не правете като мен, щото и тиквен медал нямам”.

# 101
Е то моето прецакване беше в рамките на 4-годишен брак. Сега минах на брега на доволните жени, които си пият кафето с кеф сутрин и имат харни мъже. Хайде да не чета лекция по темата как се намира по-хубав мъж. Поглеждайки назад, от перспективата на по-добрия мъж, виждам с какви неща съм се нагърбвала и за какво съм си хабила силите.

Аз тиквен медал нямах, но и не си похабих целия живот, опитвайки се да получа повече в ситуация, в която няма как да го получа това повече. Затова радикално смених ситуацията и сега си имам необходимите елементи за доволен женски живот.

# 102
  • На топло в неговото сърце.
Благодаря ви момичета, че ми помогнахте да си дам сметка за това колко мога аз и колко трябва човек да се раздава за една връзка. Има хора които с времето се самозабравят и свикват само да получават, забравяйки за нуждите на другите. Аз попаднах на такъв човек и се пържа бавно на тих огън, но ми запари. Чувствам се използвана, заблуждавана и удобна. И като човек с опърничав характер...за пръв път в живота си търпях.. с идеята, че трябва да съм по смирена. Но уви има хора енергийни вампири и май е време и пред себе си да призная, че отговора е ясен.
Успех в новото ти бъдеще!Грешно  е да мислиш,че любовта ще се роди след дълго търпение,приятелство или настойчиво ухажване....Тя е плод на душевна близост.....!И ако тази близост не се прояви...то нея няма да я има нито след година,...нито дори след поколение....Човек за човека трябва да е лек,а не страдание.

# 103
Дренка, повечето съфорумки ги разбирам какво мислят, защо така точно реагират в дадена тема, но теб точно в тая тема въобще не мога да разбера. Навсякъде ти защитаваш самостоятелността на жената, смяташ стремежът към обвързване и семейство за една от женските глупости. А тук имаш коренно различно становище и може би има нещо в ситуацията на авторката, което те провокира да агитираш да остане при този мъж.

Кое точно е нещото, около което тя да се съсредоточи, за да остане в тоя брак и да бъде щастлива? Да оставим проблема с репродуктивните способности на мъжа обаче - той си има дете вече и не е там неговата драма.

# 104
Е, как да не е до акъл. Умният човек се учи от грешките на другите.
Не е само до липса на акъл, а и до излишък. Който те прави неоснователно самоуверен и вярващ, че можеш да заобикаляш общоприетите норми и да налагаш свои.

Общи условия

Активация на акаунт