Заслужавам ли повече?

• 12 804
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Опит идва от приживяно, не наблюдавано.
В ситуация, с различни хора, в различно време. Участник, абсурд, не коментатор

# 76
Всеки човек може да тества дори чужд опит пряко. Изпълняваш рецептата и пробваш как е на вкус. Ако е хубаво - ами хубаво е, какво да се спори. Съмнява ме една жена да е нещастна, ако изпълни няколкото задължителни елемента и пропусне тия, които доказано сдухват и огрухват жените. Пък ако ще после да си пили някакви емоции - то ще е по-скоро за цвят.

Но някои видове живот наистина пият силите и нищо хубаво от тях не излиза. Дори да се опитваш да докажеш на всички, че точно ти ще направиш така, че от гадното да стане хубаво. Е, няма да стане, но ще си загубиш времето и силите.

Някои прости евристики: нещата или стават бързо, или никога. Ако не стане за 6 мес., няма да стане. Колкото повече стои едно временно нещо, толкова по-постоянно става.

А истината е проста: в живота нямаме време. Спри се, погледни се отстрани, спри емоционалната мастурбация и действай на друго ниво, бързо, безпощадно и брутално - режи, скачай, иначе е скука и мухъл.

# 77
Да ги загуби. Ще възстанови или няма.
Нейната линия е такава, каквато я споделя. Оттам се показват варианти, на тази база, защото на този етап тя толкова показва, че може да поеме. Другото е нейна грижа и отговорност.

# 78
  • София

Разясних го в поста си- отговор на твоя.
Не можеш два пъти да влезеш в една и съща вода, Дренка.

# 79
Отново неадекватно.

# 80
Разясних го в поста си- отговор на твоя.
Не можеш два пъти да влезеш в една и съща вода, Дренка.

Ха-ха, имаше една много хубава френска комедия за един висш политик, пълно перде, който ходеше с един цитатник на Хераклит и ги ръсеше такива по повод и без повод Simple Smile Simple Smile

# 81
Аз винаги съм се чудела на такива бързи бракове - абе, вие човека от скоро го познавате, още сте заслепени от пеперудите, първите 3 години от връзката са най-важни като цяло, ако остане след 3-те години вече виждаш другата страна на човека и не си толкова заслепен. И съм забелязала, че точно при такова бързане от страна на мъжа, жената прави всякакви компромиси и след това й излиза през носа всичко, което е дала и направила.

# 82
Синдромът на сварената жаба. Ако пуснеш жаба в тенджера и нагрееш рязко температурата жабата ще изскочи за да се спаси. Ако обаче почнеш да нагряваш водата съвсееем по мъничко жабата ще се адаптира и няма да усети кога темепературата ще мине границата и да изскочи. Ще си се свари. В превод - когато няма драстични изцепки като бой, малтретиране и пр., а само леки но постоянни дразнения от страна на околните, които се чудиш аджеба толкова ли са сериозни, че да трябва да скачаш - има опасност да си в положението на жабата кандидат за сваряване. Май авторката е в това положение.

# 83
  • Варна
И какво като го зареже тоя мъж? Той ще легне да мре ли? Какво точно ще изгуби освен една удобна слугиня? Има си детето, има си дома, има си маминка да му готви (ето я резервната удобна слугиня), чисти, пере.

А тя какво ще спечели? Ще има шанс за нормална връзка и нормално създадено дете (без дълги, кофти, скъпи процедури), няма да й се сервират изпълненията на хлапето и бившата, няма да е набутана при свекърва, няма всеки ден да се сблъсква с мъж, който я има за даденост и кажи речи едва я търпи.

Май ситуацията е ясна.

Дренка, стига говори глупости за ялови мъже и жени. Тук такива няма. Той има някакъв проблем, но вече си е създал детето. Ако наистина иска още едно, ми да вземе да се постарае малко повече по отношение на бъдещата му майка. Само че явно думите казват едно, действията друго.

# 84
.....С тази същата лекота ли ще съветвате мъж да зареже яловата си жена?

Да, ако тя вече не го обича и ако дори не ще да прави секс с него. Защо човек да живее с нея? Няма любов, няма секс, няма деца, няма щастие, няма нищо, само някакъв навик. Загуба на ценно време.

# 85
Наистина ли има хора, съветващи авторката да остане при мъж, който не прави секс с нея, но я е наврял при мама си и детето си, което се държи гадно с нея? Предполагам, че ако това беше тяхна дъщеря, шяха да са също така ОК със ситуацията.  ooooh!

# 86

Не е нужно да ме ухапе куче,за да знам,че кучетата хапят.
Разбрала съм го от наблюдения и имам едно на ум относно кучетата.
Примитивно или не,мисля,че хората учат и от наблюдение и анализ,не само емпиризъм..

По темата..
Чудя се защо изобщо има тема и каква е дилемата на авторката?
Ако и харесва да е изтривалка на комплексар,да си стои,ако иска нормален живот,обич,семейство и деца,нека си търси  мъж,необременен с минало и недъзи.

# 87
  • Варна
Естествено, че човек се учи не само от личния си опит. Доста повърхностно и глупаво е да се учиш само от собствените си грешки. По тая логика например докато сам не станеш наркоман няма да се убедиш, че е опасно за живота.

# 88
Също смятам, че ученето от чужди грешки не може да се сравнява с ученето от собствени. В примера с наркомана - ако човек можеше да се учи от чуждите грешки нямаше да има наркомани. Да, ама всеки си мисли, че той е по-различен, по-особен, че на него няма да се случи същото и по тоя начин, че не е тъп като другите дето са се оставили да станат наркомани, че е по-умен от тях и т.н. Пример - син, чийто баща е бил деградирал алкохолик и се е нагледал на отвратителни сцени вкъщи, разбито семейство и безвреме отишъл си от тоя свят...се предполага, че няма да се докосне до алкохола. да, ама не. Става и той алкохолик. Защо ли не се е поучил от чуждата грешка буквално завряна му в лицето? Ми щото си е мислел, че е по-различен ....над нещата...

# 89
  • Варна
Ами то трябва малко акъл да се поучиш от чуждите грешки. Все пак има хора, които не се учат и от своите, така че...

Общи условия

Активация на акаунт