Правата на ДЕЦАТА ни с ТЕЛК - 2

• 67 740
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Не знам дали няма да ви подведа, имайки предвид, че съм преборила друг вид рак ( злокачествен), но мисля, че трябва да гледате подточката която е за доброкачествения. Все пак лекарите ще вземат предвид индивидуално  състоянието на детето. Успех! Дано всичко завърши възможно най-добре за вас и детето. 💖

# 646
Здравейте!Днес ходих до картотеката на ТЕЛК,която вече е с нов адрес град София,улица Димитър Греков 2 зад театър София,зелена сграда.Ако се движите с градски транспорт,се слиза на спирка театър София рейс 213, трамвай 20,22.

# 647
Много ви лагодаря за отговора!:)

Не знам дали няма да ви подведа, имайки предвид, че съм преборила друг вид рак ( злокачествен), но мисля, че трябва да гледате подточката която е за доброкачествения. Все пак лекарите ще вземат предвид индивидуално  състоянието на детето. Успех! Дано всичко завърши възможно най-добре за вас и детето. 💖

# 648
Здравейте!Днес ходих до картотеката на ТЕЛК,която вече е с нов адрес град София,улица Димитър Греков 2 зад театър София,зелена сграда.Ако се движите с градски транспорт,се слиза на спирка театър София рейс 213, трамвай 20,22.

Картотеката е мястото на което подавахме документи за повторно явяване на комисия след изтичане на ТЕЛК-а  ли?

# 649
Аз подадох документи не за повторно,а за първоначално,но предполагам,че е на същото място.

# 650
  • София
Здравейте. Днес получихме ТЕЛК решението ни. Дъщеря ми е с 65% с право на чужда помощ. И понеже не са ми мн ясни нещата ще се допитам до Вас. Сега трябва да изчакам да заверя решението в картотеката. После? Социални предполагам? Какво й се полага,освен помощта от 350лв? До колкото разбрах ще й спрат детските? За второто дете предполагам си продължават както досега?
Благодаря за отделеното време

# 651
Здравейте. Днес получихме ТЕЛК решението ни. Дъщеря ми е с 65% с право на чужда помощ. И понеже не са ми мн ясни нещата ще се допитам до Вас. Сега трябва да изчакам да заверя решението в картотеката. После? Социални предполагам? Какво й се полага,освен помощта от 350лв? До колкото разбрах ще й спрат детските? За второто дете предполагам си продължават както досега?
Аз директно отидох в социалните на същия ден. Имало нов закон  и можело без картотеки и както е било преди. Директно с решението отидох в социални и ми обясниха всичко и попълни каквото трябваше.

# 652
  • София
Аз директно отидох в социалните на същия ден. Имало нов закон  и можело без картотеки и както е било преди. Директно с решението отидох в социални и ми обясниха всичко и попълни каквото трябваше.

Още утре ще отида. Благодаря

# 653
Че кой е този нов закон, и аз не знаех? Чакам си аз месец за да отида да заверя телка и тогава да ходя в социалните. 😣

# 654
На 28.01 излезе решението ни и в понеделник отидох да попитам как стоят нещата. Кога, що трябва да направя. И те ми обясниха, че и на 28.01 да бях отишла, щели да ме приемат и да мога да подам. До 14 дни писмо щели да ми пратят, за винетка подадох, която от 10.02 е активна. Казаха пари след 20.02 да очаквам. Това беше при нас, за Хасково става въпрос.

# 655
Здравейте,мами.Нова съм в групата и тепърва тръгваме по трудната пътека наречена Телк.Имам момченце на 6 с аутизъм и средата на януари подадохме нужните документи и вчера получихме писмо. В него пише че не ни признават оценката от психолог и психиатър каквото имахме а искат нова от определено място. Ние минахме при Попов в център Спектър Пловдив и там ни казаха че тези документи ще ни свършат работа но явно не..Въпроса ми е има ли други мами ,които им се е случило същото и дали явно вече не признават оценките от там понеже е частен център а в писмото ми пишат че искат оценката да е в държавна болница..много ми е объркано..и друго искат да попитам ако ни дадат чп как стоят нещата там има ли срок за подаване на документи за личен асистент ,лицето трябва да не работи в момента на подаването на документите предполагам?Благодаря на отзовалите се и се извинявам предварително ако повтарям въпрос,но тепърва почвам да ви чета.

# 656
Здравейте,мами.Нова съм в групата и тепърва тръгваме по трудната пътека наречена Телк.Имам момченце на 6 с аутизъм и средата на януари подадохме нужните документи и вчера получихме писмо. В него пише че не ни признават оценката от психолог и психиатър каквото имахме а искат нова от определено място. Ние минахме при Попов в център Спектър Пловдив и там ни казаха че тези документи ще ни свършат работа но явно не..Въпроса ми е има ли други мами ,които им се е случило същото и дали явно вече не признават оценките от там понеже е частен център а в писмото ми пишат че искат оценката да е в държавна болница..много ми е объркано..и друго искат да попитам ако ни дадат чп как стоят нещата там има ли срок за подаване на документи за личен асистент ,лицето трябва да не работи в момента на подаването на документите предполагам?Благодаря на отзовалите се и се извинявам предварително ако повтарям въпрос,но тепърва почвам да ви чета.
Принципно само с обследване в две детски психиатрии - в "Св. Никола" в София и в "Св. Марина" във Варна официално се поставя диагноза аутизъм. На практика обаче много родители отиват на комисия само амбулаторен лист от психиатър и психологично изследване. Зависи от конкетния ТЕЛК състав, дали ще приеме тези документи.

# 657
Ние сме от Хасково и минахме тук в нашия диспансер. Не ни ги признаха и после ходихме в Спектър в Пловдив и от там го признаха обследване, а реално пишеше едно и също. За телк Хасково ни послужи.

# 658
Аз съм от Русе. Януари 2017 психиатърът от нашия ТЕЛК не призна епикризата от ДЮЦПЗ на д-р Мечкунова (детския психиатър в града ни) и поиска от София или Варна. След близо година с диагнозата от София (вече друга диагноза) детето получи 50%. Преди два месеца върна и детето на приятелка и също й поиска епикриза от София или Варна.

# 659
До колкото ми беше обяснено някога на мен всеки може да даде становище относно състоянието на детето, но конкретно епикриза за ТЕЛК  не, защото това е документ който може да се използва и в съда.

Общи условия

Активация на акаунт