Какво ще купя отново?

• 105 098
  • 745
  •   2
Отговори
# 630
Прави сте. Моля за извинение.

# 631
Сравнението не е подходящо. В картофите глутен няма, но на много неща пише: може да съдържа следи от соя, глутен и други подобни. При производството им не се добавя глутен, но може случайно да попадне такъв и те не могат да гарантират за чистотата на крайния продукт.
Ако фирмата произвежда само чипс от картофи и не използва нищо друго освен картофи, олио и сол, обясни ми как може случайно да попадне глутен???
"Pringles"-ите също се водят чипс, въпреки че се произвеждат по тотално различна технология.
И съдържат пшеница и глутен.  Wink
Пазарът е затрупан с такива продукти.
Добре, но се коментира конкретният чипс „според съдържанието има само картофи, слънчогледово олио и сол“. В тези продукти няма как да има глутен.

# 632
Скрит текст:
Ясно е, че ако не произвежда чипс само с тези 3 съставки, както е при големите производители. Защо изобщо питате?! Не ми отговаряйте, не ме интересува.
Може и в солта, която производителя на чипс не произвежда, да има глутен. И ако производителя на чипс не е изследвал всички съставки и/или крайния продукт, което е така в повечето случаи, освен ако не произвежда и продукти без глутен, се застрахова с надпис от рода: " може да съдържа следи от ...."
Да се върнем към темата, моля!

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 10:13 от rovaru

# 633
  • София
Соево какао на Алпро и овесено мляко на ДМ.

# 634
Много ни хареса шоколадчето Nocciolata с лешници и пак ще се взема:

# 635
  • софия
кашкавал с подправки с.Годеч - за една седмица изядох 3 кила....
Скрит текст:

# 636
  • София
Много е трудно да се намери хубав кашкавал напоследък.  Уж купуваме скъп,  даже изпитан,  ами той не е същият на третото купуване, сякаш развалят марката.  Вече не знам,  купувам един ръчен кашкавал от кварталната млекарници и толкоз. Дано задържат качеството.

# 637
Много харесвах Лакрима но го развалиха.... Маслото мирише на химия (замина в кофата), сиренето сухо.....

# 638
На мен най-приемливият кашкавал ми е насипният Витоша на Равно поле. Купувам го от кварталната млекарница (магазинче на Равно поле), около 12 лв. е килограма. Когато се опитам да купя пакетиран много често не ми харесва. Освен това, като е вакумиран стои по-твърд, а като го разопаковам е много мек, даже не може и да се настърже.

# 639
кашкавал с подправки с.Годеч - за една седмица изядох 3 кила....
Скрит текст:

А откъде го купувате?

# 640
  • София
Кашкавал купувам на мандри Равногор и Дестан. Надявам се да запазят качеството.

# 641
  • София
Може да пробвате кашкавала на Млекаря 75 и също Добротица на Недко Недков от Овчарово. На мен много ми харесват и винаги, когато имам възможност, купувам от тях.

# 642
Дами, като говорите за кашкавал, ето на какво попаднах, търсейки информация за кашкавал "Ферия": https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/04/06/2949337_kakvo_ima_v_kashkavala/
Вкъщи се купуват различни кашкавали, но като че ли най-качествен досега е бил този на "Елена" и "Пършевица".

За първи път купувам този италиански препарат за съдове и приятно съм изненадана: много мек, добре измива, ухае много приятно. Водата при мен е доста мека за уточнение. Ще пробвам и другите им продукти.
Скрит текст:

# 643
  • София
Аз ползвам такъв ,но зелен.
Каква цена го закупихте?

# 644
Аз го взех 4,40 май, но от квартален магазин. Сега видях в интернет, че се продава за 3,50. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт