Азиатска козметика и грим 4

• 54 974
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз ги държа в хладилника, във вратата, включително и в картонената кутийка. Мойте не са сухи, а ще стане вече месец откакто ги ползвам.

# 646
  • София
В долната част на хладилника в кутийката ги държа и аз. Не съм имала проблеми с изсъхване.

Кои са ви любимите кремове за ръце?
Аз много харесвам този със зехтин на Innisfree, но ми е безкрайно малък като количество - 50 мл. Може би следващият път ще поръчам няколко опаковки от него + този с мед от манука, който ще е за студените дни. Но всякакви идеи за хубав и голям като грамаж крем, са добре дошли Simple Smile

# 647
Четох, че маслото от маслини не е добро за кожата. Увеличава трансепидермалната загуба на вода. Знам, знам, че от много години е популярно като овлажняващ агент, но вярвам на източника на тази информация, за това вече го избягвам.
Любимият ми крем за ръце не е азиатски, а на Юсерин с урея, серамиди и натурален овлажняващ фактор. Стандартен размер е 75мл.

# 648
Момичета, къде държите пачовете.
Като ги държа само в хладилника и реша да ги слагам са почти сухи, а не става да разтръскаш кутията защото течността е замръзнала, като са навън като че ли по-добре. Направило ми е впечатление, че най-добре в хладилника и да ги извадя 10-20 минути преди ползване, но пък много време ми отнема таз процедура.
Вие как процедирате.

Съхранявам в хладилника в отделението за плодове/зеленчуци (едното чекмедже го ползвм само за козметика), където температурата е по-висока и нямам проблеми с консистенцията на гела дори при приключването на кутията.

Harpalike, много съм доволна от кремовете за  ръце и боди лосионите Nubian Heritage (от iherb)

# 649
Благодаря момичета, имах някакви съмнения, че тези пачове нещо не е много ок, та се чудех грешката да не е в моя телевизор.

Крем за ръце нямам любим и не помня откога не съм купувала. Ръчичките си ги отглеждам предимно с околоочни кремове, които не съм уцелила или други кремове за лице, също с крема за тяло. Но нямам проблеми с тях, които да изискват някаква специализирана грижа.

# 650
  • София
Момичета, крема на haruharu, който е гореща сделка днес в джолсе, заслужава ли си?

# 651
  • София
Може ли линк

# 652
# 653
И аз го гледах днес, но нямам идея за тази марка, единствено мога да кажа че като цена е много добре.
Ето го състава,
 Ingredients

D.I. Water, Propanediol, Glycerin, 1.2-Hexanediol, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, Sclerotium Gum, betaine, Hyaluronic Acid, Carbomer, Xanthan Gum, Tocopherol, Tromethamine, Camellia Sinensis Leaf Extract, Saccharomyces Ferment, Lactobacillus Ferment, Honey, Caprylyl glycol, Benzyl Salicylate, Citral, Ethyl Linalool, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Methyldihydrojasmonate, Disodium EDTA, Cetyl ethylhexanoate, CI 61565

Аз много не им разбирам

# 654
  • Варна
И аз го гледах днес, но нямам идея за тази марка, единствено мога да кажа че като цена е много добре.
Ето го състава,
Скрит текст:
Ingredients

D.I. Water, Propanediol, Glycerin, 1.2-Hexanediol, cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, Sclerotium Gum, betaine, Hyaluronic Acid, Carbomer, Xanthan Gum, Tocopherol, Tromethamine, Camellia Sinensis Leaf Extract, Saccharomyces Ferment, Lactobacillus Ferment, Honey, Caprylyl glycol, Benzyl Salicylate, Citral, Ethyl Linalool, Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes, Methyldihydrojasmonate, Disodium EDTA, Cetyl ethylhexanoate, CI 61565
Аз много не им разбирам
Според този сайт Benzyl Salicylate, Citral са вредни съставки.
http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_b382399495.html

# 655
  • София
На мен от Jolse ми бяха пратили мострички от два вида крем на haruharu.
Много лек крем, който попива веднага и мирише много хубаво Simple Smile

# 656
Аз бих пропуснала кремовете на Haruharu. И четирите имат Benzyl salicylate , които е забранен за употреба в ЕС. Предизвиква алергии, дерматити и тн.
Citral е терпен, който присъства естествено в етеричните масла най-вече на цитрусите и е много силен алерген, както и прави кожата фоточувствителна.
Cyclopentasiloxane, който е на предно място в списъка, освен, че в по-големи количества влияе негативно на ендокринната система и хормонте, е силикон и може да предизвика акне.
Дори и останалите съставки да не са лоши тези 3 са проблем.

Скрит текст:
В интерес на истината нито алкохолът, нито силиконите или парабените са чак толкова страшни и опасни, стига да се ползват разумно и да се знае точно защо са включени в състава, т.е. цялостната козметична формула. Важно е използваното количество, качество на суровините и на производството, съотношението с другите компоненти, както и доколко самата кожа би направила реакция. Например Cyclopentasiloxane, а понякога и парабени или друг от спорните компоненти присъстват в състава на Sulwhasoo и The history of Whoo (както и в Chanel, La Mer, Guerlain, Filorga...), но има толкова много компенсиращи съставки и видим ефект, а и фирмите са много висок клас и съответно формулите, суровитните  и пречистването на продуктите са на много високо ниво.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 19:02 от Viola Tarakanova

# 657
Пачове и шийт маски държа в хладилника.
Крем за ръце нямам все още на корейска марка, но ползвам нощна маска и за ръцете вечер, през деня като нанасям грижата остатъка го разнасям по ръцете.
Ще се оглеждам за крем за ръце.
Днес пристигна Мелано СС, веднага подготвих кожата и нанесох....много продукти изразходих от корейската грижа, но това е страхотно. Усеща се мекота, гладкост и сияние по кожата, попива бързо.

# 658
  • Бургас
Задължително ли е пачовете да са в хладилника? Аз ги държа в банята при другите неща, не обичам да си слагам студени продукти на лицето, извън лятото.
Получих  COSRX Centella Water Alcohol Free Toner, и ми се струва много воден, сигурно защото досега съм ползвала само на Хада тонера, а той е по-плътен от вода, Очаквам тези дни и ETUDE HOUSE Soonjung pH5.5 Relief Toner, и той ли е съвсем като вода? Чакам още доста неща да получа, но като ви чета вече съвсем нямам търпение за Мелано СС. Аз още ползвам и европейска козметика, но кремът ми привършва и искам да си избера азиатски, бихте ли препоръчали такъв подходящ за мазна кожа. Искам дневен и нощен имам нужда от хидратация и стягане на кожата.
Супер доволна съм от слънцезащитния INNISFREE Perfect UV Protection Cream Long Lasting Sunblock, това е единствения крем който успява да ми матира кожата за почти 5-6 часа. Поръчах и този с тройна грижа, за шията и деколтето, че там пък кожата ми не е мазна.

# 659
Получих  COSRX Centella Water Alcohol Free Toner, и ми се струва много воден,
То си пише на него че е 90% вода.И аз го заглеждах заради центелата-но ми се стори прекалено малък процент и засега се отказах.

Колко най-дълго сте чакали за поръчка?
Имам една от месец и вече почвам да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт