Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 622
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
В центъра няма много избор на ново строителство, в кварталите -да. Левски е топ инвестиционен, въпреки че в момента Левски ми е Сирия.

Днес бях в Младост 2, зад ОМВ е нещо страшно, 3 крана. Явора е страхотна сграда, с тези борове наоколо....жалко че оакаха района с другите сгради. Каравелата мисля че е, вече на 4та плоча.

# 706
Здравейте! Незнам дали тук трябва да питам, но ако някой ми отговори ще се радвам!
Няколко собственика подписахме предв. договор за строеж срещу обещетение от апартаменти. Сега обаче се караме за избора на апартаменти. Този с най-многото квадрати от земята избира последователно няколко апартамента и казва че е категоричен и няма да отстъпи, а ние останалите след него сме трябва ли да избираме по един. По принцип той трябва да избира първи, но защо всичко което си е набелязал? Не трябва ли един той, един аз, по един и за другите..? В договора не пише нищо кои кога и колко трябва да избира? Но има ли законово че този с най много квадрати трябва да избере всичко, после другите? То  нищо няма да остане хубаво за нас.
Още веднъж се извинявам, ако съм писала не в правилната тема, но тук сте активни и се надявам някой да ме посъветва! Благодаря ви!

И на мен ми намирисва на провален строеж. Тия преговори е трябвало да ги водите преди предварителния договор

# 707
Няма правила, или си ги наложете, или строителят ще ви ги наложи,. Не един и два строежа не са се състояли, защото собствениците не могат да се разберат
date=1549121792]
Здравейте! Незнам дали тук трябва да питам, но ако някой ми отговори ще се радвам!
Няколко собственика подписахме предв. договор за строеж срещу обещетение от апартаменти. Сега обаче се караме за избора на апартаменти. Този с най-многото квадрати от земята избира последователно няколко апартамента и казва че е категоричен и няма да отстъпи, а ние останалите след него сме трябва ли да избираме по един. По принцип той трябва да избира първи, но защо всичко което си е набелязал? Не трябва ли един той, един аз, по един и за другите..? В договора не пише нищо кои кога и колко трябва да избира? Но има ли законово че този с най много квадрати трябва да избере всичко, после другите? То  нищо няма да остане хубаво за нас.
Още веднъж се извинявам, ако съм писала не в правилната тема, но тук сте активни и се надявам някой да ме посъветва! Благодаря ви!

Там е работата, че строителите вдигат ръце и казват ние да си се разберем. Но този с най много квадрати законово не може да избира всичко първи нали? И не иска да отстъпи....

# 708
Ако сте с обединяващи парцели, единственото ограничение, което може да наложите е всеки да си избира обезщетението от построеното на неговия парцел

# 709
Киса, So Lucky,
Точно това исках да напиша. Пуснах си търсене след 2010 демек НС Център, Червен Площад, Нептун. И ми направи впечатление, че специално в т.н. район Център цените са по-ниски за еквивалентни имоти както от ЧП и Нептун така и от Левски, ЗД, Електрон и т.н. Аз Левски както споменах го следя изкъсо, но просто не ми очаквах да е повече от Център. Иначе наистина е като Бейрут в момента. Нещо страшно.
Така или иначе до голяма степен установих причината за подозрително ниските цени. Едните предлагани имоти са до Хотел Палитра което си е доста встрани. Просто понятието Център за някои брокери е разтегливо понятие. Както и много други неща де.

# 710
Киса, So Lucky,
Точно това исках да напиша. Пуснах си търсене след 2010 демек НС Център, Червен Площад, Нептун. И ми направи впечатление, че специално в т.н. район Център цените са по-ниски за еквивалентни имоти както от ЧП и Нептун така и от Левски, ЗД, Електрон и т.н. Аз Левски както споменах го следя изкъсо, но просто не ми очаквах да е повече от Център. Иначе наистина е като Бейрут в момента. Нещо страшно.
Така или иначе до голяма степен установих причината за подозрително ниските цени. Едните предлагани имоти са до Хотел Палитра което си е доста встрани. Просто понятието Център за някои брокери е разтегливо понятие. Както и много други неща де.

За брокерите  Погреби и Колхозен пазар си е направо център, само и само да излъжат някой. Но им се получава понякога  Peace

# 711
Прав си. център е много разтегливо понятие в главите на брокерите. За мен хотел Палитра (не че го знам къде е  Grinning) не е център, а някъде около Колхозен, или пък улица Кракра...

# 712
  • Варна
Тъкмо щях да пиша, че център-а за Иван от нов дом или явлена е едно, за теб съвсем друго.
Няма как един и същи имот в Левски и център /ВИНС, червен площад/ да е с еднаква цена. Т.е. по обяви може и да им се иска да е така, важно е какво реално може да получи продавача.

А за това, дали живееш на центъра или в Младост, Възраждане. Каква е разликата? Аз лично не намирам голяма такава. Е да, все още съм тук и нямам лични впечатления, живеел съм и в кайс гардъна, но в годините, когато не съм бил осъзната личност. Simple Smile Но наистина, не виждам нищо...престижно може би, в това да живееш около червения примерно?!
И друг път съм казвал, ще ми липсва само това, че морската и кубо /хаха/ са ми съответно на 3 и 10 мин пешеходно разстояние. От Младост ще ми е на толкова, но с кола. Все пак сме във Варна, а не в някакъв мегаполис, където са ти нужни часове за придвижване от т.А до т.Б.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 10:40 от MapTo_D

# 713
Хотел Палитра е точно на светофара между ул. Бенковска и ул. Кракра. Отраснал съм в съседство та района ми е познат до болка. Само дето никога не сме се водили център. Иначе си беше готино като се спускахме пеша до дискотеките на плажа лятото, а другите първо идваха с автобус после се прибираха с маршрутка.
Така или иначе явно всички сме на мнени, че брокерите имат различни виждания. Друго което забелязах сега (явно съм много захлупен): обява от брокер и пише само за частни лица. Всички знаем, че си говорим за двойна комисионна(как да не им кажеш кърлежи на такива). Съответно значи търсенето чрез един "твой" брокер става кауза пердута.
Къде живееш има значение не само за да се придвижваш до някакво определено място, но и инфраструктурата е различна. Отделно е по приятно пеша да отскочиш до някъде а не с с някакъв транспорт. Пак зависи къде е това място и т.н. Относно кварталите мисля съм споменавал, че Владиславово винаги ми е правил впечатление като добре проектиран квартал. Освен това до голяма степен пощаден от презастрояване.
И за финал нещо интересно от търсенето ми:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15397782695499 … k=4df3l0&f1=1
Имам някакво усещане, че това е към Аспарухов мост.

# 714
Относно кварталите мисля съм споменавал, че Владиславово винаги ми е правил впечатление като добре проектиран квартал. Освен това до голяма степен пощаден от презастрояване.
Без да засягам Киса или друг, но Владиславово не е ли бивше село?

# 715
  • Варна
Тая сграда съм почти сигурен, че е в маалата. До старата фабрика/завод Христо Ботев. От дясно на нея трябва да има още една, поне миналата година беше в строеж. Яко черни субекти в района. Wink
И да, разбира се, че е по-приятно да отскочиш до някъде пеш, а не да се съобразяваш. Но ето, на мен преди 2-3 седмици ми се наложи да отида до ТЦ Явор, там бяхме на бар. И какво, файда, че живея на центъра йок, наложи се да ходим с транспорт, а някой, които бяха във младост/възраждане - разходка. Wink
Кайс гардън и Вл-вово са следващите зони, които ще бъдат застроени. Имай търпение.

# 716
Като видя Бул имот и винаги имам едно наум  Mr. Green

# 717
  • Варна
Седнах малко да поразгледам оферти и ми направи следното впечатление. Приблизително еднакви имоти в центъра излизат на подобни или по-ниски цени отколкото в Левски, Електрон, Завод Дружба, базар Левски. Аз ли нещо бъркам в търсенето или и вие сте забелязали подобна тенденция. А за Чайка да не говорим.
Завод Дружба, Червения , Чаталджа имат предимство за мен само заради близостта до морската градина, но според мен се получи и едно изкуствено завишаване на цените в тези райони (+Окръжна болница) заради инвестиционните имоти, свързни с отдаване под наем на чуждестранни студенти. Центъра сякаш не е вече така "модерен". Навремето всичко интересно е било концентрирано около него - кина, магазини, барове, ресторанти, но сега не е така.
А на обявите на фирми се убедих, че не трябва много да се вярва. Говорих и с една позната брокерка и тя се чуди защо така злоупотребяват "колегите й". Wink

# 718
Без да засягам Киса или друг, но Владиславово не е ли бивше село?

Да. Бившето село е частта с къщите (колкото и малко да са) и ма'алата, иначе казано районът над пощенския клон. Панелните блокове започват да се появяват от средата на 70-те.

Понеже се засегна планировка и инфраструктура - по основните артерии на квартала инфраструктурата е добра, да. За жалост същото не може да се каже за вътрешността, където блоковете са "насред полето". Неосветено, а тротоарите са блян.

Погледнато от добрата страна, в последните години става много приятен квартал в сравнение с преди. Но е възможно погледът ми да е пречупен от известна доза носталгия. Simple Smile

# 719
  • Варна
Лъки, не можеш да ме засегнеш с нищо. Владиславово не ми е роден квартал, че чак да милея за него. Joy
Познавах едни хора, които си бяха кореняк владиславовци, ама толкова им тежеше това нещо, толкова бленуваха за центъра, но понеже нямаха достатъчно средства да си купят там апартамент, накрая продадоха 4-стайната си панелка и си купиха двуетажна къща в едно село на 20-30 км от Варна посока летището (нарочно не споменавам името, може да четат тук).
Къщата беше строена като за чужденци, тоест, набързо, с не дотам качествени материали, съответно, не много подходяща за живеене през зимата. Но важното за тях беше, че като ги питаха къде живеят, вече не се „излагаха” да казват, че са от Владиславово, а че в собствена къща с двор.
Та за мен това е избиване на комплекси, но хора всякакви.
 Пък конкретно за Варна вече ми се струва, че никой не може да каже какво ще се случи след няколко години и кой квартал в какво ще се превърне.
Ей сегинка като пуснат до няколко  месеца обновения булевард Левски, направо ще се родим, ще стигаме от Владиславово до центъра за 15 минути максимум. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт