НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

• 58 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте Heart
Запис обяд яйца със заквасена сметана и мн малко сиренце, имам въпросче и очаквам идеи , имам едно парче хубав пастет,но не знам на какво да го намажа,лек ден

# 121
Ох, като видя на парче мръвка написано "без глутен и лактоза" и не знам да се смея ли или какво Grinning Както е тръгнало, очаквам на всяка глава карфиол и на морковите да почнат да слагат етикет "Веган" и знам ли какво още... На кого изобщо би му хрумнало че може и да има глутен в бекона??

В много колбаси и бекони има пълнители на основата на нишесте.

# 122
  • Варна
Не мога да се наям на авокадо...

# 123
Скрит текст:
Ох, като видя на парче мръвка написано "без глутен и лактоза" и не знам да се смея ли или какво Grinning Както е тръгнало, очаквам на всяка глава карфиол и на морковите да почнат да слагат етикет "Веган" и знам ли какво още...
На кого изобщо би му хрумнало че може и да има глутен в бекона??
На когото му хрумва, че има холестерол в слънчогледовото олио и слага надпис "Не съдържа холестерол".  Smiley
Мода, кво да праИш....

Аз влизам да се хваля....След 10 дни на морето, с "мешана" храна от сорта:
пържени картофки 2-3 пъти
пържена цаца, с мнооого брашно 2 пъти
плодове всеки ден
печени праскови за гарнитура към печената скара
3 пъти сладолед
няколко пъти по 3-4 минивафлички (мъжа ми си купува)
1 черен шоколад
половин пърленка
вино всеки ден на обяд и вечеря
5-6 бисквити
по 1 лате всеки ден на плажа
+ останалата режимна храна-месо на скара, риба на скара, салати, мазното кафе, яйцата за закуска,
имам само 200 гр в повече на кантара.
След подобно постоянно и безразборно хранене очаквах поне 3-4 кг нагоре....липсва ми подскачащото от радост емотиконче.
Всяка сутрин и вечер обаче имах поне по 1 час разходка.Сутрин на гладно, вечер след вечеря....
Не знам коя е причината, дали разходките, дали неограничаването на калориите (винаги съм се хранила до засищане), дали тялото ми свикна, но съм доволна.

# 124
Скрит текст:
Ох, като видя на парче мръвка написано "без глутен и лактоза" и не знам да се смея ли или какво Grinning Както е тръгнало, очаквам на всяка глава карфиол и на морковите да почнат да слагат етикет "Веган" и знам ли какво още... На кого изобщо би му хрумнало че може и да има глутен в бекона??
В много колбаси и бекони има пълнители на основата на нишесте.
В колбасите ясно, то там какво ли няма... сигурно само месо няма Grinning Ама в нещо дето е просто отрязано парче месо, откъде евентуално би дошъл глутен? Наскоро пазарувах заедно с един приятел, милия държи пържоли нарязани, чете етикета и ме пита Абе, какво е това механично обезкостено месо, тука пише че нямало такова? Е откъде да има, то е цяло парче месо връцете ти...
За олиото и холестерола същата работа, аз нали затова се пошегувах че остава на зеленчуците да почнат да лепят надпис "Веган".

# 125
# 126
Има си техники да направиш пържола от механично отделено месо
Натка, тия етикети ги следят, има причина да го пишат, не се отнасяй хумористично към информацията, само защото е нова за теб

# 127
Не знам, странно ми звучи, механично отделеното не си представям как ще стане на пържола. Явно има начин, щом и повече от един човек го посочва, ама това вече звучи тъжно...

# 128
  • Sofia
Здравейте Heart
...., имам едно парче хубав пастет,но не знам на какво да го намажа,лек ден
Направи си сусамов хляб с яйца.
Аз го ползвам за всякакви сандвичи и принцеси.

# 129
Здравейте Heart
...., имам едно парче хубав пастет,но не знам на какво да го намажа,лек ден
Направи си сусамов хляб с яйца.
Аз го ползвам за всякакви сандвичи и принцеси.
Може ли рецепта ,благодаря

# 130
По повод  на колбаси от цяло парче месо - в тях има всякакви гадории. Преди доста години, когато още купувах колбаси, а не си правех сама, по един повод щях да имам гости. Колбаси реших да купя от Метро. Намерих няколко с мляно месо и с почти никакви гадории с тях. Реших да взема и нещо от цяло парче месо. Така и не го направих - най- малкият брой Е-та беше 6!
А тогава се отказах завинаги от скъпия и лъскав Тандем - в едно цяло парче филе имаше изписани ДЕВЕТ Е-та и допълнително две гадории с думи!
За наличието на захари в сурово сушените колбаси - ако са сушени (и ферментирали в това време) достатъчно дълго при нужните условия, захарта е необходима за правилната ферментация (да подхранва полезните гадинки) и когато колбасът е готов, в него няма никакви въглехидрати.
Аз с нетърпение очаквам да застудее, за да отворя колбасарския цех. Че в хладилника може да се правят много малко количества и стават много бавно.
В момента имам само малко луканка и едно суджукоподобно с подправки като за бабек. Май трябва да сложа още нещо в хладилника да се суши и зрее, защото има поне месец, докато тимпературата позволи да се окачат да се сушат колбаси извън него.
Не знам дали не греша, носи мисля че домашните сурово сушени и естествено ферментирали колбаси изобщо не са вредни - не слагам много сол, само естествени подправки и миниатюрно количедтво захар, която едновременно е консервант и храна за полезните бактерии, които предизвикват ферментацията.
В темата никой не говори за ферментирали храни, които са много полезни. А вече наближи сезона на истинските ферментирали туршии.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 15:49 от Недоволна

# 131
  • Бургас
Здравейте Heart
Запис обяд яйца със заквасена сметана и мн малко сиренце, имам въпросче и очаквам идеи , имам едно парче хубав пастет,но не знам на какво да го намажа,лек ден

Аз за хлебче в микровълновата се сещам:  1 яйце, 30 гр. бадемово брашно, ч.л. бакпулвер. Слагаш всичко във висока чаша за кафе, бъркаш с вилицата и печеш в микровълновата 90 сек. на максимална мощност. После вадиш и режеш на филийки като се охлади. Аз понякога запичам филийките на тигана, стават много вкусни.
Недоволна, като им дойде времето, ще чакам с нетърпение да споделиш рецепти за домашни колбаси.

# 132
  • Sofia
Днес мислех да не готвя, че вчера сготвих огромен гювеч свинско със зеле, обаче тримата мъже му видяха сметката. И от чудене какво бързо да сготвя се получи чудесна манджичка. В уока с малко зехтин задуших лук, чесън, морков, червена и зелена чушка, гъби, зелен фасул и пилешко. Малко вино, масло и повечко сметана и стана фантастично. И много шарено и красиво.
Тези, които правите домашни колбаси - от какво месо ги правите? Защото, ако ще ги правя от купешко не виждам особен смисъл. В него има същите гадости като в колбасите май.

# 133
Колбасите правя от купено месо от малка проверена и високооборотна месарница, която продава само българско месо. Не знам с какво са хранени животните, но си спестявам огромния куп гадории, които се слагат в купешките колбаси.
А за домашното месо - според мене сурово сушени колбаси от него са по-рискови, защото не е ясно какви зарази може да има в месото.
В моите колбаси няма дори натриев нитрит (нитратна сол), който много хора добавят в колбасите за домашна консумация. За сметка на това кълцаните и млените са покрити с благородна бяла плесен - нещо, което не може да се намери и в бутиковите безбожно скъпи нашенски колбаси.
Домашно суджукоподобно с подправки като за бабек, сушено в хладилника:

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 16:10 от Недоволна

# 134
Гласувам за бадемовото хлебче в микровълновата.Бързо, лесно и вкусно. Използвам го, когато ми се прияде нещо "хлебно" или имам сосче за утопяване от салатата.

Общи условия

Активация на акаунт