НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

• 58 255
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Таханов хляб
4яйца+1/2ч.л.сол се разбиват добре с миксер,добавя се 250гр.сусамов тахан и 1ч.л.бакпулвер.Пече се във форма с хартия в загрята фурна с вентилатор на 180'за 20-25мин.Като изстине се държи в хладилник завит в кърпа или салфетка и сложен в найлонов плик.
Става с всякакъв тахан,но най ми допада с бял сусамов и тахан от тиквени семки.
Преди правих и от 90сек хлебче в микровълнова,но този по се доближава до вида на хляба.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 16:09 от Doli

# 136

Здравейте Heart
Запис обяд яйца със заквасена сметана и мн малко сиренце, имам въпросче и очаквам идеи , имам едно парче хубав пастет,но не знам на какво да го намажа,лек ден

Аз за хлебче в микровълновата се сещам:  1 яйце, 30 гр. бадемово брашно, ч.л. бакпулвер. Слагаш всичко във висока чаша за кафе, бъркаш с вилицата и печеш в микровълновата 90 сек. на максимална мощност. После вадиш и режеш на филийки като се охлади. Аз понякога запичам филийките на тигана, стават много вкусни.
Недоволна, като им дойде времето, ще чакам с нетърпение да споделиш рецепти за домашни колбаси.
Благодаря ,изглежда лесно Kissing Heart

# 137
  • Варна
Аз пък съм в крайностите. Или ще спазвам или няма. Предпочитам да не залитам към хлябоподобните неща, дори и режимни. Все ми се струва, че някак криввам от режима и минавам метър.

# 138
  • Благоевград
От режимните хлябове най-уважавам опалянките. Перфектни за сандвичи, мини пици. Намирам им приложение.

# 139
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз ... иска ми се да попитам ... има ли от вас спрели цигарите след започване на този начин на хранене и как се им се отрази спирането? Вече от 3 месеца сме изхвърлили всичко нережимно от къщата Simple Smile Това хранене ни допада като начин на живот. Леле, не мога да повярвам, че го пиша - аз!, която изяждаше вечер поне по 1 шоколад, а две- три вечери в седмицата ... не заспивах докато не изям 400 гр. баклава, толумбички или еклери Simple Smile Сега - гледам ги и не чувствам нищо ... не ми говорят: "Ела, изяш ме!" Simple Smile Чак ми е странно ... Както е да е ... Мисълта ми е, че за пръв път, в живота ми ... се прокрадва идеята да спра цигарите ... Някак си ... вече ... Абе, не са ми "сладки" ... просто навик ... Та, как би се отразило това на ... свалянето на кг. например? Аз други проблеми си нямам ... Не, че и кг. са ми проблем - имах 7 за сваляне до теглото, с което се чувствам най-добре и ми остават 2 от тях да сваля, но и да си седят - нямам грижи ... По-скоро си мисля, да не започна да качвам, че тогава ще ми е кофти Simple Smile

# 140
  • София
Почти безобидна аз съм спирала цигари заедно със започване на диета едно време. Отслабнах 10кг. Едното не пречи на другото. Пиех обаче доста чай и кафе да заместя цигарите и ми помагаше доста

# 141
  • Sofia
Нормално ли е ореховият тахан да е толкова горчив? Днес си купих, не бях опитвала до сега точно орехов. Ама много горчи....

# 142
Според мен режимните хлябове (особено опалянките- те са все пак крема сирене и яйца само, нали newsm78 ) не са чак толкова голямо зло, освен ако някой не спазва много ограничителен вариант... Иначе мен режимните хлябове въобще не ме разяждат, напротив Mr. Green - напомнят ми за хляб Laughing Отвикнала съм от хлябовете. Удобни са ми за навън обаче, а и може да пробвам някой режимен сладкиш по-нататък.
Савина, мисля си, че би трябвало да напомня за вкуса на орехите, поне до голяма степен, както сусамовия... newsm78 Не съм купувала, не знам всъщност дали съм го и виждала този тахан от орехи newsm78
Скрит текст:
Аз да споделя с вас....днес в магазина подминавах с голямо задоволство щандовете със сладки неща, макарони, зърнени, ориз, брашна....Загледах се обаче по чайовете, а срещу тях сложен...някакъв "боров меЛ" Thinking Съдържанието беше глюкозо-фруктозен сироп (на първо място като съставка, май нямаше изобщо захар), някакви борови екстракти и т.н., иииии разпределението на "хранителните" в-ва: 80% захар ooooh! Като се замисля, че някои този меЛ го приемат зимно време срещу настинки (мислейки, че е меД), цялата захар в него всъщност изобщо не спомага за здраве ooooh! ooooh! 
Днес:
з- същата като вчера, втора з- малък банан, 3 мини палачинки с яйце, ленено семе (мляно), кокосово брашно и кокос, о- сьомгова пъстърва и салата от марулки, бейби спанак, маслини, следобед- кафе със сметана, "сандвич" от кашкавал и масло, в- останала рядка гореща супа, добавих и карначета. Следобеда пих и 20-30мл вода от кокосов орех- днес трошах един Mr. Green Хареса ми, но не очаквах да е така сладко Grinning
Понеже 2-3 поредни дни ми прималяваше изведнъж (а не бях гладна като усещане, но пък закусвах само кафе с мляко, кокосово масло, масло- може би не е било достатъчно ) днес реших да хапна малкия банан и мини палачинките веднага щом усетих, че започвам да не се чувствам съвсем ок- веднага се почувствах добре. Simple Smile Следобедът до вечерта също бях добре. Явно известно време след кафето с добавки трябва да хапвам и по още нещо, дори и да е само парченце кашкавал или варено яйце... Simple Smile

# 143
  • Sofia
Да, има вкус и аромат на орех, но е горчиво.
На мен пазаруването вече ми е в пъти по-лесно. Не минавам вече по всички стелажи, което преди ми отнемаше  по 2ч.   Сега директно пропускам цели сектори - зърнени, бобови, сладки, хлябове, напитки... Много лесно така.
Мед от магазин аз лично никога не купувам. Само директно от пчелар. Веднъж годишно купувам 10 буркана.

# 144
Той боровия "мед" поначало не е мед, захарен сироп си е, с извлек от зелени шишарки или борови връхчета. Също като "меда" от глухарчета. Много хора им казват мед, понеже приличат на вид и до там е приликата. Водят се че са полезни заради това че са извлечени някакви неща от растението но са си сгъстен захарен сироп като цяло. За човек, който няма проблем със захарта, няма да го убие ако си подслади чая с това, то все пак не е за наяждане. Виж, това че е с глюкозо-фруктозен сироп не ми хареса, ама явно и така го правят. Те и сладката и конфитюрите в супермаркета май вече предимно са с такъв.
Иначе да, по-бързо става пазаруването, като знам че на част от рафтовете изобщо нямам какво да гледам. Преди подминавах щанда с печивата и тези с фафлички, бисквитки и прочие, сега и тези с паста, ориз и прочие и става по-кратка обиколката в супермаркета.

# 145
Загледах боровия меЛ просто защото беше срещу чайовете Mr. Green Зачудих се това нещо "мел" какво е  hahaha И така погледнах и състава  ooooh! Иначе купуваме предимно от пчелари, но понякога по буркан-два и от магазина, но подбираме. На детето давам понякога, на мен не ми е залипсвал.
Натка, да, без проблеми с кръвната захар не би било чак толкова зле, но пък ме замисли този глюкозо-фруктозен сироп като основна съставка. Явно така им е най-евтино, или тази съставка действа по-пристрастяващо дори и от захарта. Rolling Eyes
Да попитам за прясното мляко 3,8% в Кауфланд- това което е без лактоза. Според вас, подходящо ли е такова мляко за режима (сутрин с кафето), има ли вкус на мляко или е сладнеещо и, не на последно място, как ли я премахват тази лактоза...? Thinking Не съм виждала друго мляко с 3,8% масленост Rolling Eyes

# 146
Добро утро Simple Smile
Само да споделя, страшно вкусно е авокадото от мрежичките в Лидл Hands V

# 147
  • до едно тепе
Долче, ако е безлактозно и няма захар в състава не би трябвало да сладнее. Все пак лактозата са захарите. Аз съм опитвала само адаптирано безлактозно, но адаптираните са подсладени.

# 148
До кога ще има авокадо?

# 149
  • София
Ох, нещо не ми се яде авокадо, май мазнините са ми в повече и затова.
За бамята, гледам сте обсъждали. Обожавам я , но не винаги имам много да си правя любимото ястие:
Скрит текст:
1кг. блаширана бамя се задушава с 3-4 глави лук и 1глава чесън, изсипва се около 500 гр разязани домати и се се запича. Става великолепно! А новата ми страст е патладжана.
Днес съм +1кг., но не се притеснявам. Събота и неделя се отпуснах малко с въглехидратите и затова. Включих млечни ,  грозде, че и царевица ядох веднъж. Та така.
Скрит текст:
Нямаше как да ги пропусна в друг период от годината и да искам няма да имам домашни царевица и грозде
Не мога се оттърва от главобилието, в момента съм и в цикъл. Направо е кошмарно особенно сутрин.
Режих да дам шас на режима од 3.10 да ми възвърне енергичността.

Общи условия

Активация на акаунт