НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

• 58 258
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
До кога ще има авокадо?

Аз мисля, че им е от постоянните артикули Simple Smile не е от брошурата.

# 151
  • Пловдив
До кога ще има авокадо?

Аз мисля, че им е от постоянните артикули Simple Smile не е от брошурата.
да,има го обаче редовна цена е 3,99лв.До вчера мисля беше промоционалната на 2,99.

# 152
Аз ... иска ми се да попитам ... има ли от вас спрели цигарите след започване на този начин на хранене и как се им се отрази спирането?
Скрит текст:
Вече от 3 месеца сме изхвърлили всичко нережимно от къщата Simple Smile Това хранене ни допада като начин на живот. Леле, не мога да повярвам, че го пиша - аз!, която изяждаше вечер поне по 1 шоколад, а две- три вечери в седмицата ... не заспивах докато не изям 400 гр. баклава, толумбички или еклери Simple Smile Сега - гледам ги и не чувствам нищо ... не ми говорят: "Ела, изяш ме!" Simple Smile Чак ми е странно ... Както е да е ... Мисълта ми е, че за пръв път, в живота ми ... се прокрадва идеята да спра цигарите ... Някак си ... вече ... Абе, не са ми "сладки" ... просто навик ... Та, как би се отразило това на ... свалянето на кг. например? Аз други проблеми си нямам ... Не, че и кг. са ми проблем - имах 7 за сваляне до теглото, с което се чувствам най-добре и ми остават 2 от тях да сваля, но и да си седят - нямам грижи ... По-скоро си мисля, да не започна да качвам, че тогава ще ми е кофти Simple Smile
Да.Започнах ВМ НВХ март 2016г., а спрях цигарите август същата година.Продължих да си отслабвам....

# 153
Здравейте, искам да започна микробиом диетата, но искам  да разгледам  и адаптираните рецепти,  а не ми ги изпращат. Дали някой има представа дали ги изпращат или да не ги чакам. Благодаря ви

# 154
Долче, ако е безлактозно и няма захар в състава не би трябвало да сладнее. Все пак лактозата са захарите. Аз съм опитвала само адаптирано безлактозно, но адаптираните са подсладени.
Ами, не знам защо си мисля, че всяко нещо от което премахват някоя съставка...сладни Mr. Green  Joy А дали ще става за режима или се води обработено като му е махната лактозата? Thinking
Авокадото си го има редовно вече май, обаче не мога да му схвана цената- преди беше 3,59лв, после изчезна и сега гледам (и чета) различни цени- 3,99, 4,29, 4,49лв... newsm78 Нашето не сме го опитали още, чакам да омекне, но имам от големите Simple Smile
Lagertha , на мен ми предстои МЦ, дано мине леко на този режим newsm78 Много вкусно звучи това ястие, според мен и с патладжани ще е супер Heart Eyes
Днес закусих една мини палачинка (яйце, кокосово брашно, ленено семе мляно), диаметърът и беше колкото топка за тенис Mr. Green + 1 ч.л. кокосово масло, кафе със сметана, масло. Обядвах 3 яйца с праз и лъжица крема сирене. Вечер 2 яйца ми стигат (М са), но за обяд не. Салата имах, но не ми се ядеше. За вечеря има готвено зеле с кокалчета Grinning свинско, има доста месце по тях.

# 155
Гледала съм безлактозното мляко в Лидл, има повече въглехидрати от обикновеното....да се чудиш откъде, след като захарта му е премахната.
Явно на мястото на лактозата добавят "захар".....иначе не мога да си обясня повечето въглехидрати.

# 156
Здравейте, искам да започна микробиом диетата, но искам  да разгледам  и адаптираните рецепти,  а не ми ги изпращат. Дали някой има представа дали ги изпращат или да не ги чакам. Благодаря ви
Не ги изпращат.Аз също си закупих книгата пролетта и им писах и на мейл, но нямам отговор.Защо лъжат хората не знам?!
Днес обядвах пълнен патладжан с кайма и отгоре малко кашкавал.Голяма вкусотия ви казвам.
И аз го гледах безлактозоното мляко и за пореден път се убеждавам, че продуктите е най- добре да се консумират така както майката природа ги е създала.Ако имам проблем с лактозна непоносимост по- добре да не ям млечни или ако толкова много ми се прияде да е по повод някакъв а не всекидневно да го консумирам. За себе си установих, че колкото по - просто и изчистено ми е менюто, толкова по лесно и по- добре ми е да госледвам този начин на хранене. Ако се налага постоянно да тегля, да меря, да вися в кухнята, за да приготвям ядене направо ме пишете бегала.Теглих храната в началото, за да се ориентирам.Вече свикнах визуално да преценявам и ми е лесно.

# 157
Каква е тази микробиомна диета? newsm78
Иначе за безлактозното мляко- жалко ако е така. Явно неслучайно съм останала с впечатлението, че продуктите от които е махнато нещо сладнят... Rolling Eyes
Ева, и аз обожавам пълнени патладжани Heart Eyes Heart Eyes

# 158
Каква е тази микробиомна диета? newsm78
Иначе за безлактозното мляко- жалко ако е така. Явно неслучайно съм останала с впечатлението, че продуктите от които е махнато нещо сладнят... Rolling Eyes
Ева, и аз обожавам пълнени патладжани Heart Eyes Heart Eyes
dolce, за тази книга става въпрос цък

# 159
  • до едно тепе
Аз пък преди време останах потресена, че безглутеновото брашно е с по- висок ГИ от обикновеното бяло. Явно колкото повече го обработват,толкова е по- вредно. Ужасното е,че хората си мислят обратното .

# 160
  • София
Все още няма официален доклад, доколкото разбрах, но все пак ще го цитирам тук:

"Eдно от най-значимите хранителни проучвания продължава да събира данни и вече има такива от цели 218 000 индивида. Интересното е, че то застава с цялата си тежест срещу заключенията на други изскедвания, които често са цитирани от вегани – месото е опасно за хората.

Новите заключения твърдят, че консумацията на червено месо, риба и пълномаслени млечни продукти е полезна за здравето. Причината за тези противоположни резултати е представителната извадка. До този момент в изследванията са били включвани само хора от по-развитие страни – САЩ, Европа, Япония, но в новото разширение са включени данни и от страни от Африка, Близкия изток и Южна Азия.

Резултатите сочат, че смъртността, която не се дължи на сърдечно-съдови проблеми се понижава с 25%, малко се понижава рискът от развитие на ССЗ, по-нисък риск от инфакрт на миокарда.

Mente A. Hot Line Session 4. Presented at: European Society of Cardiology Congress; Aug. 25-29, 2018; Munich."
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1993716167316338& … d=337231206298184

# 161
Е те премахват определено нещо, примерно лактоза, за да е ок за хора, които имат непоносимост/алергия. Това не значи че спада гликемичният индекс или въглехидратите като цяло, а просто че не съдържа определена съставка. Какво друго му слагат, кой знае. Като кафето без кофеин, обработка си минават със сигурност, и то яко.
Глутенът е протеин, между другото, не въглехидрат. За брашна с малко или никак глутен - ами че то и оризовото май няма глутен в него, царевичното също. Кое да му е ниско като ГИ?
Сега, ако някой си мисли че щом пише без глутен и е здравословно задължително... това е друга тема. Преекспонират се понякога тия неща и не всеки помисля кое какво е реално, чул някой че глутена вреден и давай щом няма глутен трябва да е добро.

# 162
Натка, в Италия задължително представят белглутеновото брашно и храни като цяло за много здравословни. Mr. Green  Не те карат да се замисляш изобщо, даже полезно било понякога дори и хората които нямат проблеми да използват безглутенови продукти Rolling Eyes По-добре било за здравето....По същия начин и за соевото мляко- хубаво било човек да разнообразява с него, с оризово, овесено и какво ли не още "мляко" (в повечето случаи- зърнено)...Някакси обработените продукти все са рекламирани като много полезни- по-малко мазнини, без глутен, без захар (а примерно с аспартам). Crazy Без глутен, от соя- все се рекламират като "по-леки" сравнени с истинските, непреработени алтернативи...
Ева, мерси. А за какво по-точно става въпрос, може ли да се изтегли отнякъде книгата? Laughing
Намерих това с рецепти:
https://www.book.store.bg/p197048/gotvarska-kniga-za-mikrobioma-pamela-elgyn.html
А тази книга заслужава ли си?
https://www.book.store.bg/p211698/razmeryt-ima-znachenie-narychn … ndra-ivanova.html
Аз засега си чета книгата на Марк Хаймън за мазнините Grinning , някой я сподели тук преди време bouquet bouquet bouquet , втората половина ми е много интересна (макар и в първата да има интересно инфо). Даже майка ми си я купи- да си я чете в книжен вариант Laughing

# 163
Това имах предвид и аз, че се преекспонира колко здравословно е едно или друго нещо и много хора не се замислят. То няма лошо, но всеки да си прави информиран избор какво да яде и пие и какво не.
А че се рекламират нещата - ама разбира се, парите въртят света, все пак. Те и маргарините колко години ги рекламираха че били по-здравословни от маслото, все още има хора дето го вярват това.

# 164
Да, за жалост... Confused Както много хора асоциират растителните "продукти" със здравословно Cry
Колкото и да ги "бутам" калориите днес, останаха си малко над 1000. Кокосово масло, зехтин, краве масло, сметана, крема сирене, 3 яйца, мазнината в манджата....и пак Laughing

Общи условия

Активация на акаунт