ФЕРМАТА Съединение - тема 1 (07.09 - 16.09)

• 58 428
  • 874
  •   1
Отговори
# 675
  • Вестерос

kissi1983
,Милена не е казвала, че смята, че всички извън страната бършат дупища, а че тя го е правила тук, НО не смята да го прави там. за себе си говореше, а не , че така мисли за всички...

Понякога се изумявам как се изопачават нечии думи. Чул-недочул.

# 676
Георги е озлобен не към емигрантите като цяло, а към онези от тях, които излизайки навън, започват да плюят по страната си или смятате, че и той завижда? Както правилно ме поправихте,  цялото му семейство е навън, мислите ли, че не е могъл да излезе и той когато си поиска? Според мен го е отвратила и озлобила липсата на хигиена в отношението към Родината от една огромна част от емигрантите, а не това кой къде е избрал да живее. Спомена го във визитката си, давайки за пример баща си.
Може и да няма такова разделение никъде (което не е вярно, веднага мога да дам за пример Гърция, където от десетилетия  има такова), но и такова плюене по Родината от емигранти не съм виждала....Само се огледайте в този форум, дори в тази тема.

# 677
В целия спор между тукашни и емигранти вчера пропуснаха да споменат едно много важно нещо. Че можеш да бъдеш роб и в родината си. И една голяма част от българите тук са точно такива. Работят за жълти стотинки в български фирми и фирмички, неосигурявани реално, с ненормирано работно време, което не се заплаща. Почти без почивен ден, или буквално на повикване. Работодателите издевателстват, внушават им, че са едни големи некадърници, които и на това трябва да се радват и ха се появи някоя черна овца в колектива, която да се опита да надигне глас, веднага се опитват да я натикат обратно в казана, щото иначе аууу - голям страх, и без тази работа ще останем. А то ясно, че тъй като сме некадърни, друга няма да намерим ...и така - омагьосания кръг на трите синджира роби. Няма как да не е имало робство според мен, за да може толкова силно да се вкорени подобно съзнание.

# 678
Симеон го спомена, и това му беше един от аргументите да не иска да се завърне, не и докато работи. Но както и Ивайло каза - от нас зависи дали ще позволим да сме роби, без значение в България или чужбина.

# 679
Имам въпрос, какво може да направи един български роб, работещ  в българска фирма, за да се промени положението в България, защото голям процент от работещите са в това положение.

# 680
Госпожа Лаленце, пшеницата се жъне от средата на пни со средата на юли, така че  мисля, че са започнали снимките в този диапазон. Август е малко късно Simple Smile

# 681
Аз пак ще кажа - никой не е в обувките на другия за да го съди и да му държи сметка защо в напрвил еди какво си.
И друго ми прави впечатление- винаги , Георги започва  заяждането на тема местни и емигранти.После може и друг да се включи, но по голяма част се въздържат.Но винаги той е първият
И пак питам че не разбрах- защо Христна се беше захлупила на масата като дърта пияница.

# 682
Имам въпрос, какво може да направи един български роб, работещ  в българска фирма, за да се промени положението в България, защото голям процент от работещите са в това положение.
Да не участва в тези схеми и да настоява да се спазва закона. Но тъй като масово се мълчи и трае, малко са тези, които се осмеляват. Другият вариант е - да емигрира. Лошото е, че и на Запад се понаучиха на някои нашенски номера.
Скрит текст:
Налага ми се наскоро да помагам на позната, която беше отишла в държава, чийто език не владее особено добре. Работодателите се опитваха да я прецакат като не й признаят болничните и я уволнят дисциплинарно без да й платят заплата за последния месец. Чак не можех да повярвам, че случката се разиграва не по нашенско, а в Германия.

Христина като едното нищо може да се е натаралянкала. Или може би в жест на пренебрежение към Симеон се беше пльоснала по очи на масата, уж за да не го слуша какво говори.

Росица защо я упрекнаха, че е избрала Гергана като по-слаба? Хич не ми се вижда слаба Гергана, баш яка колхозничка си е. Изкуствените мигли и бритончето са само камуфлаж. Та няма да се учудя изобщо, ако й даде сериозен отпор.

# 683
Колкото и противна да ми е тази Христина, мисля, че просто заспа на масата… Тя преди това поиска да си ляга, но Георги като стар учител не я пусна, което беше малко too much...

# 684
  • София

Може и да няма такова разделение никъде (което не е вярно, веднага мога да дам за пример Гърция, където от десетилетия  има такова), но и такова плюене по Родината от емигранти не съм виждала....Само се огледайте в този форум, дори в тази тема.

Това всъщност е най-дразнещото у емигрантите и като цяло у нас българите - омразното говорене и плюене.
Всъщност емигрантите, които хейтят срещу България с нищо не са по-добри от тукашните, които на бира и кебапче плюят по всичко, обаче една работа като хората не се хващат да свършат.
Уважавам всеки избор. Нека, който където и както иска да си оправя живота. Обаче защо като си се отървал от простотията и лошотията (уж) емигрирайки, продължаваш да плюеш? Нали вече си щастлив и доволен от избора си?Ама близките им били тука, трябва да е по-добре! Е кой да го оправи като много хора гледат да се наместят навън на метеното и чистеното (прав е Георги за това) и никой не иска да се бори тук?
Няма угодия за нас и това е!

# 685
  • London
Георги е озлобен не към емигрантите като цяло, а към онези от тях, които излизайки навън, започват да плюят по страната си или смятате, че и той завижда? Както правилно ме поправихте,  цялото му семейство е навън, мислите ли, че не е могъл да излезе и той когато си поиска? Според мен го е отвратила и озлобила липсата на хигиена в отношението към Родината от една огромна част от емигрантите, а не това кой къде е избрал да живее. Спомена го във визитката си, давайки за пример баща си.

И с какво точно тези емигранти там показат подобно отношение? Хората си седят мирно и кротко, не са били неуважителни, но не.....дай аз да им пиля на главата, защоти съм чул от някакъв процент емигранти някога нещо. Няма как Гошо да дойде да мв упреква за думи на комшията му в Италия да речем, както и аз не мога да обвиня примерно Александър....че Гошо плямпа небивалици за емигрантството. Да иде Георги да държи сметка на майка си къде си прави зъбите и тн.....ако го гледат предполагам, че са отвратени.

# 686
  • София
Да се допълня - изненадана съм, че Росица избра Гергана. Май повече все пак клоня към Росица.
По принцип Симеон не ми е от най-симпатичните, обаче ако продължи да сваля Гергана (в случай, че тя остане), ще ми стане още по-несимпатичен. За момент си помислих, че свалката е манипулация на опосумите, за да има интрига. Обаче после дадоха и девойките възмутено да коментират, та явно не е съвсем без нищо цялата работа. Та в този смисъл също предпочитам да отпадне Гергана, защото иначе може да стане много зле работата.
Мисля, че Александър и Александра имат шанс да си паснат. А Данчо Йовчев го игра леко сватовник давайки кураж на Александра да бъде по-инициативна и да даде възможност на Александър да се разкрие като човек пред нея.
Въобще насърчавам всякакъв флирт между необвързаните. Женените да си държат ръцете отзад и очите затворени  Crossing Arms

# 687
Колкото и противна да ми е тази Христина, мисля, че просто заспа на масата… Тя преди това поиска да си ляга, но Георги като стар учител не я пусна, което беше малко too much...
Така ли.Това съм го пропуснала.
Значи всеки е длъжен да стои и да слуша на Гошо речите независимо че е уморен и иска да почива.Ама не великия родолюбец Гошо е решил да блесне като патриот и тъй кат той беси и коли рази седмица ще седиш и ще слушаш.
Георги плюе по емигрантите, но в случая самият той показва една доста неприятна черта на българина- дай му малко власт и ще разбереш какъв е.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 10:03 от djoleva

# 688
Жълто цвете, май Роман сваля Гери, не Симеон. Simple Smile
Аз май съм за Гери на дуела, макар че и Роси вече започва да ми харесва. Засега не ми се ще нито една от двете да отпада, ама няма начин. Simple Smile
Александра и Александър сякаш си отиват, да. Само маалко им е голяма възрастовата разлика сякаш, но все едно, де. И двамата са ми симпатични и ще ми е интересна свалка между тях.

# 689
Да се допълня - изненадана съм, че Росица избра Гергана. Май повече все пак клоня към Росица.
По принцип Симеон не ми е от най-симпатичните, обаче ако продължи да сваля Гергана (в случай, че тя остане), ще ми стане още по-несимпатичен. За момент си помислих, че свалката е манипулация на опосумите, за да има интрига. Обаче после дадоха и девойките възмутено да коментират, та явно не е съвсем без нищо цялата работа. Та в този смисъл също предпочитам да отпадне Гергана, защото иначе може да стане много зле работата.
Не беше ли Роман този, който се сваляше на Гергана?  Thinking Бих се изненадала ако е бил Симеон.   Crazy  Снощи не гледах много внимателно, че имахме гости.

Общи условия

Активация на акаунт